Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Взрив в завод Арсенал уби двама души

Понеделник, 25 Април 2016 / Общество
1038
  • БГНЕС

От полицията уверяват, че няма опасност от нови взривове 

 

Взрив в барутен склад на завод „Арсенал“ в Казанлък стана причина за смъртта на двама души. Пожарът е потушен, а опасност от нови взривове няма, уверяват от полицията. Пред news.bg експерти от завода са заявили, че работните помещения, където е станал инцидента са изолирани. Причините за взрива все още се изясняват.

Още един работник е пострадал съвсем леко. Той е бил изтласкан от взривната вълна. На този етап няма данни за възрастта на жертвите. По информация на БНР загиналите са инженер и монтьор.

Изпълнителният директор на дружеството Николай Ибушев обясни, че не е имало взрив, а запалване по време на настройка на оборудване в барутния Завод 3. Той уточни, че двама работници са загинали при възникналото запалване. Те са участвали в непосредствената настройка на оборудването.

От КНСБ не могат да потвърдят дали са спазени всички мерки за безопасност. "Следствието може да каже това", заявиха от там пред news.bg, но бяха категорични, че в дружеството се спазва технологията за безопасен труд.

Прокуратурата е уведомена за инцидента.

По първоначални данни инцидентът е възникнал при ремонтна дейност в една от сградите на територията на предприятието, съобщават от МВР. Помещението, в което станал инцидентът, е за обработка на оръжие и арсенали.

От Министерството на икономиката отказаха коментар по случая, защото завод "Арсенал" - Казанлък е частно дружество.

Държавата осъществява този контрол чрез служба Контрол на общоопасните средства (КОС) на МВР, така че този въпрос би следвало да бъде насочен натам, коментира пред журналисти министърът на икономиката Божидар Лукарски.  По думите му става въпрос за производствена авария, която нямала нищо общо с клаузите по приватизационния договор.

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

завод

Street of Hope

Какво казваме ние и какво чуват децата

Неделя, 03 Април 2016 / Гласът на детето
  Или как загрижените родители възпитават пасивни и страхливи деца   Когато родителите разговарят с децата си, едва ли се замислят какво точно чува и разбира чедото им. Загрижените фрази „Не отивай там” или „Не пипай кучето, не е наше”, за детето могат да [...]

Неразбраните „Деца на Аспергер“

Петък, 16 Февуари 2018 / Гласът на детето
Хората с разстройства от аутистичния спектър често са умни особняци, които живеят в изолация    Години е трябвало да минат, за да може до обществото да достигне представата, че децата, страдащи от аутизъм, не са болни, умствено изостанали, или страдащи от психични разстройства. Дал [...]