Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Протест срещу поскъпването на парното

Петък, 07 Април 2017 / Общество
218
  • БГНЕС

Федерацията на потребителите ще атакува решението за скока на цената на природния газ в съда

 

 

Граждани от столицата се събраха на протест пред КЕВР срещу решението на регулатора за поскъпване на парното и топлата вода. Те скандираха пред сградата на Комисията и блокираха за около час движението по столичния булевард "Дондуков". На закрито заседание днес Комисията за енергийно и водно регулиране трябва да вземе окончателно решение с колко ще поскъпнат топлинната енергия и топлата вода през второто тримесечие. За различните топлофикации се предвижда поскъпване с 18 до 38%. С близо 20 на сто се увеличава и цената на водата в столицата.

Цените на парното скачат с 22-23% в София, Пловдив и Варна, а в Плевен е планирано поскъпване от 37,4%. Поскъпва и токът, произвеждан от топлофикациите, което води до повишаване на крайната цена на електроенергията с около 1%.

Това е резултат от вече гласуваното увеличение на цената на природния газ с почти 30 на сто от 1 април.

Решението стана причина за остри нападки от страна на ГЕРБ и БСП. От левицата обявиха, че енергийният регулатор изпълнява политическа поръчка в полза на ГЕРБ, а от партията на Борисов отговориха, че служебното правителство им залага капан с цените на газа и призоваха държавното дружество да потърси резерви за по-малко увеличение на цената.

На свой ред служебният министър на енергетиката Николай Павлов обясни, че ако в дружеството е имало резерви, КЕВР е щяла да ги намери.

Председателят на Комисията Иван Иванов също обясни, че повишението е неизбежно, защото от 1 април "Газпром" начислява по-високи цени в доставките към "Булгаргаз".

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

КЕВР, протест, парно, газ, поскъпване

Street of Art

Стрийт арт: Пейката като вдъхновение

Събота, 25 Май 2019 / Стил
Пейката не е просто част от пейзажа. Тя е място, на което да си починете, да поговорите с непознат, да направите сутрешните си упражнения... Дизайнерите се стремят пейката  да не е просто място за сядане, а да провокира дейности, които са полезни за здравето. Винаги когато има къде да по [...]

Как да се зарадваме на лошото време

Петък, 11 Януари 2019 / Стил
Снегът като антидепресант и възможност за разтоварване на стреса    Навличането с дебели дрехи може и да не е любимо на повечето от нас, но знаете ли, че когато навън е студено и всичко е покрито със сняг тялото ни гори повече калории? При ниска температура тялото използва по-голям [...]