Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Прегърнати в нещо като танго

Понеделник, 27 Март 2017 / Общество
192
  • bnr.bg

Така вижда лидерите на големите партии карикатуристът Христо Комарницки

 

Смешни и малко тъжни – така биха изглеждали водещите политици след вчерашните парламентарни избори в карикатура, коментира пред „Хоризонт“ по БНР художникът Христо Комарницки. Лидерите на двете големи партии – ГЕРБ и БСП, художникът вижда в образите на боксьори, изтощение след много рундове: „Може би като боксьори, които са гроги след тежък деветрундов мач – прегърнати в нещо като танго“.

За Обединените патриоти и Веселин Марешки карикатуристът предположи, че те може би загряват за ролята на поредните патерици на управляващия вожд.

Христо Комарницки отбеляза, че сега, както и в миналото, сатирата е трудно, а на някои места и опасно поле за творчество: „Моите притеснения са, че ние в момента живеем по-скоро в сянката на един друг голям политик, който за най-малката обида или рисунка, или карикатура може да хвърли всеки в карикатурист в затвора – говоря за Ероган, каза Комарницки и допълни: И като че ли като манталитет и култура все повече се приближаваме към нравите към съседна Турция. 

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

политици, партии, избори, лидери, коалиции, танго, Комарницки

StreetInside

Добрите хора живеят по-дълго

Събота, 04 Ноември 2017 / Към себе си
Може да изглежда очевидно, но всъщност е научно доказано, че съвестта има връзка с дълголетието    Човечеството го вълнува един глобален въпрос: Как да остане по-дълго на земята? Има различни съвети как да стигнем до 100-те заветни години. Мислили ли сте обаче, че това зависи от со [...]

Как да сбъднем желанията си

Понеделник, 04 Април 2016 / На предела
  Това може да стане чрез мощна техника на проявлението, но трябва да внимавате какво си пожелавате   „Визуализирай това, което искаш, виж го, почувствай го, повярвай в него. Направи своя психологически проект и започвай да строиш“ - Робърт Колиър   Вие вероятн [...]