Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Какви да бъдем е избор, който можем да направим във всяка секунда

Сряда, 11 Септември 2019 / Към себе си
440
  • сн. Милена Римпева

Толкова много хора намират обяснение в семейството си, като причина за настоящето си

 

"Ако не бяха родителите ми сега нямаше да съм инженер! Винаги съм мечтал да бъда пилот, но те никога не ми позволиха да тръгна по този път. После исках да следвам програмиране в чужбина, но разбира се умело ме разубедиха и от това! Еех, сега щеше да живея напълно различно, ако не бяха повлияли така на живота ми! "
Чудесно извинение, за това, че не сме осъществили потенциала си! Вмъкваме тази мисъл, че родителите ни са взели големи решения в живота ни и съвестта ни е чиста, че не се катерим по най - стръмните места на света, защото имаме оправдание. Толкова много хора намират обяснение в семейството си, като причина за настоящето си.

И аз правех същото. Обвинявах майка си, защото не ми спести нищо от драмите в живота си. Накара ме да се върна от Англия и да не завърша средното си образование там, защото трябваше да продължа семейния бизнес. Следвах икономика, а мечтаех за друго. Обикалях всички лета света, за да бъда обучавана на бизнес, без никой да ме попита това ли искам наистина това. Но мечтите, както всяко нещо в живота имат своята цена. Минах през всички турболенции, жестоки бури и един ден, когато отворих очи на операционната маса, разбрах че животът е само мой и само аз съм отговорна за него.

 

Не е случайно кои са нашите родители. Може би ни е било нужно да преминем точно през всичко това, за да се превърнем в хората, които сме. Никой и нищо не може да спре вътрешния порив на душата да разкрие истинския смисъл на живота си тук на земята. Нужна е сила, проглеждане, намерение, воля и много усилия... Но цената си струва! Накрая сърцето е там, където винаги е копнеело да бъде, вътрешният зов приема материален облик и изобилието осейва целия ни път.

Да! Родителите никога не са виновни за едно или друго нещо в живота ни! Те са онези учители, които са натиснали бутоните на слабостта, за да ги превърнат в оръдия на светлината. За да ни покажат, че нито едно обстоятелство не може да отдалечи сърцето от истинската му цел. Може да го откаже от пътя му, ако човек сам се откаже и намери оправдание в това..., но може и да го разшири до пълното му сливане с Висшия разум, когато нищо не е невъзможно! Изборът на това как да приемем създадените обстоятелства от родителите ни, е изцяло в наши ръце.

 

Погледнато от звездите, всяко нещо има своя висш смисъл и е най - правилното нещо за нас на даден етап от живота ни. А смисълът, който ние търсим в живота си и искаме да осъществим в материалния си живот е наше право и избор, който можем да направим във всеки миг от съществуването си... Ами какво, ако точно преди да започне земния ни път сме избрали точно тези родители и точно тези решения... Планът на Висшия разум за перфектното осъщестяване на нашия потенциал тук... Какви да бъдем е избор, който можем да направим във всяка секунда, която дишаме, независимо от обстоятелствата. Защото дори и да сме в ситуация, която не може да се промени, ние можем да променим начина, по който гледаме на нея... Можем да променим вътрешното си състояние, това е великолепието на огромната сила, която Животът ни е дарил... Тогава всичко става възможно отново, прозорецът се отваря широко и слънчевите лъчи изпълват душите ни, водейки ги към пълното себереализиране...

 

Текстът е от Facebook страницата на автора 

 

Вижте още:

Даваме заради самото даване

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

към себе си, избор, висш аз, призвание, отношения, семейство

StreetView

На кого е статуята, открита в Хераклея Синтика?

Събота, 01 Септември 2018 / Места
Столицата на Средна Струма е била резиденция на македонските царе, а по-късно и на римските военачалници   Тази година най-значимото откритие на археолозите на античния град Хераклея Синтика е двуметрова статуя на римски управник, която вероятно датирамежду 1-ви и средата на 2-ри век сл [...]

Австралия – животът се ражда от пепелта

Събота, 29 Февуари 2020 / Места
Снимките на фотографа Мъри Лоу обиколиха социалните мрежи, давайки надежда   Безпрецедентните пожари, които опустошиха почти цяла Австралия, унищожиха живота в огромни територии. Поне половин милиард животни и безброй дървета, растения и други живи същества са унищожени от началото на п [...]