Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Как мислят успешните хора

Сряда, 29 Юни 2016 / Кариера
344
  • unsplash.com

"Оптимизмът е вярата, която води до постижение. Нищо не може да се направи без надежда и увереност. "

Хелън Келър

 

 

Как може някои хора да постигнт целите си, очевидно без никаква борба, и в същото време да имат спокойна усмивка на лицето си? Замисляли ли сте за това? Изглежда, че постигането на целите и получаването на отлични резултати е просто парче от тортата.

Ключът към съвършенството е отношението ни. Първата стъпка към постигане на съвършенство е да вярваме, че можем да го постигнем. Мисленето "Добре, аз мога! И аз ще го докажа."

Втората стъпка е мисленето "Време е да опитам!"

"Препятствията не блокират пътя, те са пътят."

Отношението ви към пречките, които могат да повлияят на резултата от вашите усилия, също има решаваща роля. Трябва да бъдем търпеливи и винаги да намираме кое е онова нещо, което ни мотивира достатъчно никога да не се отказваме. Много е важно да се научим да приемаме препятствията и тези моменти, когато нещата не вървят по начина, по който очакваме.

Този положителен умствен процес е по-лесен, отколкото звучи, и е представен в мотивационната схемата по-долу от youperfect.org.

 

Начало->Не мога да направя това->Или може би мога-> Какво ще стане, ако опитам-> Еха, намерих кураж-> Как се получава->Добре-> Изумително, направих го! -> Хайде към новото предизвикателство!

 


Източник: Lifehack.org

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Оптимизъм, вяра, мотивация, успех, кариера

Street of Hope

Оцвети в синьо

Понеделник, 02 Април 2018 / Гласът на детето
  В Световния ден на информираност за аутизма знакови сгради засияват, за да обърнат внимание към проблемите на хората с разстройства на развитието   На 2 април се отбелязва Световния ден на информираност за аутизма. Знакови сгради грейват в този цвят, за да привлекат вниманието н [...]

Развален телефон за заплатите на учителите

Понеделник, 20 Юни 2016 / В клас
  Властта не е обещавала увеличение на възнагражденията, а само – че ще се бори за такова за ръка със синдикатите   След като вчера една от големите новини от грандиозния учителски събор беше, че от началото на 2017 година преподавателите ще получат още 10% увеличение на за [...]