Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Умна система ще брои гратисчиите в София

Понеделник, 06 Март 2017 / Общество
442
  • Vbox7.com

Така Столичната община щяла да преценява и по кои линии има нужда от повече автобуси 

 

Нова система ще отчита реалния брой пътници в столичния градски транспорт, съобщи зам.- кметът на София Евгени Крусев в сутрешния блок на ТВ Европа "Европа Сутрин". Целта е да се установи колко са гратисчиите и кои линии са най-натоварени.

Това ще помогне на Столичната община да прецени къде има нужда от увеличаване на броя на автобусите. Системата ще влезе в сила след година, а цената й е около 2 млн. лева.
От миналата седмица в София активно се работи по ремонт на улиците след тежката зима. Крусев съобщи и че през май ще бъде пуснато частично движението по ключови булеварди в столицата, където се строи метрото.
Сред планираните ремонтни дейности е и поетапно подновяване на маркировката на пътните платна там, където е необходимо.

В края на миналата година от Столична община отчетоха, че след поскъпването на еднократния билет и двойното увеличение на глобата за нередовните пътници, заловените и санкционирани нарушители са намалели с 13%.

Като резултат от поскъпването на билета с 60% продажбите са намалели с 40% за сметка на увеличението на абонаментните карти, което е вероятната причина и за повечето редовни пътници.

Спорно е обаче с точно колко са намалели пътниците без билет, тъй като е добре известно, че инспекторите в ЦГМ често проверяват избирателно, а основният контингент от гратисчии обикновено се придвижва на необезпокоявани групи.

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Столична община, градски транспорт, автобуси, умна система, гратисчии

Street of Art

Защо пълнеем от алкохола

Събота, 28 Май 2016 / Хранене и Здраве
  Защото е пълен с „празни калории“   Алкохолните напитки се правят от ферментирали натурални захариди и скорбяла, която превръща захаридите в алкохол. Те са високо калорични, но без хранителна стойност, защото осигуряват „бърза“ енергия, която пречи на из [...]

Кафето пази от рак

Сряда, 15 Юни 2016 / Хранене и Здраве
  Горещите напитки обаче причиняват рак на хранопровода, предупредиха от ООН     Пиенето на много горещи течности може би причинява рак на хранопровода, показват изследвания на Международната агенция за изследване на раковите заболявания, предаде AFP, цитирана от „Фоку [...]