Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

На плажа в „Алепу“ имало укрепителни кубове

Вторник, 05 Март 2019 / Общество
227
  • nova.bg

 

Строителният контрол не откри нарушения, въпреки че сградата върху пясъка ясно се оформя

 

Няма открити нарушения на строежа на плажа „Алепу“. Това констатираха при последната си проверка експертите от РДНСК- Бургас. Целта беше да установи дали се извършва само укрепване на брега или строителството на курортния комплекс, какъвто беше предварителният проект.

Експертите са категорични, че в момента строителството, което се извършва са само брегоукрепителни дейности. Строежът на ваканционното селище беше забранен в началото на февруари. На мястото ясно се вижда едноетажна бетонова конструкция, но според контрола това били укрепителни кубове.
“На място виждаме действително са дейности единствено и само по укрепването това установихме. Тези кубове са конструкция стомано – бетонова, която със своята тежест подпира и възпрепятства свличането на всичко това, което е територия, където сме ние пътя и всички територии назад“, каза пред медии директорът на РДНСК – Бургас Милен Ненчев.

При проверката на строежа нямаше работници и строежът беше спрян. Причината за това, е че от РИОСВ-Бургас са издали заповед за спирането на строителните работи, заради гнезденето на птиците. От сряда обаче от Министерството на околната среда и водите пускат строежа.

“Има предписание за спиране поради разпореждане на РИОСВ и ние сме го спазили като строителен надзор и сме спрели стоежът.С идването на това писмо от МОСВ потвърждава, че може да се продължи няма опасност за птиците, тъй като разбираме, че след 15 май се случва това и ще продължим строежа, което е неминуемо, защото трябва да се подпре“, казва пред ТВ Европа представителят на строителния назор инж. Вълчо Костов.

В социалните мрежи обаче се появиха снимки, че работниците са работели през почивните дни от 1 да 4 март. За подобна заповед не са чували от фирмата изпълнител на брегоукрепването.

В момента около пътят на плажът на Алепу не може да се мине всичко е превърнато в строителна площадка.

 

Вижте още:

Строеж на плажа Алепу – как се укрепва свлачище с къщи

Спряха строежите на Алепу и къмпинг „Градина“

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

плаж, строеж, Алепу, укрепване на брега, свлачище, строителство, ДНСК

Street of Art

Епидемията на съвременния свят: Синдромът на надбъбречна умора

Петък, 10 Януари 2020 / Хранене и Здраве
Или до какво води стресът, изпитван с години   Ще започнем с уговорката, че Синдромът на Надбъбречна Умора (СНУ) е различно състояние от болестта на Адисон. Болестта на Адисон е тежко, животозастрашаващо състояние, при което надбъбречните жлези са подложени на прогресивно разрушаване.&n [...]

Разкриха тайната на болестта на Стивън Хокинг

Събота, 03 Август 2019 / Хранене и Здраве
Биолози от Харвард откриха ген, чиято прекалена активност води до развитие на заболяването, от което боледуваше и почина известният британски астрофизик Стивън Хокинг. Подробното описание и възможният начин за лечение на това нервно-дегенеративно заболяване бяха представени в списание Nature N [...]