Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Радев: Ще бъда президент на диалога

Неделя, 22 Януари 2017 / Общество
197
  • БГНЕС

Росен Плевнелиев: Ще имате труден мандат, пожелавам ви да не допускате стратегическа грешка

 

"Ще бъда президент на всички български граждани. Ще бъда президент на диалога и помирението, на баланса. Ще работя с парламента, правителството, институциите, гражданските организации, с нашите партньори за ускоряване на европейската ни интеграция. Нека заедно градим по-справедливо общество, основано на закона и морала, свободата и духовността. Общество, което не е заложник на миналото, а на бъдещето. Дължим го на децата си”. Това каза в речта си новоизбраният президент ген. Румен Радев по време на церемонията по встъпването му в длъжност.

Той обяви, че ще работи с парламента, институциите и гражданите за намиране на най-добрите решения за България, за засилване на единението в Европа.
За мен е голяма чест да поема поста държавен глава от президента Росен Плевнелиев, каза Радев. Днешната церемония има огромна важност – тя е символ на промяна, но и на приемственост, без която няма държавност, подчерта той. Искам да благодаря на президента Росен Плевнелиев, заяви Радев.

„Един труден,но успешен мандат приключи. Държах правилната посока, зададох правилните приоритети. Като президент не допуснах стратегически грешки”, заяви президентът Росен Плевнелиев.  Той подчерта, че в политиката не е важно как влизаш, а как излизаш и че властта за него не е била цел, а средство
"Пожелавам Ви да не допускате голяма стратегическа грешка, от която България да пострада, грешка, която никой президент досега не е допускал", каза още четвътрият президент.
"Нека не допуснем България да бъде отклонена от достойното си място в европейското семейство. Нашата република е чиста и свята, колкото са почтени лидерите й. Дръжте здраво посоката на европейското и демократично развитие на България", завърши Росен Плевнелиев.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Румен Радев, Росен Плевнелиев, президент

Street of Art

Медитацията е полезна за сърцето

Понеделник, 02 Октомври 2017 / Хранене и Здраве
Изследователите предполагат, че само 25 минути медитацията могат да подобрят мозъчната функция и енергийните нива     Медитацията може да намали риска от сърдечни заболявания, съобщи Американската сърдечна асоциация, цитирана от БГНЕС. Оттам уточняват, че са необходими допълнителн [...]

Настроението зависи от храната

Петък, 23 Септември 2016 / Хранене и Здраве
  Кои са храните, които пречат на доброто разположение на духа и кои са тези, които помагат   Мантрата за здравословното хранене не е случайна, защото от това, което даваме на тялото си, зависи физическото и психическото ни здраве. Всички знаем, че шоколадът оправя лошото нас [...]