Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Дишането прогонва страха

Понеделник, 08 Август 2016 / На предела
16866
  • newportnaturalhealth.com

Проста техника за преодоляване на панически атаки

 

 

Паникьосвате се, сърцето ви започва да бие така, все едно, че ще изхвръкне, усещате болка в гърдите, задушавате се, вие ви се свят и имате чувството, че се наблюдавате някъде отстрани. Нарича се паническа атака и изобщо не е рядко срещан проблем.

Тези пристъпи продължават няколко минути, но предизвикват силни страхове. За да се постави диагноза паническо разстройство трябва да са налице тежки пристъпи за поне месец. Тревожността, която се появява от различни ситуации, може да се задълбочи до паника. Например невъзможността да стоите сред тълпи (например в мола) ви пречи и да пътувате в метро, автобус, самолет. Някои не излизат от дома си. Ако сте склонни към тревожност, имате два избора – да се отдадете на страха или да признаете, че става въпрос за паническа атака и да започнете работа, за да преодолеете проблема.

 

Изправете се срещу проблема

 

Не позволявайте страховете да ограбват живота ви, поемете контрол, опитвайте докато не получите резултат. Всеки се сблъсква с житейски трудности, но не всеки успява да ги преодолее. За някои е по-трудно, съществува и страх от слабостите. Психологическата подкрепа няма нищо общо с болести. Всеки в някакъв момент има нужда от опора. Работата на психолога е да ви подкрепи в разрешаването на житейски ситуации, без да се намесва пряко. Да даде подходящи инструменти за дадения тип човек, за да може той сам да върви напред. Освен това повечето хора, които имат психична болест, не търсят консултация. Мнозина пък се самодиагностицират. Посещаването на психологическо консултиране не говори за психичен проблем. Ако търсите тази услуга, означава, че се грижите за себе си, че търсите подкрепа от специалист и искате да промените нещо в живота си. Ако човек успее да премине през паническо разстройство, със сигурност ще израсне като личност. Духовното израстване е процес, в който се изправяте пред страховете си и ги трансформирате.

 

Дишането „4-7-8“

 

Ако до мозъка не достига кислород, само след секунди се появява виене на свят и загуба на съзнание. След 4-5 минути мозъкът започва да се уврежда. Дишането е от първостепенно значение за мозъка и цялото ни тяло, от него зависи дали тялото е отпуснато, или напрегнато. Недостатъчното издишване, когато сме под стрес или страх, натрупва въглероден диоксид в белия дроб. Когато стане твърде много, води до мимолетно отравяне, замайване, умора и усещане за изтощение. Дихателните техники ни учат да оползотворяваме кислорода, да издишваме въглеродния диоксид, за да не се натравяме. Нищо сложно и трудно, чиста биохимия. Затова, ако усетите, че се надига паническа атака, спрете там, където сте, и направете дихателната техника „4-7-8": 4 секунди вдишване през носа, 7 - задържане на дъха, 8 - издишване през устата. Повторете я 8 пъти и тогава реагирайте на случващото се с внимание и спокойствие.

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

дишане, паническа атака, страх, дихателна техника

StreetBoard

Барът с маймунките

Понеделник, 21 Август 2017 / Истории от града
Заведение в Япония предлага нестандартно обслужване на посетителите си   Не, това не е серия от „Планетата на маймуните“, а ресторант „Каябуки“ в японския град Уцуномия, където съвсем истински маймунки примати сервират на клиентите. Двайсетгодишният Ят-чан [...]

"Гугъл" ще гони троловете

Събота, 25 Февуари 2017 / Общество
  Компанията ще предостави програма, която филтрира коментарите в сайтовете   Компанията "Гугъл" тества програма с изкуствен интелект, която да помага на медийните организации в премахването на коментари на тролове под публикациите, съобщи АФП. Програмата Perspective ще помага на [...]