Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Двойна „Гражданска отговорност“ за нарушителите

Сряда, 11 Октомври 2017 / Общество
1520
  • Целта е примерните водачи да бъдат стимулирани

От следващата година въвеждат системата "бонус-малус" 

 

От началото на 2018 г. застраховките „Гражданска отговорност” ще се определят индивидуално за всеки шофьор според нарушенията, които е правил на пътя. Идеята е примерните водачи да ползват отстъпка, а нарушителите да плащат по-скъпа застраховка, съобщи пред bTV зам.-председателят на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн.
За най-недисциплинираните шофьори цената може да скочи до 200% спрямо базовата, за изрядните намалението е около 50%, уточни Агайн.
Една от важните стъпки за въвеждането на системата „бонус – малус”е била да се свържат информационните системи на застрахователите с тези на МВР. При определянето на цената ще се взимат предвид всички регистрирани нарушения и влезлите в сила наказателни постановления.
Със сигурност ще се санкционира шофирането с превишена скорост, защото това нарушение най-често води до инциденти на пътя, обяви зам.-председателят на КФН. Застрахователите отдавна настояват за тази промяна, тъй като в момента шофьорите с много нарушения просто отиват при друга компания, ако фирмата, при която са застраховани им предложи по-висока цена. 

Новата система може и да не влезе в сила от 1 януари следващата година, но със сигурност ще бъде въведена в началото на 2018 г., обясни Ралица Агайн. 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Гражданска отговорност, задължителна застраховка, КФН, бонус-малус

Street of Art

Куркумата има над 700 ползи за здравето

Петък, 13 Април 2018 / Хранене и Здраве
Куркуминът действа като естествен антибиотик   Много изследвания приравняват ефектите от куркумата към тези на лекарствата, а хилядолетната й употреба в Индия е доказала над 700 ползи за здравето. Най-важното и широко изследвано съединение в куркумата е куркуминът, известен със силните [...]

Тайната на гласа на Фреди

Вторник, 19 Април 2016 / Под прожектора
Специалисти по акустика от Австрия, Чехия и Швеция са анализирали архивни записи на солиста на групата Queen   Специалисти по акустика от Австрия, Чехия и Швеция са анализирали архивни записи на солиста на групата Queen Фреди Меркюри, а също така и на имитиращ го рок певец и са изяснили [...]