Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Прегърни промяната

Неделя, 23 Април 2017 / Към себе си
1078
  • unsplash.com

Не позволявай на миналото да открадне настоящето ти и бъдещето ти

 

 

Твърде често пътуваме през живота на автопилот. Носейки се по него, приемаме това, което е и което дойде. Така, всеки наш ден преминава както предишния. Всичко изглежда относително нормално и удобно. Освен постоянното убождане, идващо някъде от задната част на ума ни, което ни казва "Много закъсняваш! Крайно време е да направиш някои промени!".

 

Тук следват 15 простички правила, предназначени за тези, които искат да се освободят от шаблона, в който са попаднали, и пълноценно да изживеят следващите си години, събрани от marcandangel.com и цитирани от obekti.bg.

1. Оценявай невероятните хора и неща в живота си. Бъди благодарен за това, което имаш и за тези, които ги е грижа за теб.

2. Игнорирай негативизма на другите. Нямаш контрол върху това, което казват другите, но можеш да контролираш това дали да ги слушаш.

3. Прощавай на тези, които са те наранили. Бъди човек, който просто няма време да мрази хората, които са го ранили, защото е много зает да обича хората, които го обичат.

4. Бъди този, когото си наистина. Ако си достатъчно късметлия да имаш нещо, което другите нямат, не се променяй. Уникалността е безценна в днешния, налудничав свят, който опитва да ни направи като всички останали.

5. Избирай това, което ти казва вътрешният ти глас.

6. Прегърни промяната и се наслаждавай на живота, който като театрално действие се разгръща пред теб. Най-трудната част от личния растеж е това да пуснеш миналото и да се придвижиш напред като някой, който реално в момента не си. Понякога трябва да спреш да се тревожиш и да се съмняваш и просто трябва да имаш вяра, че нещата ще проработят.

7. Избирай връзките си с хората умно. Най-добрите от тях са свързани не само със забавното време, което изкарвате заедно, но и с препятствията, които преодолявате.

8. Забележи кой те обича, в този етап от живота ти, когато не си най-обичан. Тези хора са най-паметните в житейския ти път. Отплати им се с обич, дори когато не постъпват така, че да ги обича човек.

9. Обичай и себе си. Щом обичаш несъвършени хора като децата, които цапат и викат на майка си, която греши, можеш да бъдеш вечно привързан и към самия себе си, както и да си изневерил на принципите си.

10. Прави неща, които бъдещият ти "аз" ще си спомня и за които ще си мислиш след години.

11. Бъди благодарен за всички проблеми, които нямаш. Има два начина да си богат. Първият е да можеш да имаш всичко материално, което си поискаш. Вторият е да бъдеш доволен от това, което вече притежаваш.

12. Оставяй си достатъчно време за забавление. Никога не позволявай едновременно животът ти да бъде превзет от работа, умът от тревоги и сърцето ти, изпълнено със стари болки и гняв! Това състояние е пагубно.

13. Наслаждавай се на малките неща. Радвай се на това, което вече си виждал, на местата, където си бил.

14. Приеми факта, че миналото не е днес. Не позволявай на миналото да открадне настоящето ти и бъдещето ти. Може да не си горд от всичко, което преди си вършил, но това е ок. Миналото не е днес. То не може да бъде забравено или заличено, но СЕГА можеш да промениш идните дни.

15. Когато дойде моментът, пусни човека, който трябва, на свобода. Не винаги можем да поправим счупеното. Някои човешки връзки и ситуации просто не могат да бъдат поправени. Ако насилваш нещата, ще се влошат. Понякога събитията в живота ни се случват, за да започнем отново и да създадем нещо в пъти по-хубаво.

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

промяна, настояще, щастие, пълноценен живот

StreetView

Енергийни места: Белинташ

Събота, 28 Януари 2017 / Места
Древното скално светилище е част от една от най-силно зареждащите зони в Европа   За енергийните места казват, че имат огледална ефективност – с каквато енергия ги посетите, тя ще се мултиплицира във вас. Древното скално светилище Белинташ е една от трите точки (Белинташ - Кръсто [...]

Бузлуджа като място за памет

Петък, 16 Март 2018 / Места
Паметникът на комунистическата партия влезе в списъка на 7-те най-застрашени културни обекти в Европа   Водещата организация за опазване на културното наследство в Европа Europa Nostra и Институтът на Европейската инвестиционна банка наредиха Дом-паметникът на БКП, популярен като Паметн [...]