Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

САЩ и Турция постигнаха споразумение за спиране на огъня в Сирия

Четвъртък, 17 Октомври 2019 / Общество
248
  • unsplash.com

 

Има споразумение с Турция за прекратяване на огъня в Сирия. Това заяви американският вицепрезидент Майк Пенс след приключване на преговорите си с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи БГНЕС.

Двете страни са се споразумели САЩ да съдействат за изтеглянето на кюрдските формирования.

Демаркацгионната линия, извън която те ще бъдат изведени, ще се простира на около 30 километра южно от границата на Сирия с Турция.

САЩ няма да предприемат военни действия в Североизточна Сирия и ще се ограничат само с дипломатически действия. Няма да бъдат въвеждани и допълнителни санкции срещу Турция от страна на Съединените щати.

Пенс допълва, че Доналд Тръмп е готов да оттегли икономическите санкции, въведени срещу Анкара, в зависимост от прекратяването на огъня в Сирия.

Разговорите между турската и американската делегации продължиха почти три часа при затворени врати в Анкара.

Тя бяха предшествани от среща между президента Реджеп Тайип Ердоган и американския вицепрезидент Майк Пенс. Пенс  и държавният секретар Майк Помпео пристигнаха в Анкара, за да убедят Реджеп Тайип Ердоган в аргументите от писмото на Тръмп, които турският президент пренебрегна. По-рано американският президент призова за "добра сделка" между Вашингтон и Анкара.

Операцията в населените с кюрди северни райони на Сирия е срещу терористичните според Анкара отряди на кюрдите, които действат в тясно сътрудничество с турската ПКК. Според кюрдските власти, за 9-те дни бойни действия са загинали 218 цивилни, a 300 хил. са напуснали домовете си.

 

Вижте още:

САЩ и Русия с мирен план за Сирия

И след войната...война

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Сирия, Турция, САЩ, война, мигранти

Street of Hope

Когато психиката на детето е стабилна, то се справя и с физическото страдание

Четвъртък, 09 Февуари 2017 / Гласът на детето
  Колкото по-рано се започне с рехабилитацията, толкова по-голям е шансът за пълно възстановяване на детето, казва д-р Стефка Джанкова   ДМСДГ-Варна работи като център за рехабилитация на деца с различни двигателни проблеми и постига невероятни резултати. Как родителите могат да п [...]

Как да срещнем бебето и кучето

Четвъртък, 15 Юни 2017 / Родители
Домашният любимец има нужда от подготовка за промяната в дома     Когато двама души разберат, че ще станат родители, много хора започват да им дават съвети как не може да се гледа бебе и куче или друго животно вкъщи. Има хора, които взимат решение да изоставят домашния си любимец, [...]