Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка

Петък, 16 Ноември 2018 / Общество
233
  • БГНЕС

Той посочи, че не подава оставка под натиск, а взел решението си сам, за да не тежи като воденичен камък на управлението 

 

Вицепремиерът Валери Сименов е депозирал оставката си пред премиера Бойко Борисов и събра журналисти на извънредна пресконференция в Министерския съвет, съобщи БНТ. Не е ясно дали оставката е заради поредния ден протести на майките на деца с увреждания, или е породена от натиск сред коалиционните партньори.  Това решение е изненадващо, тъй като премиерът Борисов заяви, че оставката на Симеонов не се обсъжда.

На извънреден брифинг в сградата на Министерски съвет той заяви:

"Причините за моята оставка са продължаващата медийна кампания, особено в последните два дни, продължение на кампанията срещу мен по повод на изявлението ми. Продължението на тази кампания вече не е само срещу мен, а и срещу народни представители от НФСБ – пак по същия начин – с частично цитиране на изявления и вадене от контекста". Той смята, че от тази кампания се възползвали политически опоненти, което удряло по рейтинга на правителството и управлението на държавата.

Валери Симеонов имаше предвид думите на поради думите на депутата от НФСБ Петър Петров, че децата с увреждания трябва да отиват в домове. Това изявление Петров направи пред "Дарик", а след това пред агенция "Фокус" обясни, че думите му били извадени от контекста.

"Не мога да си позволя да тежа на това управление като воденичен камък, създавайки предпоставки за кампания, включително и от извънпарламентарни партии и цели групи от обществото", каза Симеонов.

Оставката е победа за майките на деца с увреждания, които не се отказаха от протестите си в продължение на почти месец. Те поискаха оставката на Симеонов заради думите му, че са "кресливи жени с уж болни деца".

 

Вижте още:

„Уж“ болните системата ги убива

Родители отново излязоха на протест „Системата ни убива“

Невидимите от палатките

Коалицията няма „да се разтурва“

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Валери Симеонов, оставка, протест, майки на деца с увреждания

Street of Hope

Бонбончо си намери нови приятели

Неделя, 05 Юни 2016 / Гласът на детето
  Авторът на поредицата от детски книжки Любов Миронова разказа на децата как се пишат приказки   Нека да започнем с това, че тези приказки наистина увличат децата до степен на пристрастяване. Напълно в добрия смисъл на думата обаче, защото какво по-хубаво от това детето ти да чак [...]

Книга за добродетелите

Събота, 17 Септември 2016 / Родители
  Излезе от печат сборник от 35 детски песни с ноти „Добродетели“   Книгата е създадена за родители и учители, които искат да бъдат в помощ на изграждането на характера на децата. Автори са специалистът Любов Миронова и музикалният педагог Камелия Данков [...]