Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Сърбия се превръща в магнит за инвеститорите

Сряда, 06 Декември 2017 / Общество
276
  • wikimedia commons

Страната положи усилия за ограничаване на корупцията и бюрокрацията и изпревари България

 

Сърбия се превръща в най-привлекателната държава за правене на бизнес на Балканите. Преките чуждестранни инвестиции в западната ни съседка са 400 млн. евро, а в последните 2 години в страната са открити 24 000 нови работни места. По данни на правителството за последните пет години чуждестранните инвестиции в Сърбия възлизат на 8 млрд. евро.

Въпреки твърде далечните си европерспективи западните ни съседи вложиха усилия да създадат регулаторна рамка за благоприятен бизнесклимат. И резултатите вече са налице - така те се превръщат в привлекателна държава за правене на бизнес на Балканите.

Сърбите положиха усилия за ограничаване на корупцията, намаляване на бюрократичните процедури и засилване ефективността на администрацията.

Това са фактори, които са решаващи за избора на място за инвестиции. Те са и обяснението защо през последните години чуждестранните вложения заобикалят България като място за развитие на нови производства. 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Сърбия, инвестиции, икономика, реформи, корупция

Street of Art

Сменят залата за концерта на ­Amon Amarth

Сряда, 09 Ноември 2016 / Под прожектора
Огромна сцена, епични декори и мощен звук за шоуто обещават организаторите   Amon Amarth ще изнесат концерта си в България в зала №5 на Интер Експо Център - София, Цариградско шосе. Причината за преместването е опасни отклонения в покривната конструкция на зала Христо Ботев и тя е зат [...]

Здравословният пост

Събота, 18 Ноември 2017 / Хранене и Здраве
Когато променяме обичайния хранителен режим, трябва да помислим как тялото ни да получава необходимите полезни вещества    Вярата ни дава възможност да пречистим едновременно тялото и духа си. Тялото изисква баланс, за да не трупа запаси. Много често приемаме храна повече отко [...]