Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Сърбия се превръща в магнит за инвеститорите

Сряда, 06 Декември 2017 / Общество
313
  • wikimedia commons

Страната положи усилия за ограничаване на корупцията и бюрокрацията и изпревари България

 

Сърбия се превръща в най-привлекателната държава за правене на бизнес на Балканите. Преките чуждестранни инвестиции в западната ни съседка са 400 млн. евро, а в последните 2 години в страната са открити 24 000 нови работни места. По данни на правителството за последните пет години чуждестранните инвестиции в Сърбия възлизат на 8 млрд. евро.

Въпреки твърде далечните си европерспективи западните ни съседи вложиха усилия да създадат регулаторна рамка за благоприятен бизнесклимат. И резултатите вече са налице - така те се превръщат в привлекателна държава за правене на бизнес на Балканите.

Сърбите положиха усилия за ограничаване на корупцията, намаляване на бюрократичните процедури и засилване ефективността на администрацията.

Това са фактори, които са решаващи за избора на място за инвестиции. Те са и обяснението защо през последните години чуждестранните вложения заобикалят България като място за развитие на нови производства. 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Сърбия, инвестиции, икономика, реформи, корупция

Street of Hope

Ще следвам – нещо, някъде

Вторник, 03 Януари 2017 / В клас
Многото университети крият младежката безработица, но не решават проблема на пазара на труда       В България има в момента огромен дефицит на кадри със средно специално образование - за енергетиката, строителството, преработващата промишленост и в много други сектори. В същ [...]

Езикът на насърчаването

Сряда, 20 Юли 2016 / В клас
    “Всъщност веднъж щом Детето се е почувствало уверено в себе си, то повече няма да търси одобрението на авторитета след всяка своя стъпка” Д-р Мария Монтесори       Думите, които използваме в общуването си с децата, са много важни. В класната [...]