Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Протест срещу поскъпването на парното

Петък, 07 Април 2017 / Общество
239
  • БГНЕС

Федерацията на потребителите ще атакува решението за скока на цената на природния газ в съда

 

 

Граждани от столицата се събраха на протест пред КЕВР срещу решението на регулатора за поскъпване на парното и топлата вода. Те скандираха пред сградата на Комисията и блокираха за около час движението по столичния булевард "Дондуков". На закрито заседание днес Комисията за енергийно и водно регулиране трябва да вземе окончателно решение с колко ще поскъпнат топлинната енергия и топлата вода през второто тримесечие. За различните топлофикации се предвижда поскъпване с 18 до 38%. С близо 20 на сто се увеличава и цената на водата в столицата.

Цените на парното скачат с 22-23% в София, Пловдив и Варна, а в Плевен е планирано поскъпване от 37,4%. Поскъпва и токът, произвеждан от топлофикациите, което води до повишаване на крайната цена на електроенергията с около 1%.

Това е резултат от вече гласуваното увеличение на цената на природния газ с почти 30 на сто от 1 април.

Решението стана причина за остри нападки от страна на ГЕРБ и БСП. От левицата обявиха, че енергийният регулатор изпълнява политическа поръчка в полза на ГЕРБ, а от партията на Борисов отговориха, че служебното правителство им залага капан с цените на газа и призоваха държавното дружество да потърси резерви за по-малко увеличение на цената.

На свой ред служебният министър на енергетиката Николай Павлов обясни, че ако в дружеството е имало резерви, КЕВР е щяла да ги намери.

Председателят на Комисията Иван Иванов също обясни, че повишението е неизбежно, защото от 1 април "Газпром" начислява по-високи цени в доставките към "Булгаргаз".

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

КЕВР, протест, парно, газ, поскъпване

StreetView

Древните хора превърнали Сахара в пустиня

Сряда, 05 Април 2017 / Места
Величествена с пясъчната си красота пустинята винаги е била символ на силата на природата     Въпреки че е трудно да си го представим, преди около 12 хиляди години безкрайните горещи и безжизнени пясъци са били кипящо от живот място с езера, зелена трева и редовни валежи. Учените [...]

Енергийни места: Светилището край Татул

Събота, 25 Февуари 2017 / Места
Обектът е избран за едно от чудесата на България    Един от най-величествените мегалитни паметници, открити по нашите земи, е Тракийското светилище край село Татул. То се намира само на 200 м от селото и на около 15 км от Момчилград. Според научните изследвания този древен ку [...]