Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

На плажа в „Алепу“ имало укрепителни кубове

Вторник, 05 Март 2019 / Общество
293
  • nova.bg

 

Строителният контрол не откри нарушения, въпреки че сградата върху пясъка ясно се оформя

 

Няма открити нарушения на строежа на плажа „Алепу“. Това констатираха при последната си проверка експертите от РДНСК- Бургас. Целта беше да установи дали се извършва само укрепване на брега или строителството на курортния комплекс, какъвто беше предварителният проект.

Експертите са категорични, че в момента строителството, което се извършва са само брегоукрепителни дейности. Строежът на ваканционното селище беше забранен в началото на февруари. На мястото ясно се вижда едноетажна бетонова конструкция, но според контрола това били укрепителни кубове.
“На място виждаме действително са дейности единствено и само по укрепването това установихме. Тези кубове са конструкция стомано – бетонова, която със своята тежест подпира и възпрепятства свличането на всичко това, което е територия, където сме ние пътя и всички територии назад“, каза пред медии директорът на РДНСК – Бургас Милен Ненчев.

При проверката на строежа нямаше работници и строежът беше спрян. Причината за това, е че от РИОСВ-Бургас са издали заповед за спирането на строителните работи, заради гнезденето на птиците. От сряда обаче от Министерството на околната среда и водите пускат строежа.

“Има предписание за спиране поради разпореждане на РИОСВ и ние сме го спазили като строителен надзор и сме спрели стоежът.С идването на това писмо от МОСВ потвърждава, че може да се продължи няма опасност за птиците, тъй като разбираме, че след 15 май се случва това и ще продължим строежа, което е неминуемо, защото трябва да се подпре“, казва пред ТВ Европа представителят на строителния назор инж. Вълчо Костов.

В социалните мрежи обаче се появиха снимки, че работниците са работели през почивните дни от 1 да 4 март. За подобна заповед не са чували от фирмата изпълнител на брегоукрепването.

В момента около пътят на плажът на Алепу не може да се мине всичко е превърнато в строителна площадка.

 

Вижте още:

Строеж на плажа Алепу – как се укрепва свлачище с къщи

Спряха строежите на Алепу и къмпинг „Градина“

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

плаж, строеж, Алепу, укрепване на брега, свлачище, строителство, ДНСК

Street of Art

Цветето на живота

Понеделник, 05 Февуари 2018 / Стил
Безсмъртниче или Силивряк, това растение умее да възкръсва буквално от нищото   Едно от защитените растения в нашата родина е Безсмъртничето. То напълно оправдава името си, защото е преживяло ледниковия период преди два милиона години и е живо и до днес. Това цвете е като птицата фени [...]

Queen оглавиха класация за най-продавани албуми

Сряда, 06 Юли 2016 / Под прожектора
Албумът на Queen „Greatest Hits“ от 1981 година беше обявен за най-добре продаван във Великобритания за всички времена от The Official Charts Company     Компанията обяви през този месец списък с Топ 60 на най-продаваните албуми, с което се отбелязва и 60-ата годишнина [...]