Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Опасна мания

Неделя, 18 Юни 2017 / Общество
675
  • Facebook
  • Facebook
  • Facebook
  • Facebook
1 / 4

Потребител във Фейсбук събра и разпространи екстремни снимки на тийнейджъри в София

 

Опасната мания за снимки на екстремни височини се разпространява все повече сред тийнейджърите в София. Във Фейсбук бяха разпространени снимки, събирани от публичните профили на младежи, живеещи в района на „Овча купел“ и квартал „Гоце Делчев“, които показват, че жертва на стремежа за атрактивни снимки завладява все по-малки деца. На повечето от снимките младежите са скрили лицата си, но на някои от тях лицата им се виждат добре.

Снимките са споделени от Никола Кортов с цел да информират и предупредят родителите за екстремното хоби на младежите. Освен въпроса знаят ли родителите какво се случва с децата им, докато те са на работа, остава и въпросът как тези деца са достигнали до местата, на които се снимат – има ли охрана на действащите строежи, обезопасени ли са изоставените строежи и как са минали момичетата и момчетата, за да се качат на покривите на жилищни сгради, в които живеят хора.

 

 

Публикацията предизвика и много коментари в стил „Не се вживявайте толкова, тези деца знаят какво правят“, което показва, че много от младите хора приемат, че подобен риск е оправдан. От снимките обаче се вижда, че става въпрос за 12-18 годишни деца, вероятно много от тях просто подведени от „смели“ свои връстници.

 

 

Неотдавна 14-годишно момиче загина, падайки в асансьорната шахта от 12-тия етаж на недостроена сграда в района на Александровска болница. Сградата е на територията на лечебното заведение и се охранява от частна фирма, но телевизионни репортажи показаха, че на много места през оградата може свободно да се влезе вътре, а хора от района свидетелстваха, че строежът често се посещава от тийнейджъри.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

екстремни селфита, снимки, мания, тийнейджъри, опасност

StreetView

В Старо Железаре известните делят дувар с обикновените хора

Вторник, 31 Юли 2018 / Места
  Живописният проект е дело на Венцислав Пирянков и съпругата му Катажина   Художниците Катажина и Венцислав Пирянков заедно със студенти от Познан превърнаха пловдивското село Старо Железарев дом на световни знаменитости. Вече година по стените на старите къщи и огради световни [...]

Озоновата дупка се затваря

Петък, 01 Юли 2016 / Места
Борбата на човечеството за опазването на озоновия слой в атмосферата се смята за огромен успех в международната екологична политика     В продължение на дълги години озоновият слой се топеше, заради използването на съдържащи хлор продукти (FCKW),които се разтваряха в атмосфер [...]