Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Душите близнаци: Какво виждаме в огледалото?

Вторник, 19 Септември 2017 / На предела
2118
  • unsplash.com

Много хора вярват, че всеки има сродна душа и всеки трябва да ги срещне. Но как да разберем, че срещнали своята друга половина?

 

Идеята, че всеки от нас има душа близнак, произхожда от Платон. Той твърди, че хората някога са имали две лица, четири ръце и четири крака. Боговете ревнували и се опасявали, че тези мощни хора един ден ще ги отхвърлят. Така че, за да предотврати това, Зевс разделил всеки човек на две части. Ето защо, когато срещнем другата част от себе си, нашата огледална половина, отново се чувстваме цялостни и завършени.

Съвременната идея за душите близнаци се е развила от тази идея. В същото време обаче ние не очакваме един човек да ни накара да се почувстваме отново цели. Малко вероятно е човек да постигне това. Но много от нас все още вярват, че някъде има човек, който е неговата перфектна половина.

Това е така, но е вярно също, че е възможно да съществуват повече от една двойка души на различни етапи от живота на човек. Също така е възможно нашата сродна душа да не е романтичен партньор, това може може да е роднина или приятел.

Да срещнеш своята душа близнак, може да е много драматично. Може да се почувствате, така, сякаш светът се е изместил по оста си. Всичко изглежда различно. Светът изведнъж изглежда пълен с възможности. Човек чувства, че животът му се променя изведнъж. Или се чувства така, сякаш се е прибрал вкъщи, че за пръв път е правилно разбран.

Нашите души близнаци са като огледало. Те отразяват най-дълбоките ни желания и мечти, но и нашите страхове и онези части от нас, които не харесваме и се опитваме да скрием. Поради тази причина двойките души могат сериозно да развиват взаимно духовното си развитие. Но също така, там, където има огромно привличане, има и огромно отблъскване.

 

Да си отворен за отношения с душа близнак

 

Често, преди да можем да се срещнем с нашите близнаци, трябва да сме достатъчно развити духовно, за да сме подготвени за тази среща. Ако сме затворени, подозрителни, отрицателни или лишени от любов към себе си, ще бъде невъзможно да ги привлечем в живота си.

Ако се мъчим да намерим връзката, която желаем, тогава може да се наложи първо да поработим върху самите себе си. Защото не можем да очакваме, че една връзка ще ни завърши като личности. Трябва да обичаме себе си и да изградим своето собствено самочувствие и чувство за лична власт.

 

Какви са знаците?

 

Веднъж готови да приемете вашата душа близнак в живота си, имайте търпение. Изненадващо, ние понякога се проваляме в това да разпознаем нашия близнак от първия път. Но винаги има знаци за това.

1. Имали сте сънища или видения за този човек преди да го срещнете.

2. Първата среща с вашия партньор е като завръщане у дома.

3. След първата среща сте имали сънища или спомени от друго време и места, където сте попадали на този човек, но това не е част от вашия сегашен опит.

4. Каквото и да правите заедно, вие се чувствате по-силни, по-уверени и по-вдъхновени от всякога.

5. Чувствате се обединени в мисия или "призвание", което по някакъв начин ще бъде от полза за света.

6. Вашият духовен растеж внезапно се ускорява и вие откривате, че се развивате с темпо, който никога не сте изпитвали преди.

7. Вие и вашият партньор се оглеждате един в друг, защото имате допълнителни умения и способности.

8. Чувствате се така, сякаш цял живот сте чакали този човек. Освен това, когато се срещнете за първи път, разбирате, че много от предишните ви житейски преживявания са ви ръководили и подготвяли за тази среща.

 

Грижа за взаимоотношенията

 

Дори когато намерим своята сродна душа, трябва да внимаваме. Всеки от нас е индивидуалност и прекалената зависимост от другите не е добра за развитието на собствената ни душа. Също така, ако приложим твърде голям натиск и очакваме твърде много от духовния си близнак, можем да прекъснем връзката си с него - временно или завинаги. Дори когато сме открили нашата сродна душа, трябва да се съсредоточим върху собственото си пътуване и върху личното ни духовно развитие, както и да се радваме на растежа на нашите отношения с огледалната ни душа.

Душите близнаци са част от духовна група – хора, които познаваме от духовния свят, преди да влезем в сегашното си въплъщение. Всички наши духовни връзки ни помагат като ни ръководят, подкрепят и учат. И ние правим същото за тях. Не е необходимо непременно да имаме душа близнак, за да се развиваме духовно и някои хора вече са избрали да не преживяват такава връзка. Това не означава, че в този живот не можем да изпитаме други възнаграждаващи духовни връзки.

Търсенето на душата близнак никога не работи. Ако се случи, този човек ще дойде в живота ни, когато сме готови. Всичко, което можем да направим, е да работим върху себе си и да бъдем отворени към взаимоотношенията при пристигането му.

 

Kristie Pursey, Learning-mind.com

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

души близнаци, сродни души, духовно развитие

StreetBoard

Историята на една поляна

Понеделник, 16 Януари 2017 / Истории от града
Жители на столичния квартал „Овча купел” се опитват да намерят решение на проблем със строеж, който „затваря” използвана от тях улица*   Ще ви разкажем историята на една поляна. Една обикновена софийска квартална междублокова поляна. Запознахме се с нея преди ок [...]

Природата си отмъщава

Вторник, 08 Ноември 2016 / Общество
Над половината от смъртоносните природни бедствия се дължат на глобалното затопляне   Промените в климата направиха през последните години смъртоносните жеги, урагани, суши и наводнения както по-чести, така и по-интензивни, посочва доклад на ООН, представен по време на международната к [...]