Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Пореден инцидент с паднали лампи в тунел

Петък, 14 Април 2017 / Общество
205
  • novinite.bg

Това е трети случай с летящи върху пътници части от конструкции, за щастие този път няма пострадали пътници

 

Части от осветителни тела в тунела "Витиня" на магистрала "Хемус" са паднали върху автобус с пътници. Инцидентът е станал в посока Правец, няма пострадали.

"Нанесени са единствено материални щети по транспортното средство. Веднага към мястото изпратихме резервен автобус. Пътниците вече са претоварени на него и обезпечени с всичко необходимо. Автобусът, върху който се стовариха част от осветителните тела, също е отстранен от пътното платно. Полицаи правят оглед. Още в понеделник ще се събере управата на фирмата ни и ще обсъдим дали да искаме евентуални компенсации за инцидента", заяви изпълнителният директор на "Юнион Ивкони" Георги Атанасов, цитиран от „Фокус“.

По думите му проблемът е, че за пореден път се срутва част от конструкцията и е късмет, че няма пострадали. 

 

АПИ: Не са падали лампи, а кабели и мазилка 

 

ОТ Агенция "Пътна инфраструктура" обясниха, че няма паднали лампи. Паднали са кабели и мазилка, изкъртени от стената на лявата тръба на тунел "Витиня" на АМ "Хемус" от камион с извънгабаритен товар. Инцидентът е станал около 11.45 часа днес. Засегнатите проводници са паднали върху автобус, движещ се непросредствено след камиона. При движението си, след като е закачил кабелите, тирът е опрял и в стената на тунела, което е станало причина за откъртване на малки парчета от страничната облицовка.

Този инцидент е станал причина движението на АМ "Хемус" в района на тунела да бъде преустановено за кратко. Тръбата е почистена и падналият кабел – закрепен. Трафикът е възстановен около 13 часа днес.

„Витиня“ е най-дългият тунел у нас - 1195 м, и е в експлоатация от 1984 г. През миналото лято беше започнат ремонт на едната тръба от съоръжението.

 

Поне 16 са опасните съоръжения В началото на февруари 64-годишната Елена Горанова загина на място, след като осветително тяло в тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус" падна върху колата, в която пътувала с брат си. Спешна проверка на АПИ установи, че 16 от 34 тунела в страната имат проблеми и не отговарят на изискванията за безопасност.

Много от съоръженията са с течове, проблеми с осветлението и противопожарната безопасност. „Витиня”, „Топли дол”, „Ечемишка”, двата тунела на Велико Търново, обходът на Ловеч, „Траянови врата” са само част от проблемните тунели, в които основен ремонт на практика не е правен. Подменяни са единствено осветителни тела, което очевидно не е гаранция за тяхната безопасност.

 

Вижте още:

Виновни има, въпросът е кой носи отговорността

Серия уволнения заради инцидента в тунела 

Лиляна Павлова: За пълен ремонт на пътищата трябват 7 млрд. лева

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Тунел Витиня, лампа, автобус, инцидент

StreetInside

Актьор на сцената

Понеделник, 10 Октомври 2016 / На предела
Техника за визуализация и защита от негативни влияния   Ако лесно попадате под влиянието на околните и искате да се защините от външни въздействия, тогава тази техника за визуализация е за вас. Тя също помага да се защитите от негативната енергия – завист, неодобрение, яд и т.н., [...]

Тренирайте ума си, за да привлечете изобилието в живота си

Петък, 29 Септември 2017 / На предела
Възможно е да привлечете изобилие в живота си, без да вярвате в никакви идеи или закони на привличането. Просто сменете фокуса   „Дали мислите, че можете или че не можете, вие сте прави“ Хенри Форд   Умовете ни са силни, но не винаги рационални. Затова трябва да ги н [...]