Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Претрупването ни прави тежки

Четвъртък, 07 Октомври 2021 / Към себе си
263
  • unsplash.com

Стремежът към нещо хубаво и добро не бива да се бърка със стремежа към величие

 

Има много болни модели на мислене и поведение, които ни водят до множество проблеми.

Проблеми в личен план. Проблеми на работа. Проблеми в бизнеса. Проблеми в държавата. Проблеми в света.

Но щом сме тук и сме сравнително осъзнати, значи сме дошли, за да поправим поне малко нещата.

Един от най-големите проблеми, който е важно да овладеем е проблемът с претрупването с вещи, пари, его и всякакъв вид претрупване.

Претрупването ни прави тежки. Тази тежест изисква поддръжка. И тази поддръжка е скъпа, защото се храни с жизнената ни енергия.

Стремежът към нещо хубаво и добро не бива да се бърка със стремежа към величие над другите. Първото е здравословен стремеж към красивото и доброто. Второто е болно его.

И за тези, които са осъзнати и искат да подобрят нещата тук и сега, това, което мога да ви предложа е да помислим как може да го направим по начин, който е добър за нас и за другите около нас – без да ставаме тяхна жертва и да бъдем използвани.

С други думи, апелирам към вече успелите да помогнат на тези, които имат добро сърце, желание и се трудят, а не търсят как да минат метър и да излъжат системата, да им помогнете и те да успеят. Не е лесно, но това е единственото, което наистина има смисъл сега и за в бъдеще. Колкото повече добри и успешни хора има, толкова повече положителният пример ще бъде видим и водещ. А това ще промени живота за всички нас и за нашите деца.

 

Автор: Алекс Попов, НЛП треньор и бизнес консултант

 

Вижте още:

Три начина, по които хората разрушават живота си

Страхът, който убива бизнеси

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

проблеми, мислене, поведение, общуване, НЛП, Алекс Попов

StreetBoard

Читалището в Шипка – символ на разрухата

Вторник, 19 Юни 2018 / Истории от града
Основано много преди Освобождението, читалището и до днес е средище на култура, но красивата му сграда се разпада   „Постоянството постига идеята“ - това пише над сцената в театралната зала на някогашното читалище „Светлина 1861“ в град Шипка. В това са вярвали [...]

Щастливеца на Витошка

Сряда, 11 Май 2016 / Истории от града
  Откриха статуята на Алеко Константинов в София     Днес откриха статуята официално. Облегнат на стълба на една лампа на „Витошка, гледа към любимата си Витоша. Към „Щастливеца“ на Витоша, планината, в която всяка година се чества началото на ту [...]