Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Повече двойки с достъп до инвитро процедури

Петък, 20 Октомври 2017 / Общество
241
  • pixabay.com

Държавата ще финансира и процедурите на жени с онгологични и генетични заболявания

 

Фондът за асистирана репродукция ще финансира жени с онкологични и генетични заболявания, предвиждат промени в правилника на фонда, публикувани за обществено обсъждане и представени в петък. За да се финансира замразяване на яйцеклетки на тези жени, те трябва да са на възраст до 35 години.

Държавата ще финансира стимулацията, извличането и замразяването на яйцеклетки, а след излекуването на жената – фондът ще покрива разходите за оплождането и трансфера на ембрионите. Онкологичните комисии ще дават становище дали пациентката е подходяща за процедурите.

Ще се финансират и дейностите при генетични проблеми при поне един от партньорите. При тях се подбират за оплождане клетки, които не са носители на генетичния дефект, така че да се роди здраво дете.

Със средства от фонда вече ще бъдат финансирани 4 пълни опита плюс 4 трансфера на размразени ембриони, вместо досегашните три пълни опита всеки на стойност до 5000 лева.

 

По-строги изисквания за финансиране

 

Завишават се изискванията към клиниките, работещи с фонда, за да получават финансиране от държавата. Статистиката за успешните бременности и раждания ще бъде достъпна на сайта на фонда.

Целта е хората с репродуктивни проблеми да направят информиран избор на лечебно заведение, като получават достъп до информацията за успеваемостта и периода, необходим за включване в процедура.

Занапред клиниките, работещи с фонда, ще трябва да имат едновременно постигнати 20% клинични бременности със сърдечна дейност на плода и поне 15% раждания от одобрените цикли.

По-високи критерии се залагат и към новите клиники, които ще трябва да покриват същите критерии като вече работещите с фонда клиники или за последните 100 процедури или за период от 3 години назад. Целта е да се осигури равнопоставеност между лечебните заведения и да се гарантира, че всяка от тях покрива професионалните критерии, за да осигури успешен резултат от финансираните от държавата процедури.

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

ин витро процедури, Фонд за асистирана репродукция, онкоболни, генетични заболявания

StreetInside

Признаци за енергийни блокажи

Четвъртък, 11 Октомври 2018 / На предела
Човешкото тяло е отражение на душата   Човешкото тяло е най-съвършеното творение в земния физически свят. В него са зашифровани уроци, които човекът трябва да премине. Тялото е отражение или може да се каже "изваяние" на душата: всичките й проблеми са отразени в него. Тези проблеми се [...]

Морфичните полета и груповото съзнание

Понеделник, 05 Ноември 2018 / На предела
Ние всички сме една енергия и способността да се свързваме с всяка съществуваща концепция е присъща на всички нас   Морфичното поле е модел от информационна енергия, който определя как се държи обект или живо същество. Можете да си го представите като линията на кодиране, която определя [...]