Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Светослав Глосов подаде оставка

Сряда, 09 Януари 2019 / Общество
146
  • БГНЕС

Тя е била поискана от премиера Борисов заради неуредиците с електронните винетки

 

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Светослав Глосов подаде оставка, съобщиха от Министерския съвет.

Оставката е била поискана от премиера Бойко Борисов на среща с ръководството на АПИ и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за доклад във връзка с електронните винетки и тол системата.

След разговора министър-председателят поискал от Глосов да се оттегли от поста си.

След фалстарта на системата за покупка на електронни винетки в началото на годината, пътната агенция въведе гратисен период за шофьорите до 15 януари, в който тези, които не успели да заплатят таксата си, да не бъдат глобявани, а в последните дни бяха поставени над 160 терминала в търговските обекти. Заради неуредиците около работата на електронната система за покупка на винетки омбудсманът Мая Манолова е изпратила препоръка до Министерството на регионалното развитие и благоустройството и до ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" с искане да бъде удължен гратисния период. Според омбудсмана обаче срокът трябва да продължи до момента, в който системата за продажба на е-винетки заработи, така че гражданите да не биват глобявани, ако не изпълнят законовите изисквания не по тяхна вина, смята Манолова. Тя отбелязва пет основни проблема, които се дължат на лоша администрация.

 

Вижте още:

Как винетката за тангентата „спаси“ скандала за тол системата

Нова магистрала „Европа“ ще свързва София и Калотина

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

АПИ, Агенция Пътна инфраструктура, оставка, Светослав Глосов, винетки, тол система

StreetInside

Разказването на истории

Неделя, 03 Април 2016 / Кариера
  Това е мощен и незаменим метод за мотивиране на хората в една компания   Изнасянето на мотивационни речи, разказването на истории – защо е нужно това? Отново ли се приравняваме към модели, които се случват някъде, извън спецификата на нашата география? Какъв смисъл можем [...]

Как да сме на върха на финансовата вълна

Вторник, 27 Декември 2016 / Кариера
Веднага след като получите голяма сума пари, около вас се появяват много хора, които се опитват да ви накарат да ги похарчите   Тези правила за това как да се справим с парите не са просто съвети за подобряване на качеството на живота. Ако искате да имате пари, те трябва да бъдат запомн [...]