Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Естествената честота на Вселената

Понеделник, 23 Октомври 2017 / На предела
1926
  • unsplash.com

За честотата 432 Hz се казва, че има космически лечебни сили

 

Честотата 432 Nz се приема за божествения тон, обединяващ свойствата на светлината, времето, пространството, материята, гравитацията, структурата и кода на ДНК и съзнанието на земните същества. Много научни изследвания през последните 20 години доказват, че слушането на музика в честота 432 Hz има лечебни ефекти, като категорично облекчава широк спектър от психиатрични синдроми.

 

Херц и цикли в секунда

 

Херц е термин, представен през 1930 г. Преди това той се нарича цикли в секунда. През 1834 г. цикли в секунда се измерва точно, когато са създадени два инструмента - променената версия на Savart Wheel, изобретена от Феликс Саварт и тонометърът, създаден от Йохан Шийбер.

 

 

Джузепе Верди

 

Музикологът Александър Джон Елис открива, че в Италия през 1880 г. честотата от 432 Hz е била изведена от Джузепе Верди. Целта е била практическа. Преди 432 Hz да се въведе като стандарт, тонът Ла е варирал от 400 Hz до 460 Hz.

През 1939 година министъра на пропагандата в нацистка Германия, Паул Йозеф Гьобелс издава указ, с който нарежда всички да настроят тона Ла на 440 Hz, вместо на 432 Hz, както е бил до тогава. Тонът Ла е музикалният тон от първа октава, който е отправна точка за настройването на музикалните инструменти.

 

 

Твърди се, че при слушане на музика на 440 Hz хората започват да мислят и чувстват по-агресивно, а вътре в тях настъпва хаос. През 1953 г. постановлението на Гьобелс е одобрено от Международната организация по стандартизация (ISO), въпреки протестните подписи на над 23 000 музиканти. Те настоявали да не се променя честотата от 432 Hz, за да се запази музикална хармония и музикална вибрация на Вселената, която е строго свързана със сакралната геометрия.

Когато слушаме музика на 440 Hz, забелязваме отпадналост, умора, желание да не правим нищо,защото тя не съответства на вибрационна честота на човека.

Институтът “Шилер” призовава за промяна на тона от 440 Hz на 432 Hz отново, защото на 432 Hz е дълбоко преплетено с природата.

 

 

 

Циматика

 

В ХVІІІ в. Ернс Флоренс Фридрих Хладни открива, че тоновете произвеждат релефи върху пясък, поставен на тънък метален лист. В окултизма съществува възглед, според който целият свят от изявени форми е резултат на хармонични вибрации, които определят и структурата на целия космос, т.нар. хармония на сферите. В медицината вибрациите се използват при лечение на костната система. Също така и терапията чрез благородни камъни и цветове използва вибрациите, тъй като цветовете, от гледна точка на физиката, са електромагнитни трептения.

 

 

Циматиката се развива от ранните изследвания на британския лекар и остеопат д-р Питър Менърс върху електромагнитната енергия. Той вярва, че всяко оплакване, болест или психично състояние може да се лекува и подобрява чрез тази техника, защото тя освобождава напрежението в системата и позволява на ума и тялото да се върнат в състояние на равновесие. Тъй като се основава на научни доказателства и познания, методът се използва и е признат от медицинската професия.

 

 

Разнообразието на музикалните честоти

 

Всъщност музикантите не са задължени да използват базовите честоти от 440 Hz. Оркестрантите в световен мащаб използват разнообразни терени, според музиката, която свирят. Като цяло, бароковата музика се възпроизвежда на 415 Hz. Ранните романтични епохи и класическата музика се основават на около 425 Hz, а по-късно се измерват на 440 Hz и по-нагоре.

Всъщност никой не може да спре музикантите да настройват интрументите си според тази честота, и както виждате, това може да бъде използвано във всички стилове музика... 

 

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

432 херца, музика, вибрация, Вселена

StreetView

В Старо Железаре известните делят дувар с обикновените хора

Вторник, 31 Юли 2018 / Места
  Живописният проект е дело на Венцислав Пирянков и съпругата му Катажина   Художниците Катажина и Венцислав Пирянков заедно със студенти от Познан превърнаха пловдивското село Старо Железарев дом на световни знаменитости. Вече година по стените на старите къщи и огради световни [...]

Най-дълбоката пещера в България е Колкина дупка

Петък, 31 Март 2017 / Места
Пещерняци от клуб "Под ръбъ" са измерили дълбочина до над 475 м и дължина на галериите над 2600 м    Учебниците по география трябва да се редактират, защото Колкина дупка вече е най-дълбоката пещера в България. Със своите над 475 м тя изпреварва досегашния първенец – Райчоват [...]