Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Как мислят успешните хора

Сряда, 29 Юни 2016 / Кариера
379
  • unsplash.com

"Оптимизмът е вярата, която води до постижение. Нищо не може да се направи без надежда и увереност. "

Хелън Келър

 

 

Как може някои хора да постигнт целите си, очевидно без никаква борба, и в същото време да имат спокойна усмивка на лицето си? Замисляли ли сте за това? Изглежда, че постигането на целите и получаването на отлични резултати е просто парче от тортата.

Ключът към съвършенството е отношението ни. Първата стъпка към постигане на съвършенство е да вярваме, че можем да го постигнем. Мисленето "Добре, аз мога! И аз ще го докажа."

Втората стъпка е мисленето "Време е да опитам!"

"Препятствията не блокират пътя, те са пътят."

Отношението ви към пречките, които могат да повлияят на резултата от вашите усилия, също има решаваща роля. Трябва да бъдем търпеливи и винаги да намираме кое е онова нещо, което ни мотивира достатъчно никога да не се отказваме. Много е важно да се научим да приемаме препятствията и тези моменти, когато нещата не вървят по начина, по който очакваме.

Този положителен умствен процес е по-лесен, отколкото звучи, и е представен в мотивационната схемата по-долу от youperfect.org.

 

Начало->Не мога да направя това->Или може би мога-> Какво ще стане, ако опитам-> Еха, намерих кураж-> Как се получава->Добре-> Изумително, направих го! -> Хайде към новото предизвикателство!

 


Източник: Lifehack.org

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Оптимизъм, вяра, мотивация, успех, кариера

StreetView

Сцена и арт фестивали на гарата

Четвъртък, 05 Май 2016 / Места
Освен под часовника, столичани ще могат да се срещат и за културни събития в Ротондата      Площадът пред Централна гара София, известен като Ротондата, ще се превърне в сцена за култура и отдих. Планираната инвестиция е около 8 – 10 млн. лв, които ще бъдат осигурени по [...]

Базата Менвит Хил, или къде живее Биг брадър

Четвъртък, 10 Август 2017 / Места
Едно място, чието съществуване и до днес е обвито в мистерия Базата Менвит Хил (Royal Air Force Menwith Hill) е един от най-добре пазените обекти във Великобритания. Намира се в северен Йоркшир и представлява най-голямата радарна система за електронен мониторинг в света. Комплексът предостав [...]