Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Повечето хора застраховат кредитите си

Вторник, 11 Април 2017 / Общество
252
  • StreetWatch

Над 87% от българите искат да се подсигурят срещу безработица и временна нетрудоспособност

 

Банките и нефинансовите компании отново започнаха активно да отпускат кредити, но потребителите вече са доста по-предпазливи в обвързването си със заем или стока на изплащане. Над 87% от получателите на потребителски кредити са готови да ги застраховат срещу рискове като безработица, временна или постоянна нетрудоспособност и злополука, показва проучване на застрахователното дружество БНП Париба Кардиф. В Европа такова желание имат около 80 на сто от потребителите. Статистиката на компанията показва също, че клиентите най-често се тревожат от настъпването на събития като продължителен болничен или безработица, които се отразяват на бюджета им и на възможността да изплащат кредитите си.

През април БНП Париба Лични Финанси стартира застрахователна програма, при която обезщетението при временна нетрудоспособност или безработица ще е в размер на 9-12 месечни вноски. С тази значителна промяна, клиентите могат да са спокойни, че при настъпване на непредвидени обстоятелства, месечните вноски по кредита ще бъдат покрити от застрахователя.

При настъпване на инвалидност над 70% или загуба на живот, застрахователят поема ангажимент да покрива не само остатъчната сума по кредита, но и допълнителна акумулирана стойност до първоначалния размер на кредита, което означава, че клиентът или неговите наследници ще получат остатъка от тази застрахователна сума.

Хората, които си купуват стоки на изплащане с потребителски кредит също могат да се застраховат. В случаи на безработица, временна или постоянна загуба на трудоспособност, хоспитализация в резултат на злополука или загуба на живот, застрахователят ще покрие до 150% от остатъчната стойност на кредита. Към това се включва и обезщетение при повреда на стоката за 50% от нейната стойност.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

кредити, застраховка, потребители, банки, кредитиране

StreetInside

Има данни за живот в атмосферата на Венера

Вторник, 03 Април 2018 / На предела
Сондата „Акацуки“ откри възможни следи от съществуването на микроби в гъстите сярно киселинни облаци в горните атмосферни слоеве на Венера, където съществуват максимално благоприятни условия за наличието на живот. Това заявяват американски учени в статия, публикувана от списание As [...]

Защо отслабва магнитното поле на Земята

Сряда, 08 Февуари 2017 / На предела
    Причината за отслабването на земното магнитно поле през последните 160 години е Южноатлантическа аномалия в магнитното поле между Зимбабве и Чили, откриха геофизиците Джон Тардуно и Винсънт Хеър от университета в Рочестър, съобщи Лента, цитира [...]