Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Повечето хора застраховат кредитите си

Вторник, 11 Април 2017 / Общество
406
  • StreetWatch

Над 87% от българите искат да се подсигурят срещу безработица и временна нетрудоспособност

 

Банките и нефинансовите компании отново започнаха активно да отпускат кредити, но потребителите вече са доста по-предпазливи в обвързването си със заем или стока на изплащане. Над 87% от получателите на потребителски кредити са готови да ги застраховат срещу рискове като безработица, временна или постоянна нетрудоспособност и злополука, показва проучване на застрахователното дружество БНП Париба Кардиф. В Европа такова желание имат около 80 на сто от потребителите. Статистиката на компанията показва също, че клиентите най-често се тревожат от настъпването на събития като продължителен болничен или безработица, които се отразяват на бюджета им и на възможността да изплащат кредитите си.

През април БНП Париба Лични Финанси стартира застрахователна програма, при която обезщетението при временна нетрудоспособност или безработица ще е в размер на 9-12 месечни вноски. С тази значителна промяна, клиентите могат да са спокойни, че при настъпване на непредвидени обстоятелства, месечните вноски по кредита ще бъдат покрити от застрахователя.

При настъпване на инвалидност над 70% или загуба на живот, застрахователят поема ангажимент да покрива не само остатъчната сума по кредита, но и допълнителна акумулирана стойност до първоначалния размер на кредита, което означава, че клиентът или неговите наследници ще получат остатъка от тази застрахователна сума.

Хората, които си купуват стоки на изплащане с потребителски кредит също могат да се застраховат. В случаи на безработица, временна или постоянна загуба на трудоспособност, хоспитализация в резултат на злополука или загуба на живот, застрахователят ще покрие до 150% от остатъчната стойност на кредита. Към това се включва и обезщетение при повреда на стоката за 50% от нейната стойност.

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

кредити, застраховка, потребители, банки, кредитиране

StreetView

Откриха следи от Кехлибарената стая в Германия

Вторник, 17 Октомври 2017 / Приключения
Може би осмото чудо на света се намира в пещера в Рудните планини    Трима немски изследователи са открили следи, водещи към отдавна изгубената Кехлибарена стая. Според тях тя е скрита в една от пещерите в Рудните планини, намиращи се на юг от Саксония, недалеч от Дрезден [...]

Мадарският конник засия

Неделя, 01 Май 2016 / Места
  Създателите на светлинните пърформанси изпращат послание за българско духовно Възкресение     Нова светлинна инсталация се появи под Мадарския конник, след мандалата на Рибното езеро в Рила, съобщиха от Рила Арт. До конника, който е глобален символ на България, засияха впи [...]