Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Каквото забелязваме, това има около нас

Вторник, 19 Ноември 2019 / Към себе си
425
  • pixabay.com

Денят е сбор от безброй малки мигове и ако изберем да се фокусираме в доброто, ще срещаме добро

 

Излизах от един подлез. По стълбите нагоре, видях как една жена помага на майка да пренесе бебешката количка до долу. Направих място, защото пречех и след това успоредно се качихме до горе с жената, която свали количката. На стълбите я чакаше мъж, с когото тя продължи пътя си и явно той я е изчаквал да направи това добро дело. Бях почти до тях на стълбите, затова беше неизбежно да чуя коментара на мъжа:
- Сигурен съм, че тази майка щеше да се справи и сама! Тя е свикнала!
Нашето ежедневие е преизпълнено с различни ситуации, които в основата си са като тази. Срещаме хора или попадаме в събития наглед дребни, но какво става след това. Те стават гигантски кули, които в края на деня са ни изчерпали! Нашият ум започва един сериозен анализ на дадената ситуация, в която за него е нужно да покаже превъзходството си над другите. Критиката, неприемането, осъждането са основната посока, в която умът работи след сблъсък с подобна ситуация, игнорирайки изцяло същината - а именно добротата на младото момиче. Съдейки и критикувайки някого заради неговото "непристойно поведение", според нас, всъщност ние само показваме, че с нищо не сме по-различни от човека срещу нас. Защото сме избрали да вибрираме на неговата честота, а тя е неприемането и критиката. Именно подобни мисли отнемат по-голямата част от времето,в което можем да използваме ума като инструмент за съграждане и създаване на вътрешен баланс за нас. Ако в тази ситуация просто изберем да подминем коментара на мъжа, не защото сме по-добри от него, а защото това е неговият избор и той е такъв, какъвто е. И тогава насочим цялото си внимание към прекрасния акт на помощ на младата жена, тогава ще се изравним с високата вибрация, ще запазим баланса и енергията си, и ще останем в светлината.
Обикновено толкова автоматично, в подобни дребни ситуации, оставаме ума да се вихри в анализи колко ние сме прави по дадена тема, че дори не забелязваме колко време ограбваме себе си. Денят е сбор от безброй малки мигове. И ако станем малко по-наблюдателни, и изберем да се фокусираме върху доброто, тогава и Животът ще ни среща с все повече добро, защото нашата вибрация ще отговаря именно на него.
Толкова е лесно да бъдем милосърдни и да живеем в радостта! Те са нашата естествена природа! Само трябва да го изберем! Тогава цял нов Свят ще се разкрие пред нас с всички свои блага и любов! Хората са казали, че дори и най-голямото пътешествие започва с една стъпка... Може просто днес да се опитаме да избираме доброто... А утре? Имаме само днес!

 

Текстът е от страницата на Милена Римпева във Facebook

 

Вижте още:

Мъж храни 300 бездомни животни

Детето има нужда да вижда, че светът е добър

Работилница за добродетели

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

доброта, критика, истории, Към Себе си

StreetBoard

Смятате ли, че живеем в демокрация?

Неделя, 10 Ноември 2019 / Общество
10 ноември 1989 година. Вали нещо между сняг и дъжд. София изглежда апатична и притихнала. По “вражеските” радиостанции са съобщили, че Тодор Живков е подал оставка. Ние седим с моят съученик и приятел Енчо у тях, в гарсониера на улица Славянска. Пием кафе. Чакаме новините. Съобщав [...]

Парите за лихвоточки свършиха

Петък, 05 Август 2016 / Общество
Хората не могат да си плащат повече ипотеките   Голям брой българи притежават т. нар. жилищно-спестовни влогове, по-известни като лихвоточки. Нормално е държавата да поеме своя ангажимент към спестителите, защото притежателите на лихвоточки са именно такива. Коректността изисква щом са [...]