Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Умна система ще брои гратисчиите в София

Понеделник, 06 Март 2017 / Общество
632
  • Vbox7.com

Така Столичната община щяла да преценява и по кои линии има нужда от повече автобуси 

 

Нова система ще отчита реалния брой пътници в столичния градски транспорт, съобщи зам.- кметът на София Евгени Крусев в сутрешния блок на ТВ Европа "Европа Сутрин". Целта е да се установи колко са гратисчиите и кои линии са най-натоварени.

Това ще помогне на Столичната община да прецени къде има нужда от увеличаване на броя на автобусите. Системата ще влезе в сила след година, а цената й е около 2 млн. лева.
От миналата седмица в София активно се работи по ремонт на улиците след тежката зима. Крусев съобщи и че през май ще бъде пуснато частично движението по ключови булеварди в столицата, където се строи метрото.
Сред планираните ремонтни дейности е и поетапно подновяване на маркировката на пътните платна там, където е необходимо.

В края на миналата година от Столична община отчетоха, че след поскъпването на еднократния билет и двойното увеличение на глобата за нередовните пътници, заловените и санкционирани нарушители са намалели с 13%.

Като резултат от поскъпването на билета с 60% продажбите са намалели с 40% за сметка на увеличението на абонаментните карти, което е вероятната причина и за повечето редовни пътници.

Спорно е обаче с точно колко са намалели пътниците без билет, тъй като е добре известно, че инспекторите в ЦГМ често проверяват избирателно, а основният контингент от гратисчии обикновено се придвижва на необезпокоявани групи.

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Столична община, градски транспорт, автобуси, умна система, гратисчии

Street of Art

Строгата диета убива много повече хора от цигарите

Сряда, 17 Април 2019 / Хранене и Здраве
  С настъпването на хубавото време идва  и желанието да изглеждаме добре в летните си тоалети. Стремим се бързо да премахнем „любовните дръжки“ и малкото коремче. Това желание  предизвиква радикални действия за постигане на целта - бързи и нездравословни диети, мно [...]

Разделете чинията на три части

Петък, 15 Май 2020 / Хранене и Здраве
Какво е правилното съотношение на хранителните съставки, за да сме в добра форма? Един от най-простите начини да се погрижите за това имунната ви система да остане силна и храненето ви балансирано по време на пандемията от коронавирус, е да се доверите на "магическото" число три. Този модел [...]