Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Светослав Глосов подаде оставка

Сряда, 09 Януари 2019 / Общество
160
  • БГНЕС

Тя е била поискана от премиера Борисов заради неуредиците с електронните винетки

 

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Светослав Глосов подаде оставка, съобщиха от Министерския съвет.

Оставката е била поискана от премиера Бойко Борисов на среща с ръководството на АПИ и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за доклад във връзка с електронните винетки и тол системата.

След разговора министър-председателят поискал от Глосов да се оттегли от поста си.

След фалстарта на системата за покупка на електронни винетки в началото на годината, пътната агенция въведе гратисен период за шофьорите до 15 януари, в който тези, които не успели да заплатят таксата си, да не бъдат глобявани, а в последните дни бяха поставени над 160 терминала в търговските обекти. Заради неуредиците около работата на електронната система за покупка на винетки омбудсманът Мая Манолова е изпратила препоръка до Министерството на регионалното развитие и благоустройството и до ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" с искане да бъде удължен гратисния период. Според омбудсмана обаче срокът трябва да продължи до момента, в който системата за продажба на е-винетки заработи, така че гражданите да не биват глобявани, ако не изпълнят законовите изисквания не по тяхна вина, смята Манолова. Тя отбелязва пет основни проблема, които се дължат на лоша администрация.

 

Вижте още:

Как винетката за тангентата „спаси“ скандала за тол системата

Нова магистрала „Европа“ ще свързва София и Калотина

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

АПИ, Агенция Пътна инфраструктура, оставка, Светослав Глосов, винетки, тол система

StreetView

Скопие – „модерната“ история

Сряда, 28 Юни 2017 / Места
Една от най-спорните забележителности е паметникът на Александър Македонски в центъра на градския площад   Когато отидох в Скопие, бях възхитена от изграденото в последните години, без да влизам в политически и естетически спорове. Имах възможност да разгледам Математическия факултет на [...]

Кули от хора в Испания

Събота, 26 Октомври 2019 / Места
Традицията датира от 18 век в каталунския град Тарагона   През октомври в Испания е много, много интересно. Ако отидем сега, ще успеем да видим един от най-впечатляващите и дори странни обичаи - Кастел (Castell)! Кастел на испански означава замък, но в този случай използват думата, за д [...]