Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Радев: Ще бъда президент на диалога

Неделя, 22 Януари 2017 / Общество
210
  • БГНЕС

Росен Плевнелиев: Ще имате труден мандат, пожелавам ви да не допускате стратегическа грешка

 

"Ще бъда президент на всички български граждани. Ще бъда президент на диалога и помирението, на баланса. Ще работя с парламента, правителството, институциите, гражданските организации, с нашите партньори за ускоряване на европейската ни интеграция. Нека заедно градим по-справедливо общество, основано на закона и морала, свободата и духовността. Общество, което не е заложник на миналото, а на бъдещето. Дължим го на децата си”. Това каза в речта си новоизбраният президент ген. Румен Радев по време на церемонията по встъпването му в длъжност.

Той обяви, че ще работи с парламента, институциите и гражданите за намиране на най-добрите решения за България, за засилване на единението в Европа.
За мен е голяма чест да поема поста държавен глава от президента Росен Плевнелиев, каза Радев. Днешната церемония има огромна важност – тя е символ на промяна, но и на приемственост, без която няма държавност, подчерта той. Искам да благодаря на президента Росен Плевнелиев, заяви Радев.

„Един труден,но успешен мандат приключи. Държах правилната посока, зададох правилните приоритети. Като президент не допуснах стратегически грешки”, заяви президентът Росен Плевнелиев.  Той подчерта, че в политиката не е важно как влизаш, а как излизаш и че властта за него не е била цел, а средство
"Пожелавам Ви да не допускате голяма стратегическа грешка, от която България да пострада, грешка, която никой президент досега не е допускал", каза още четвътрият президент.
"Нека не допуснем България да бъде отклонена от достойното си място в европейското семейство. Нашата република е чиста и свята, колкото са почтени лидерите й. Дръжте здраво посоката на европейското и демократично развитие на България", завърши Росен Плевнелиев.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Румен Радев, Росен Плевнелиев, президент

Street of Hope

Фирмите са поръчали кадри на 19 нови гимназии

Четвъртък, 16 Юни 2016 / В клас
  Нови специалности по програмата за дуално обучение ще открият професионални училища в 13 области     19 гимназии в страната са получили заявки за обучение от работодатели за учебната 2016/207 година, съобщи министърът на образованието Меглена Кунева. Заявките са за [...]

Да изпеем песничка...за доброто

Понеделник, 31 Октомври 2016 / В клас
  Вчера беше официално представена книгата „Добродетели – 35 песни за деца“. Песните в сборника бяха изпяти от деца от няколко столични училища. Разговаряме с автора Любов Миронова за това защо и как беше създадено помагалото за учители и родители и защо добродетелите с [...]