Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Илън Мъск привлече $27 млн. за създаването на невронна гривна

Понеделник, 28 Август 2017 / Кариера
329
  • kaldata.com

Neuralink работи върху създаването на миниатюрни чипове, които подобряват когнитивните способности на хората

 

Основаната от Илън Мъск млада компания Neuralink привлече $27 милиона инвестиции за създаването на „невронна гривна“, която може да съедини човека с компютъра. Върху новата технология вече работи екип от водещи учени и специалисти, но търсенето на експерти продължава, съобщава Kaldata.com.

В проекта по създаването на невронния интерфейс са се включили 12 анонимни инвеститори, като първата сделка се е състояла на 15 август. Компанията Neuralink е продала на инвеститорите дял от $27 милиона от общата сума $100 милиона.

След публикуването на данните от Комисията по ценни книжа, Илън Мъск заяви в Twitter, че Neuralink повече не търси инвеститори.

Business Insider предполага, че останалите парични средства в проекта са на Мъск, понеже неотдавна се разбра, че той е главният спонсор на стартъпа.

Neuralink работи върху създаването на неврален интерфейс – миниатюрни чипове с размер няколко микрона, които подобряват когнитивните способности на хората. През следващите 4 години компанията планира да представи подобни чипове за пациенти с инсулт и за хора с тежки онкологични заболявания. Устройствата ще могат да възстановят паметта и двигателните функции.

След 8-10 години Neuralink възнамерява да представи електронните гривни като обикновено и достъпно устройство, което ще може да се използва от всички хора без ограничения.

Продължава търсенето на специалисти, а Мъск лично провежда срещите с тях. Не е задължително те да имат опит в създаването на невронни и неврални интерфейси. В сайта на компанията се казва, че главното са талантът и ентусиазмът.

 





Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Илън Мъск, невронна гривна, инвестиции

StreetBoard

Разделно събиране ли?

Петък, 12 Август 2016 / Общество
Екстремното рециклиране на отпадъци от опаковки в България и защо накрая потребителите ще плащат три пъти за нещо, което не се случва     Още през далечната 2003 г. беше приет новия Закон за управление на отпадъците. Нов като смисъл, съдържание и политика. След него и приемането н [...]

Скандални заплахи към журналист в ефир

Петък, 06 Октомври 2017 / Общество
Медийни организации призоваха за бойкот на управляващите след като депутът Антон Тодоров и вицепремиерът Валери Симеонов заплашиха водещия Виктор Николаев   Асоциацията на европейските журналисти – България призова медиите да бойкотират силните на деня в знак на солидарност с [...]