Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Петте ключови нагласи, с които успешно решаваме проблеми

Неделя, 25 Юли 2021 / Кариера
524
  • Red Paper Plane

Когато говорим за успешно решаване на проблеми, често фокусът ни пада изцяло върху инструментите, които използваме и процесът, който следваме. Безспорно дизайн мисленето е победител, що се отнася за сложни, заплетени, големи и тежки проблеми, които изглежда, че нямат решаване.

Прилагането на процес за креативно решаване на проблеми, иновации и насърчаване на творческа увереност е едната част в уравнението. От другата страна стои нещо ключово, от което хората, които са се захванали със задачата, имат нужда.

Не говорим достатъчно често за нагласите. Това не са уменията и компетенциите. Нагласата е настройката и усещането, с което се движим всеки ден напред. Нагласите се развиват бавно и зависят изцяло от това как и какви умения развиваме. Дизайн мисленето е творчески, базиран на емпатията и разбирането на нуждите на хората процес, който изисква от нас експериментаторски дух, умела екипна работа, приветстване на грешките, множество тестове и промени. Дългото прилагане води до развиването на всички тези нагласи, нужни ни в процеса на работа и в личен план. Без тях трудно следваме етапите, прилагаме инструментите и итерираме успешно.

А само така стигаме до успех - до решаване на проблема по различен, приложим, близък до света на клиентите ни начин. Ето кои са петте нагласи, без които не можем, ако искаме да се справяме със сложните проблеми на днешния ни свят, като бедността, образованието, промяната на климата, замърсяването на водите, устойчивите градове, болестите.

Те са творческа увереност, проактивност, учене от грешките, оптимизъм и адаптация. Вижте повече в инфографиката.

 

Текстът е от блога на RedPaperPlane

 

Вижте още: 

Как да отгледаме иноватори

Полетът на червения хартиен самолет

 

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

решаване на проблеми, дизайн мислене, умения, кариера, Red Paper Plane

Street of Art

Внимавайте с минералите: Магнезий

Събота, 13 Април 2019 / Хранене и Здраве
Недостигът на този минерал може да е много опасен за здравето ни   Магнезият е един от най-важните минерали, чийто недостиг често дава объркващи симптоми. Лесна раздазнителност, безсъние, чести схващания, отрепване на клепачите, сърцебиене, постоянна умора са най-честите симптоми. Продъ [...]

Легло за кучето или котето

Неделя, 23 Октомври 2016 / Стил
Домашните любимци също трябва да имат свое собствено място в дома    Да, домашните любимци могат да ходят навсякъде. Те са част от семейството ни и присъствието им винаги създава особен уют в един дом. Но също така е добре те да имат и свое собствено местенце. Ако искате да им [...]