Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Каквото забелязваме, това има около нас

Вторник, 19 Ноември 2019 / Към себе си
367
  • pixabay.com

Денят е сбор от безброй малки мигове и ако изберем да се фокусираме в доброто, ще срещаме добро

 

Излизах от един подлез. По стълбите нагоре, видях как една жена помага на майка да пренесе бебешката количка до долу. Направих място, защото пречех и след това успоредно се качихме до горе с жената, която свали количката. На стълбите я чакаше мъж, с когото тя продължи пътя си и явно той я е изчаквал да направи това добро дело. Бях почти до тях на стълбите, затова беше неизбежно да чуя коментара на мъжа:
- Сигурен съм, че тази майка щеше да се справи и сама! Тя е свикнала!
Нашето ежедневие е преизпълнено с различни ситуации, които в основата си са като тази. Срещаме хора или попадаме в събития наглед дребни, но какво става след това. Те стават гигантски кули, които в края на деня са ни изчерпали! Нашият ум започва един сериозен анализ на дадената ситуация, в която за него е нужно да покаже превъзходството си над другите. Критиката, неприемането, осъждането са основната посока, в която умът работи след сблъсък с подобна ситуация, игнорирайки изцяло същината - а именно добротата на младото момиче. Съдейки и критикувайки някого заради неговото "непристойно поведение", според нас, всъщност ние само показваме, че с нищо не сме по-различни от човека срещу нас. Защото сме избрали да вибрираме на неговата честота, а тя е неприемането и критиката. Именно подобни мисли отнемат по-голямата част от времето,в което можем да използваме ума като инструмент за съграждане и създаване на вътрешен баланс за нас. Ако в тази ситуация просто изберем да подминем коментара на мъжа, не защото сме по-добри от него, а защото това е неговият избор и той е такъв, какъвто е. И тогава насочим цялото си внимание към прекрасния акт на помощ на младата жена, тогава ще се изравним с високата вибрация, ще запазим баланса и енергията си, и ще останем в светлината.
Обикновено толкова автоматично, в подобни дребни ситуации, оставаме ума да се вихри в анализи колко ние сме прави по дадена тема, че дори не забелязваме колко време ограбваме себе си. Денят е сбор от безброй малки мигове. И ако станем малко по-наблюдателни, и изберем да се фокусираме върху доброто, тогава и Животът ще ни среща с все повече добро, защото нашата вибрация ще отговаря именно на него.
Толкова е лесно да бъдем милосърдни и да живеем в радостта! Те са нашата естествена природа! Само трябва да го изберем! Тогава цял нов Свят ще се разкрие пред нас с всички свои блага и любов! Хората са казали, че дори и най-голямото пътешествие започва с една стъпка... Може просто днес да се опитаме да избираме доброто... А утре? Имаме само днес!

 

Текстът е от страницата на Милена Римпева във Facebook

 

Вижте още:

Мъж храни 300 бездомни животни

Детето има нужда да вижда, че светът е добър

Работилница за добродетели





Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

доброта, критика, истории, Към Себе си

StreetBoard

Изключителното като травма

Сряда, 15 Ноември 2017 / Общество
Какво отвърнаха юристите от СУ на студентите, които са повярвали на Кристиан Таков, че ако защитават справедливостта, ще има кой да ги подкрепи   Тъй като сме сред хората, подписали подписката, в която се предлагаше на името на доц. Кристиан Таков да бъде именувана аудитория в Юридичес [...]

Мотористи на протест пред турското посолство

Четвъртък, 04 Август 2016 / Истории от града
Над 500 мотора излязоха с искане за наказание за шофьора, който уби семейство от София на пътя за Калотина   Над 500 мотористи излязоха пред посолството на Турция, за да изразят недоволството си след като се оказа, че турският гражданин Фарук Бехташ, убил семейство Бойкови на пътя [...]