Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Опасна мания

Неделя, 18 Юни 2017 / Общество
658
  • Facebook
  • Facebook
  • Facebook
  • Facebook
1 / 4

Потребител във Фейсбук събра и разпространи екстремни снимки на тийнейджъри в София

 

Опасната мания за снимки на екстремни височини се разпространява все повече сред тийнейджърите в София. Във Фейсбук бяха разпространени снимки, събирани от публичните профили на младежи, живеещи в района на „Овча купел“ и квартал „Гоце Делчев“, които показват, че жертва на стремежа за атрактивни снимки завладява все по-малки деца. На повечето от снимките младежите са скрили лицата си, но на някои от тях лицата им се виждат добре.

Снимките са споделени от Никола Кортов с цел да информират и предупредят родителите за екстремното хоби на младежите. Освен въпроса знаят ли родителите какво се случва с децата им, докато те са на работа, остава и въпросът как тези деца са достигнали до местата, на които се снимат – има ли охрана на действащите строежи, обезопасени ли са изоставените строежи и как са минали момичетата и момчетата, за да се качат на покривите на жилищни сгради, в които живеят хора.

 

 

Публикацията предизвика и много коментари в стил „Не се вживявайте толкова, тези деца знаят какво правят“, което показва, че много от младите хора приемат, че подобен риск е оправдан. От снимките обаче се вижда, че става въпрос за 12-18 годишни деца, вероятно много от тях просто подведени от „смели“ свои връстници.

 

 

Неотдавна 14-годишно момиче загина, падайки в асансьорната шахта от 12-тия етаж на недостроена сграда в района на Александровска болница. Сградата е на територията на лечебното заведение и се охранява от частна фирма, но телевизионни репортажи показаха, че на много места през оградата може свободно да се влезе вътре, а хора от района свидетелстваха, че строежът често се посещава от тийнейджъри.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

екстремни селфита, снимки, мания, тийнейджъри, опасност

Street of Art

СКА – Музиката на независимостта

Сряда, 20 Април 2016 / Под прожектора
  Музиката на освободените роби произлиза от джаза и ражда регето   Втората Световна Война променя целия свят. Британската империя се руши още преди войната и пропада все по-бързо по време на пост военния период. Британия започва да предоставя независимост на своите доминьони. До [...]

Канадски учени тестваха ваксина срещу рак

Неделя, 09 Декември 2018 / Хранене и Здраве
Първите експерименти са успешни   Имунолози от университета в Монреал извършиха първите лабораторни тестове с противоракова ваксина, която не само се бори със заболяването, но и притежава "обучаващи" свойства, съобщава сайтът MedicalXpress, цитиран от БТА и dir.bg. За да може Т-лимфоц [...]