Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Сърбия се превръща в магнит за инвеститорите

Сряда, 06 Декември 2017 / Общество
338
  • wikimedia commons

Страната положи усилия за ограничаване на корупцията и бюрокрацията и изпревари България

 

Сърбия се превръща в най-привлекателната държава за правене на бизнес на Балканите. Преките чуждестранни инвестиции в западната ни съседка са 400 млн. евро, а в последните 2 години в страната са открити 24 000 нови работни места. По данни на правителството за последните пет години чуждестранните инвестиции в Сърбия възлизат на 8 млрд. евро.

Въпреки твърде далечните си европерспективи западните ни съседи вложиха усилия да създадат регулаторна рамка за благоприятен бизнесклимат. И резултатите вече са налице - така те се превръщат в привлекателна държава за правене на бизнес на Балканите.

Сърбите положиха усилия за ограничаване на корупцията, намаляване на бюрократичните процедури и засилване ефективността на администрацията.

Това са фактори, които са решаващи за избора на място за инвестиции. Те са и обяснението защо през последните години чуждестранните вложения заобикалят България като място за развитие на нови производства. 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Сърбия, инвестиции, икономика, реформи, корупция

StreetView

Резиденциите на световните лидери

Неделя, 23 Април 2017 / Места
Това са едни от най-знаковите сгради в света   Освен дом на семействата на държавните глави са и място за правителствени заседания и официални посещения. Във всички тях има история и традиция, дори в скандално построения дворец на Ердоган, който показва добре характера на турския презид [...]

Следваща цел: Марс

Вторник, 16 Януари 2018 / Приключения
Основателят на Mars One Бас Лансдорп ще изнесе публична лекция в София на 23 март   Над 100 човека вече са избрани да отпътуват за Марс и да поставят началото на един нов свят – за себе си и за човечеството. Сред тях са Илън Мъск, Стивън Хокинг, Бъз Олдрин и други от най-светлите [...]