Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Световни звезди събраха милиони долари в подкрепа на Австралия

Четвъртък, 09 Януари 2020 / Общество
158
  • ABC News

Огненото бедствие на континента е безпрецедентно по мащаба си

 

Звезди от музиката и киното даряват огромни суми за овладяване на пожарите в Австралия и възстановяване на страната, която е буквално опустошавана от огнената стихия. Известната австралийска комедийна актриса Селест Барбар създаде платформа за набиране на средства и само за три дни успя да набере рекордните близо 30 милиона долара.

Британската легенда сър Елтън Джон обяви, че ще дари 1 млн. долара в подкрепа на огнебоците. На концерт в Сидни той заяви:  „Да гледам какво се случва разбива сърцето ми. Трябва да се обединим, трябва да се борим и това е моят дан. Обичам Австралия толкова много“.

Metallica обещаха да дарят около половин милион долара, с които да помогнат на жертвите на бушуващите горски пожари в Австралия.

„Напълно покрусени сме от новината за горските пожари, които са залели милиони акри из цяла Австралия, най-вече в Нов Южен Уелс и Виктория. Последвалото унищожение има опустошителен ефект върху всички жители, животни, околната среда и невероятната земя на Австралия“, написа бандата.

 

 

Групата призовава феновете си да се присъединят и да помогнат в каузата. Само за последното си европейско турне чрез фондацията си All Within My Hands Metallica дадоха 1,5 милиона долара като 250 000 евро от тях отидоха за детска онкологична клиника в Румъния и 40 000 паунда - за бездомници в Манчестър.

В Сидни се подготвя колосален концерт - Fire Fight Australia, с много световни звезди, чрез който също да се съберат средства. Той е обявен за 16 февруари и се очертава като най-голямото музикално събитие на 2020 г.

Никол Кидман и съпругът й – кънтри звездата Кийт Ърбън, също дариха – 500 000 долара, подобни суми отделиха Кайли Миноуг и Пинк.

 

 

Над 130 са пожарите в Австралия, като огънят опустоши повече от 5 млн. хектара, загинаха милиони животни, е еколозите се притесняват за популацията на коалите. Повечето експерти са са на мнение, че досега в историята на Земята не е имало огнено бедствие от подобен мащаб – по едно и също време на няколко различни места горят пожари, обхванали огромни територии. Стихията създаде и собствени климатични системи като сухи светкавични бури и огнено торнадо.

 

Вижте още:

В Австралия заваля дъжд

Тайните мисии на Принс

Чарлийз Терон: Да помагаш на децата е всичко

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Австралия, пожари, бедствие, природа, животни, музиканти, дарения, помощ, благотворителност

Street of Hope

Присъдата аутизъм

Събота, 09 Юли 2016 / Гласът на детето
  Родители продавали децата си за органи, защото мислели, че те не могат да живеят Много хора по света, когато чуят диагнозата аутизъм смятат, че това е смъртна присъда, заяви пред „Дарик“ един от най-известите невролози в света д-р Хари Шнайдер, който е за първи път [...]

Насилие в дом за деца взе главата на шефа на ДАЗД

Сряда, 24 Януари 2018 / Гласът на детето
    Премиерът Бойко Борисов внесе предложение за освобождаване на Офелия Кънева заради липсата на реакция по сигнал за агресия в дом за деца в Габрово   Премиерът Бойко Борисов е внесъл предложение за освобождаване на председателя на Държавната агенция за закрила на детето [...]