Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Как мислят успешните хора

Сряда, 29 Юни 2016 / Кариера
320
  • unsplash.com

"Оптимизмът е вярата, която води до постижение. Нищо не може да се направи без надежда и увереност. "

Хелън Келър

 

 

Как може някои хора да постигнт целите си, очевидно без никаква борба, и в същото време да имат спокойна усмивка на лицето си? Замисляли ли сте за това? Изглежда, че постигането на целите и получаването на отлични резултати е просто парче от тортата.

Ключът към съвършенството е отношението ни. Първата стъпка към постигане на съвършенство е да вярваме, че можем да го постигнем. Мисленето "Добре, аз мога! И аз ще го докажа."

Втората стъпка е мисленето "Време е да опитам!"

"Препятствията не блокират пътя, те са пътят."

Отношението ви към пречките, които могат да повлияят на резултата от вашите усилия, също има решаваща роля. Трябва да бъдем търпеливи и винаги да намираме кое е онова нещо, което ни мотивира достатъчно никога да не се отказваме. Много е важно да се научим да приемаме препятствията и тези моменти, когато нещата не вървят по начина, по който очакваме.

Този положителен умствен процес е по-лесен, отколкото звучи, и е представен в мотивационната схемата по-долу от youperfect.org.

 

Начало->Не мога да направя това->Или може би мога-> Какво ще стане, ако опитам-> Еха, намерих кураж-> Как се получава->Добре-> Изумително, направих го! -> Хайде към новото предизвикателство!

 


Източник: Lifehack.org

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Оптимизъм, вяра, мотивация, успех, кариера

StreetBoard

Банките чистят лошите кредити

Сряда, 31 Август 2016 / Общество
  Три пъти по-голяма сума на необслужвани дългове са продали банките на колекторски фирми    609 млн. лева е общата сума на необслужвани кредити, възложени от банки на специализирани агенции през първата половина на 2016 година, показват данните на Асоциацията на колекторскит [...]

3D изкуство на асфалта във Варна

Четвъртък, 28 Юли 2016 / Истории от града
Рисунките ще радват хората в Морската столица поне 6 месеца   Във Варна започна Международният 3D арт фестивал. За пет дни асфалтът на част от алеите в Морската градина ще се превърне в платно за 3D рисунки, предаде БГНЕС. Във фестивала се включат общо 8 художници от България и Сърбия. [...]