Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Мъжете дават по-лесно пари назаем

Петък, 17 Юни 2016 / Общество
945
  • Резултатите са съпоставими с тези за България

Някои от жените не са склонни да услужат със средства дори на партньора си

 

Мъжете дават по-лесно пари назаем, докато жените са доста по-предпазливи, когато трябва да услужат със средства на хора извън семейството и роднините, установи изследване, публикувано във в. "Дейли мирър" , цитирано от dariknews.bg

Проучването било поръчано от фирмата за мобилни разплащателни услуги Paym. 63 на сто от анкетираните мъже биха били щастливи да услужат с пари на партньорка, приятел или колега в затруднено положение. При дамите този процент се оказал 52%.

 

Някои просто са стиснати 

 

Десет процента от британските жени биха се замислили, дали да дадат назаем пари на партньора си. При мъжете този процент е много по-нисък - 4 на сто. Представителите на силния пол са два пъти по-склонни от дамите да услужат с пари на свой колега - 21 процента срещу 11 на сто.
Но когато стане дума за подпомагане на близки и роднини, жените са малко по-щедри от мъжете. Представителките на нежния пол биха дали заем в 70 на сто от случаите. При мъжете този процент е 68 на сто.

16 процента от дамите и 8 процента от мъжете биха изпитали дискомфорт, когато трябва да си поискат обратно борчовете. Проучването обхванало 600 пълнолетни британци.

Много подобни са резултатите от подобно проучване в Германия, според което една трета от анкетираните са заявили, че не биха дали пари назаем. 60% са отговорили, че "по принцип са склонни да разгледат подобна възможност", но само при условие, че получат разписка. 85% пък са отговорили, че трябва обезателно да знаят за какво ще отидат парите, дадени от тях назаем.

Единственото обстоятелство, при което в преобладаващата си час германците биха дали пари назаем, са неотложни медицински и адвокатски услуги - готовност да помогнат в тази насока са изразили 81% от анкетираните.

 

А други искат, но нямат 

 

При българите желаещите да услужат на приятелите и близките си хора също е около 60%, но тъй като сме и най-бедната европейска държава, често просто не можем. Една трета от хората обаче са склонни да изтеглят кредит, за да помогнат на близки свои хора или на семейството си, показва изследване на компания за бързи кредити.

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

пари назаем, мъже, жени, заем

StreetView

Призрачни места: Европа в Китай

Неделя, 26 Юни 2016 / Места
  Странно или не, но в Китай има подобия на много европейски градове – с изцяло френска, италианска, немска, австрийска, холандска архитектура. А това, което ги обединява, е, че не се радват на особен интерес от местното население, ако говорим за заселване там. Затова пък привличат [...]

Панагюрище – духът на Априлското въстание

Вторник, 10 Юли 2018 / Места
В последните години градът се развива и като дестинация за различен туризъм   В последните години градът на Райна Княгиня се развива не само като исторически център, който пази в сърцето си от най-светите периоди от българската история. А и като място, на което разходката се съчетава с [...]