Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

По-строги санкции за водачите без винетка

Петък, 16 Ноември 2018 / Общество
190
  • StreetWatch

Няма да има тол такси за сега действащите мостове и съоръжения

 

Шофьорите, които карат без винетка и са санкционирани за това, но не са платили глобата, няма да бъдат допускани до технически преглед. Освен това автомобилът няма да може да излезе от страната. Това предвиждат промени в Закона за движение по пътищата. Компенсаторната такса ще е от 75 до 150 лева. 

Новите винетки влизат в сила от 1 януари 2019 г. Освен Пътна полиция, право да глобяват на пътя заради липсата на винетка ще имат и от Агенция „Пътна инфраструктура“.

След въвеждането на електронната винетка за леките автомобили и тол системата за тежкотоварните няма да се събират нови такси за сега действащите съоръжения по републиканската пътна инфраструктура като мостове, тунели или планински проходи, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

От ведомството правят уточнението по повод запитвания във връзка с публикувания за обсъждане проект на Наредба за условията и реда за събиране на таксите за специално ползване на републиканските пътища. 

За ползване на отделни съоръжения по републиканските пътища, посочени в списък, приет с решение на Министерския съвет и обнародван в „Държавен вестник“, могат да се въвеждат такси за ползване. Такава възможност има и в момента – плащат се такси например за моста над река Дунав в посока Русе – Гюргево, уточняват от министерството.  Допълнителни такси няма да се начисляват за пътищата, за които ще се плаща тол такса.

 

Вижте още:

Българите подкрепят тол таксите и електронните винетки

Новите годишни винетки важат от датата на купуване

Шофьорите без винетки ще плащат глоба до 3500 лева

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

винетки, тол система, тол такси, пътища, мостове, тунели

Street of Art

Джанет Джаксън стана майка на 50 години

Сряда, 04 Януари 2017 / Под прожектора
Бебето е момченце и носи името Еиса     Поп певицата Джанет Джаксън роди първото си дете на 50 години. То е момченце и се казва Еиса, съобщи ха световните медии, цитирайки представител на изпълнителката: „Джанет Джаксън и съпругът й Висам ал Мана посрещнаха с вълнение на [...]

"Порше" започва производството на първия си електромобил

Неделя, 08 Септември 2019 / Стил
До момента са поръчани над 30 000 броя   Немската компания за производство на луксозни автомобили „Порше“  започва производството на електромобили. До момента има 30 000 поръчки, съобщи базираната в Щутгарт компания. Първият електрически модел ще се нарича “T [...]