Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Една от големите тайни на съзнанието

Събота, 01 Септември 2018 / На предела
1235
  • Photo by Jakub Dziubak on Unsplash

Подсъзнанието ни възприема идеи, а не мисли

 

Има едно нещо, което трябва да научим, ако искаме да бъдем истински ефективни в нашата психическа работа - как да мислим пълноценно на подсъзнателно ниво. (Знам, знам, ако мислим на това ниво и сме способни да го осъзнаем и да го насочим, то не е подсъзнателно.) Тук се натъкваме на някои езикови проблеми, така че последвайте ме.

Вие правите това през цялото време, разбира се - мислите на това подсъзнателно ниво. В крайна сметка, това е основният начин, по който работи човешкото съзнание. За нашите цели, обаче, е много по-важно осъзнаването на определен вид мисловен модел.

Веднъж направили го, ще можете да общувате със света възприемчиво и ефективно.

 

Примитивните нива на ума

 

На по-примитивните нива на съзнанието ни, ние не използваме думи, за да мислим. Ние дори не използваме твърде много картини. Мислите на дълбокия подсъзнателен ум се изразяват като идеи, чисти понятия, "познаване", в което няма нужда от думи. На това ниво снимките са без цвят, въпреки че ще "знаете" цвета, ако мислите за него, формите са размити и без очертанията на нашите нормални модели на мислене. Най-забележителната функция на това ниво на съзнанието обаче е, че няма думи.

Така че по принцип основната техника, която трябва да научим, е проста. Всичко, което трябва да направите, е да "знаете" нещо, да кажете каква е вашата цел и какво искате да се случи с нея и да задържите тази мисъл. На практика повечето хора дори не могат да уловят идеята за това какво да правят, как да формират концептуална мисъл и да я задържат. Основният проблем не е способността, а по-скоро ясното разбиране за това какво се опитват да направят.

 

Ето един пример

 

С една моя добра приятелка бяхме преминали през идеята за концептуалната мисъл няколко пъти. Тя беше сигурна, че разбира идеята и може да го направи без проблем. Когато се опита да повлияе на хвърлените зарове, тя продължаваше да получава същите резултати, каквито обикновено получаваше.

Накрая, разочаровано ме попита какво върши погрешно. Оказа се, че като много словесен човек, който мисли с думи, тя всъщност влияе на заровете психически.

С малко работа, тя най-накрая овладя тази техника. "Чувствам се много странно. Когато го правя, като че ли почти не съм наясно какво правя“, сподели тя.

Много визуални хора имат подобен проблем. Хората са толкова свързани с визуалното разбиране, че използват по-голямата част от мозъка си, за да разберат това, което виждат, поне отчасти. Това е една от причините, поради които визуализацията е толкова ефективна в извършването на промени в себе си и в света около нас. Снимките обаче все още носят друга информация и асоциации, отколкото можем да разберем, така че дори и най-доброто изображение може да е размито и неясно за нашия подсъзнателен ум.

 

Каква е тайната?

 

Ако искате могъщият и психически активен подсъзнателен ум да разбере ясно вашите желания, мислите, които трябва да използвате, всъщност ще бъдат доста неясни за вашия съзнателен ум!

Най-добрият начин да разберете дали сте успешни, е да правите редовни тестове. Обикновено използвам две зарчета и се опитвам да ги накарам да падат на едно и също число.

Ако сте наясно с това по-дълбоко ниво, това ще доведе и до бързо интуитивно ниво. Изглежда, че цялата интуиция започва на това концептуално ниво. Когато премахнем склонността да изопачаваме и да си представяме това, което искаме да съществува (което просто не се случва на това ниво, тъй като вашият подсъзнателен ум не е въображение по природа), ще се отвори способността ни за достъп до цял куп психически способности.

Тази основна техника не е единственото нещо, което можете да направите, за да увеличите нивото на своите умения, разбира се. Но е едно от най-важните умения, когато става въпрос за реални и мощни промени в живота.

Отнема време, честност със себе си и усилия да се научите да мислите добре на тези дълбоки нива. Важно е обаче, ако наистина искате да използвате максимално психическите си способности. Заслужава си усилието.

 

Източник: enlightenedstates.com

 

Вижте още: 

Тренирайте ума си, за да можете да привлечете изобилието в живота си

8 начина да заглушим егото и да чуем Висшия си аз

Как "работи" връзката с духовното 

Нивата на съзнанието и съвременното разбиране на света 

 

 

Станете наш благодетел в Patreon 

Дарете на PayPal: office@streetwatch.bg

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

съзнание, подсъзнание, визуализация, мислене

Street of Hope

Договор за поведение

Събота, 20 Октомври 2018 / Родители
Как родителите и децата могат да се справят с правилата и изпълняването на домашните задачи?   Родителите, чиито деца имат определени образователни затруднения, свързани със СИД, ХАДВ, дислексия и др., добре знаят колко много време и нерви може да отнеме свършването на проста задач [...]

Летящият дакел от България

Неделя, 12 Ноември 2017 / Гласът на детето
Българско дете стана посланик на доброто по цял свят   Летящият дакел-еднорог Мури, създаден по дизайн на 10-годишната Мира от България, вече може да бъде намерен в магазините на ИКЕА по цял свят като част от новата колекция плюшени играчки с кауза. Продажбите от играчката ще подк [...]