Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Санирането продължава

Сряда, 30 Ноември 2016 / Общество
1063
  • novini.bg
  • БГНЕС архив
1 / 2

Кабинетът се застрахова и отпусна и парите за осигуряване на ремонтите и за 2017-та година 

 

 

Програмата за саниране ще продължи да се изпълнява и през следващата година. Правителството отпусна необходимият 1 млрд. лева от бюджета за тази година, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова. Тя поясни, че средствата са от борбата с контрабандата.

Преди около седмица програмата беше спряна от именно по нареждане на регионалния министър с аргумента, че не е ясно дали депутатите ще гласуват сумата, заложена в бюджета за следващата година.

Сега, когато ГЕРБ дадоха заявка за евентуална подкрепа на кабинет, сформиран от други партии в рамките на този парламент, ако той продължи политиката им, и буквално докато се обсъжда бюджета за 2017 г., правителството се застрахова да осигури средствата. Така според Павлова никой нямало да може да се оправдава с втория кабинет на ГЕРБ. Тя посочи, че няма да участва в евентуален кабинет с мандата на Патриотичния фронт и посочи, че именно те били срещу програмата за енергийна ефективност, стартирана от кабинета „Борисов 2“.

До момента има сключени 2019 споразумения за саниране на жилищни сгради и общо близо 4000 подадени от сдружения заявления, които очакват финансиране.

 

Вижте още:

Плашилото саниране 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

саниране, енергийна ефективност, Лиляна Павлова

Street of Art

Защо е важно да ядем плодове и зеленчуци?

Сряда, 14 Юни 2017 / Хранене и Здраве
Препоръчителната доза плодове и зеленчуци варира според възрастта, но е важно да ги има в ежедневното ни меню    Защо всички непрекъснато ни повтарят „Яжте повече плодове и зеленчуци“? Не е само защото те осигуряват необходимите хранителни вещества с малко калории. Кога [...]

Как се опазват старите книги

Сряда, 14 Септември 2016 / Под прожектора
Националната библиотека стартира кампания за набиране на средства за закупуване на специална камера за дезинфекция на ценни документи Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” стартира кампания за набиране на 50 хиляди лева за закупуване на камера за дезинфекция по ме [...]