Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Прегърнати в нещо като танго

Понеделник, 27 Март 2017 / Общество
282
  • bnr.bg

Така вижда лидерите на големите партии карикатуристът Христо Комарницки

 

Смешни и малко тъжни – така биха изглеждали водещите политици след вчерашните парламентарни избори в карикатура, коментира пред „Хоризонт“ по БНР художникът Христо Комарницки. Лидерите на двете големи партии – ГЕРБ и БСП, художникът вижда в образите на боксьори, изтощение след много рундове: „Може би като боксьори, които са гроги след тежък деветрундов мач – прегърнати в нещо като танго“.

За Обединените патриоти и Веселин Марешки карикатуристът предположи, че те може би загряват за ролята на поредните патерици на управляващия вожд.

Христо Комарницки отбеляза, че сега, както и в миналото, сатирата е трудно, а на някои места и опасно поле за творчество: „Моите притеснения са, че ние в момента живеем по-скоро в сянката на един друг голям политик, който за най-малката обида или рисунка, или карикатура може да хвърли всеки в карикатурист в затвора – говоря за Ероган, каза Комарницки и допълни: И като че ли като манталитет и култура все повече се приближаваме към нравите към съседна Турция. 

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

политици, партии, избори, лидери, коалиции, танго, Комарницки

StreetView

Лисабон за един ден

Четвъртък, 23 Юни 2016 / Приключения
  Столицата на Португалия е предпочитана туристическа дестинация - най- често се чува френски език, има много холандци, белгийци, германци     Поне трима души познавам, които мечтаят за екскурзия в Лисабон и все не им се получава. Още толкова - които са успели и говорят стра [...]

Бистришкият водопад

Събота, 24 Март 2018 / Места
Водопадът над дупнишкото село Бистрица е един от най-красивите в България   Пролетта закъснява, но съвсем скоро слънцето отново ще се завърне, така че да започваме с плановете за разходки. Бистришкият водопад, познат сред местните и като Самоковището, е едно от местата, които горещо ви [...]