Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

ДНК дървото на живота

Понеделник, 11 Юли 2016 / На предела
5871
  • сн. Danielle Wedde

Мощна техника за визуализация, която балансира енергийния поток

 

Зад всяка техника за визуализация или медитация стои способността да заглушим нашите суетни мисли и да се концентрираме върху визуализацията на предложените картини, използвайки дясното полукълбо на мозъка си. Има различни видове модели за медитация и визуализация. Можете да намерите много различни методи за медитация и пътища за усилване на качеството на вашата медитация. Някои хора смятат, че медитацията е духовна или религиозна практика докато други мислят за нея повече като за начин за самопомощ или техника за усилване на ума. Доколкото има повече от една истина по темата, всеки метод за медитация има своето значение и употреба.

Ето една проста, но мощна техника, която е била изпитана в практиката и тези, които са я използвали правилно, казват, че има добра лечебна сила. Тя разполага с мощна сила и използва символи, които може да се отнасят до всеки.

Мислете за тази техника като за нано-технологията на медитацията. Тя включва работата на двете човешки мозъчни полукълба и помага за хармонизиране на енергийния поток.

Предложените изображения в анимацията помагат на мозъка ви да визуализира символите и да ги изпрати на по-високите нива на съзнанието, за да служат като отправна точка за балансирането на вашите енергийни тела. Визуализацията е истинският език, който природата използва, за да общува с нас. Всеки език е само интерпретация на визуалните изображения или концепции, които искаме други хора да разберат.

 

 

В началото на анимацията има едно дърво с голи клони без листа. Стъблото на дървото е във формата на веригата на човешката ДНК. Когато следваме картината в техниката, си представяме тялото си като дърво.

Техниката започва с изображение на голото дърво, застанало на хълм със замръзнало езеро под него (езерото на замразения потенциал). Лъчите на слънцето достигнат короната на дървото и минават през дървото, за да дадат топлина на земята и корените на дървото. Топлината от слънчевите лъчи позволява на корените да вдишат подземните води и да издишат през зелените листа, които се появяват. Дървото става съществена част от процеса фотосинтеза. То вдишва лъчите на слънцето (точно като нашето човешко тяло го прави), които минават през дървото и помагат леда под корените да се превърне във вода, и издишва водата през листата. Този процес продължава докато ледът не се превърне във вода и слънцето излиза отгоре, за да поздрави дървото. Това е силата е на тази техника за визуализация.

Внезапен писък на петел помага на човешкия мозък да се превключи и да изпрати изображенията, които се надяваме, че са създадени в ума, докато сте следвали техниката, към вашето подсъзнание, или, както го наричат някои – по-високите нива на съзнание. Остър звук изпраща.визуализацията в енергийното поле и дясното полукълбо получава символна карта на процеса на протичането на енергия през тялото (или ДНК клетките).

Тази техника използва всичките четири елемента - земя, вода, огън и въздух, за да помогне на енергийния поток през петия елемент - дървото на живота.

Тя може да е чудесен начин за ефективно усилване на дихателните упражнения, като бързо балансира енергийния поток преди и след йога упражнения или дори за спиране на панически атаки.

Подобен набор от картинки, като използваните в анимацията, може да бъде открит и в други медитативни техники. Като начало вие може би имате нужда да гледате видеото, за да научите техниката, въпреки че колкото по скоро вашите визуализационни умения се подобрят, вие ще можете да „прожектирате“ картинките в главата си. Най-доброто нещо в тази техника е, че тя отнема около минута и може наистина да спести вашето време или бързо да усили енергийния ви поток, когато имате нужда.

 

Източник: LifeScriptDoctor

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

техники за визуализация, медитация, енергия, ДНК, дърво на живота

Street of Art

Нова книга на Толкин идва от Средната земя

Сряда, 19 Октомври 2016 / Под прожектора
  "Берен и Лутиен" - легендата за любовта между простосмъртен герой и елфическа кралска дъщеря ще бъде публикувана през 2017 година   Излиза нова книга на Джон Р. Р. Толкин. „Берен и Лутиен”, легендата за любовта между простосмъртен герой и елфическа кралска дъщеря, ще [...]

Пълна промяна

Неделя, 11 Юни 2017 / Стил
Дългата брада може да промени драстично мъжа, но резултатът след самобръсначката може да е направо шокиращ   Някои хора казват, че брадата придава мъжественост и сила, докато други спорят, че всичко опира до костната структура. Bored Panda показва няколко снимки преди и след бръсненето, [...]