Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Сърбия се превръща в магнит за инвеститорите

Сряда, 06 Декември 2017 / Общество
296
  • wikimedia commons

Страната положи усилия за ограничаване на корупцията и бюрокрацията и изпревари България

 

Сърбия се превръща в най-привлекателната държава за правене на бизнес на Балканите. Преките чуждестранни инвестиции в западната ни съседка са 400 млн. евро, а в последните 2 години в страната са открити 24 000 нови работни места. По данни на правителството за последните пет години чуждестранните инвестиции в Сърбия възлизат на 8 млрд. евро.

Въпреки твърде далечните си европерспективи западните ни съседи вложиха усилия да създадат регулаторна рамка за благоприятен бизнесклимат. И резултатите вече са налице - така те се превръщат в привлекателна държава за правене на бизнес на Балканите.

Сърбите положиха усилия за ограничаване на корупцията, намаляване на бюрократичните процедури и засилване ефективността на администрацията.

Това са фактори, които са решаващи за избора на място за инвестиции. Те са и обяснението защо през последните години чуждестранните вложения заобикалят България като място за развитие на нови производства. 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Сърбия, инвестиции, икономика, реформи, корупция

Street of Hope

Тайната на осиновяването ще отпадне

Петък, 05 Август 2016 / Гласът на детето
  Промените в Семейния кодекс трябва да са готови до края на месеца   По 10-15 човека на ден подават молба към страницата „Търсим се“ във Фейсбук с надеждата да намерят близките си. Някои от тях са правили безуспешни опити да достигнат до тях чрез съда, други просто ра [...]

Интеграцията на децата бежанци върви мъчително

Събота, 05 Ноември 2016 / Гласът на детето
Само 55 младежи са записани на училище, близо 2000 стоят в центровете на ДАБ   Интеграцията на най-рисковата група сред бежанците - децата, продължава да върви мъчително, въпреки приетите редица документи, които трябва да подпомогнат този процес. Това показват данни, изнесени на 63-тата [...]