Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Прегърнати в нещо като танго

Понеделник, 27 Март 2017 / Общество
306
  • bnr.bg

Така вижда лидерите на големите партии карикатуристът Христо Комарницки

 

Смешни и малко тъжни – така биха изглеждали водещите политици след вчерашните парламентарни избори в карикатура, коментира пред „Хоризонт“ по БНР художникът Христо Комарницки. Лидерите на двете големи партии – ГЕРБ и БСП, художникът вижда в образите на боксьори, изтощение след много рундове: „Може би като боксьори, които са гроги след тежък деветрундов мач – прегърнати в нещо като танго“.

За Обединените патриоти и Веселин Марешки карикатуристът предположи, че те може би загряват за ролята на поредните патерици на управляващия вожд.

Христо Комарницки отбеляза, че сега, както и в миналото, сатирата е трудно, а на някои места и опасно поле за творчество: „Моите притеснения са, че ние в момента живеем по-скоро в сянката на един друг голям политик, който за най-малката обида или рисунка, или карикатура може да хвърли всеки в карикатурист в затвора – говоря за Ероган, каза Комарницки и допълни: И като че ли като манталитет и култура все повече се приближаваме към нравите към съседна Турция. 

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

политици, партии, избори, лидери, коалиции, танго, Комарницки

Street of Hope

Децата и домакинските задължения

Четвъртък, 01 Септември 2016 / Родители
Защо е важно детето да има задължения вкъщи и как да направим домакинската работа приятна?   Голяма част от хората смятат, че домашните задължения възпитават отговорност и ред в децата, както и че ги учат на самостоятелност. Но много от тях така и не успяват да накарат децата си да [...]

Близо 60% от паралелките ще са професионални

Сряда, 15 Май 2019 / В клас
  Това предвижда план-приемът за следващата учебна година   План-приемът за следващата учебна година предвижда близо 60 процента от паралелките да са професионални. По този начин ще се постигнат стойностите от преди 30 години, съобщи министърът на образованието и науката Красимир [...]