Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Коалицията няма „да се разтурва“

Понеделник, 03 Септември 2018 / Общество
240
  • БГНЕС

След  няколкочасов коалиционен съвет и серия от скандали партиите в управлението избраха да останат заедно

 

Управляващата коалиция избира да продължи напред. Тежко е, не е лесно, трябва да преодолеем свои вътрешни особености. Това заяви съпредседателят на Обединени патриоти Волен Сидеров след близо 4-часова извънредна среща в Министерски съвет на Коалиционния съвет на управляващите, предаде БГНЕС. На влизане Сидеров поиска оставката на Валери Симеонов като вицепремиер с аргумента, че след като не е съгласен с „едноличното управление“ на Борисов и го смята за диктатура, би трябвало сам да се оттегли. Самият Симеонов постави няколко условия за оставането си в управлението, като основното му възражение беше, че оставките на тримата министри - на регионалното развитие Николай Нанков, на вътрешнте работи Валентин Радев и на транспорта Ивайло Московски не са били съгласувани с по-малките партньори в управлението. 

„Решихме да продължим управлението, всеки със своите особености, без да го правим проблем на управлението“, обясни след съвета Сидеров. "Кое е по-важното? Да остане управлението, за да не хвърляме страната в хаос, или да се разтурим и да не знаем какво следва?", попита лидерът на "Атака" Волен Сидеров. 

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че коалиционното споразумение се изпълнява. Изговорени са повече от проблемите теми. „Към настоящия момент има само подадени оставки, няма взето решение от коалиционния съвет“, отбеляза той. В случай, че има нова оставка, тя ще бъде предварително разгледана от коалицията. „Стабилността днес е най-важната, нямаме различия по отношение на управлението. В момента страната има над два милиарда приходи в бюджета. Нямаме никакви основания за разтурване на коалиционното правителство“, смята Цветанов.

Темата за подадените оставки ще бъде обсъдена в понеделник на Коалиционен съвет, когато ще бъде свързана с процедурите в парламента. Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов заяви: „От името на ОП, ние преди 3 години се събрахме, за да не допуснем ДПС във властта. Ние може да имаме различия, но ние не сме глупаци да върнем ДПС във властта. Финансовият министър е от политическия кабинет. Ние сме емоционални, но по-добре е дори когато ние публично си поставяме проблемите, за да може обществото публично да каже какво иска от нас", заяви Каракачанов. Коалицията е единна, каза още той.


Вижте още:

Трима министри си тръгнаха заради катастрофата 

17 души ги няма, и виновни няма

Кой причини катастрофата до Своге?

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

управляваща коалиция, правителство, НФСБ, Атака, Валери Симеонов, Волен Сидеров

StreetView

Мадарският конник засия

Неделя, 01 Май 2016 / Места
  Създателите на светлинните пърформанси изпращат послание за българско духовно Възкресение     Нова светлинна инсталация се появи под Мадарския конник, след мандалата на Рибното езеро в Рила, съобщиха от Рила Арт. До конника, който е глобален символ на България, засияха впи [...]

Сватба на плажа

Неделя, 23 Юли 2017 / Места
  Всяка жена поне веднъж е мечтала за сватба на морския бряг, или на някое романтично и различно място   А сватбеният туризъм е разработена ниша не само за специализирани в организацията на незабравими преживявания компании, а и за много курорти навсякъде по света. Ето някои от на [...]