Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Приключи разследването на катастрофата, при която загина Милен Цветков

Четвъртък, 01 Октомври 2020 / Общество
258
  • facebook

Кристиан Николов ще бъде съден за умишлено убийство

 

Прокурата съобщи, че е приключила разследването на катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков. Трагичният инцидент стана на 19 април, когато журналистът беше пометен от дрогиран шофьор докато чака на червен светофар. Шофьорът на джипа, който връхлетя Цветков с висока скорост, е в ареста от април.

Обвинението към него ще е за умишлено причиняване на смърт при пътно-транспортно произшествие. Той е бил под влиянието на три вида упойващи вещества по време на катастрофата.

Случаят е особено тежък – деецът управлявал МПС след употреба на три различни вида наркотични вещества (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), със скорост значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък – около 99 км/ч, съобщават от прокуратурата.

Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на движение, обвиняемият не предприел действия за намаляване на скоростта или спиране. В същия момент на пътното платно и в района на кръстовището се намирали множество други участници в движението – водачи на автомобили и пешеходци.

С действията си Кристиан Николов е извършил престъпление по чл. 342, ал. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Предстои Софийска градска прокуратура да предяви материалите по делото на пострадалите лица, както и на обвиняемия и неговата защита.

 

Вижте още:

Простотията убива

Пияна водачка размаза мотор

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Милен Цветков, катастрофа, разследване, прокуратура

Street of Hope

Само три изпита след седми клас

Петък, 09 Декември 2016 / В клас
Резултатите ще се пишат в точки, а не в оценки   Форматът на изпитите след седми клас остава без промяна. Той пак ще е от два модула, въпреки че те вече няма да се наричат "национално външно оценяване" и "допълнителен", а "първи" и "втори" модул. Това става ясно от проектите на учебно-и [...]

Социално мислене

Събота, 26 Май 2018 / Гласът на детето
Работата в групи може да помогне на децата да разберат как да взаимодействат по-ефективно с другите   Програмите за преподаване на социално мислене са предназначени за децата, които имат проблеми с общуването. Социалното мислене учи децата как да разберат какво могат да мислят и чу [...]