Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Най-после имаме редовно правителство

Вторник, 06 Юни 2023 / Общество
266

В правителството има добри специалисти, въпросът е ще се справи ли парламента

 

Най-после имаме редовно правителство.

С което се изпълниха и трите ми прогнози:

1. Че ГЕРБ ще върнат мандата си без да представят правителство.

2. Че ГЕРБ ще подкрепят правителство с мандата на ППДБ.

3. Че ГЕРБ ще подкрепят правителство с мандата на ППДБ и с участието на Асен Василев в него.

Преди месец казах на един семинар, че вероятността ГЕРБ да подкрепи правителство на ППДБ с участието на Асен Василев в него е над 50%. Тогава ме гледаха странно. Не са виновни, просто не знаят, че уравненията на теорията на системите и математическата социология (позната в някои произведения като "психоистория") работят винаги.

Следвайте ме за още прогнози.

В правителството има много добри специалисти, пожелавам им успех. Трябва да се свърши много работа.

Но истински сложната задача е в парламента. Без консенсус между политическите сили, без сериозни и бързи реформи, без незабавни действия по смяна на калинките и избор на професионалисти начело на институциите, за да се гарантира работата им, нищо няма да стане.

Надявам се, че нито една политическа сила няма да си позволи в този момент да търси дребни политически изгоди. Защото помним какво стана през 2015 г. и как реформите бяха спряни. Защото всички помним как през 2017г. започна яростна анти-европейска пропаганда от най-високо ниво. Но тогава хората не знаеха за чудовищата, които се създават. Сега всички знаят, всички виждат какво правят развилнялите се чудовища. И в България, и по света. Ако някоя партия си позволи да бламира истинските реформи, всички ще знаят, че тя е виновна за поредните откраднати години. Всички.

 

Тъй като съм мил и конструктивен, давам 10 дена на правителството. Не 100, а 10. Обещавам 10 дена да не пиша за политика. За да може правителството, а и парламента да имат време да заработят. 10 дена им стигат. Надявам се, че няма да стане толкова голямо сътресение, че да се наложи да си наруша обещанието. Мразя да си нарушавам обещанията.

Успех на правителството и на парламента! Дано имат разум и желание за бързи и решителни действия. Всички имаме нужда. Всички.

 

Автор: Любомир Аламанов, експерт по комуникации

Текстът е профила на автора във Facebook

 

В политиката 1+1 не прави 2

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

правителство, парламент, ГЕРБ, Продължаваме промяната, политика

Street of Hope

Полетът на червения хартиен самолет

Вторник, 02 Август 2016 / В клас
  Или как да развием търпение и крично мислене в най-малките деца и защо това им помага в живота    Red Paper Plane е нов тип образователна игра за деца от 3 години нагоре, базирана на мисии, които децата изпълняват в продължение на няколко последователни дни. Започва като &b [...]

Спасители на детството

Вторник, 25 Октомври 2016 / Гласът на детето
Връчиха първите награди за принос в приемната грижа   „Прави така, че този който идва при теб, да се чувства щастлив, когато си тръгва“. С тези думи приемна майка отговаря на въпроса какво й дава сили в грижата за деца, които един ден ще бъдат осиновени или върнати при родит [...]