Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

На плажа в „Алепу“ имало укрепителни кубове

Вторник, 05 Март 2019 / Общество
189
  • nova.bg

 

Строителният контрол не откри нарушения, въпреки че сградата върху пясъка ясно се оформя

 

Няма открити нарушения на строежа на плажа „Алепу“. Това констатираха при последната си проверка експертите от РДНСК- Бургас. Целта беше да установи дали се извършва само укрепване на брега или строителството на курортния комплекс, какъвто беше предварителният проект.

Експертите са категорични, че в момента строителството, което се извършва са само брегоукрепителни дейности. Строежът на ваканционното селище беше забранен в началото на февруари. На мястото ясно се вижда едноетажна бетонова конструкция, но според контрола това били укрепителни кубове.
“На място виждаме действително са дейности единствено и само по укрепването това установихме. Тези кубове са конструкция стомано – бетонова, която със своята тежест подпира и възпрепятства свличането на всичко това, което е територия, където сме ние пътя и всички територии назад“, каза пред медии директорът на РДНСК – Бургас Милен Ненчев.

При проверката на строежа нямаше работници и строежът беше спрян. Причината за това, е че от РИОСВ-Бургас са издали заповед за спирането на строителните работи, заради гнезденето на птиците. От сряда обаче от Министерството на околната среда и водите пускат строежа.

“Има предписание за спиране поради разпореждане на РИОСВ и ние сме го спазили като строителен надзор и сме спрели стоежът.С идването на това писмо от МОСВ потвърждава, че може да се продължи няма опасност за птиците, тъй като разбираме, че след 15 май се случва това и ще продължим строежа, което е неминуемо, защото трябва да се подпре“, казва пред ТВ Европа представителят на строителния назор инж. Вълчо Костов.

В социалните мрежи обаче се появиха снимки, че работниците са работели през почивните дни от 1 да 4 март. За подобна заповед не са чували от фирмата изпълнител на брегоукрепването.

В момента около пътят на плажът на Алепу не може да се мине всичко е превърнато в строителна площадка.

 

Вижте още:

Строеж на плажа Алепу – как се укрепва свлачище с къщи

Спряха строежите на Алепу и къмпинг „Градина“

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

плаж, строеж, Алепу, укрепване на брега, свлачище, строителство, ДНСК

Street of Hope

Вдигат таксите за обучение в 13 университета

Сряда, 24 Април 2019 / В клас
  В 19 висши училища няма да има промяна   Министерският съвет утвърди таксите за кандидатстване и за обучение на студенти и докторанти за новата академична 2019/2020 година. В 13 държавни висши училища размерът на таксите за обучение на студенти се увеличава с 5% до 63%, или от [...]

МОН пуска безплатни курсове по програмиране за ученици

Петък, 13 Октомври 2017 / В клас
Всички завършили тригодишното обучение ще получат професионалната квалификация "Приложен програмист"   Десетокласниците вече могат да кандидатстват за обучение по новата професия „Приложен програмист“ по Националната  програма „Обучение за ИТ кариера“. Реги [...]