Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Лекари от Александровска болница: Сградата ще рухне върху нас

Четвъртък, 07 Ноември 2019 / Общество
125
  • StreetWatch
  • StreetWatch
  • StreetWatch
1 / 3

Медиците настояват за спешен ремонт на три от клиниките 

 

Работим в условия, подобни на тези на миньорите - с покрив, който може да рухне върху нас. С тези думи започна протестът на лекари и специализанти от Александровска болница. Медиците настояват да бъде направен ремонт на основната сграда на университетската болница, която от години е в плачевно състояние. През лятото в отделението по алергология рухна таван, за щастие при инцидента не пострадай никой.

От Национален синдикат „Защита“ са информирали здравното министерство за лошото състояние на сградата, в която се помещават клиниките по алергология, хематология и ендокринология. Оттам им отговорили, че могат да им бъдат отпуснати около 800 хил. лева за ремонта на две от клиниките.

Протестиращите са уведомени, че могат да им бъдат отпуснати около 800 хиляди лева за ремонт само на две от клиниките. Според д-р Анрей Коцев, който е председател на синдиката, тези средства са крайно недостатъчни, а условията в лечебното заведение не са подходящи нито за лечение на пациенти, нито за обучение на студенти. Лекарят посочи, че само за една от сградите на болницата са необходими 13,5 млн. лева.

В болницата работят близо 1500 души. Протестът е подкрепен и от медици, които не са членове на синдиката.„

 

Вижте още: 

Как лекарите изпревариха чиновниците

Протест в бяло: Ние сме лекари, а не чиновници

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Александровска болница, лекари, протест, сграда, ремонт, МЗ

Street of Art

Биохимичният подход при Синдрома на хиперактивност и дефицит на вниманието

Събота, 18 Ноември 2017 / Хранене и Здраве
  Какви са алтернативите на лекарствата за повлияване на това състояние, според данните събрани в последните години?     Синдромът на хиперактивност и дефицит на вниманието е едно от най-честите нарушения в детската възраст. В различните държави се отчита честота на синдрома [...]

„Формата на водата“ с най-много награди „Оскар“

Понеделник, 05 Март 2018 / Под прожектора
Франсис Макдорманд спечели приза за главна женска роля, а Гари Олдман за главна мъжка роля   Филмът„Формата на водата“ триумфира на 90-ата юбилейна церемония по раздаването на наградите „Оскар“. Продукцията на мексиканеца Гийермо дел Торо заслужи статуетката в г [...]