Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Физика на съзнанието

Понеделник, 22 Август 2016 / На предела
4071
  • pixabay.com

Човешкото здраве обяснено чрез физиката на мозъчната дейност

 
 
Консуматорски ориентираният начин на мислене винаги ни тласка към външни решения на проблемите в живота, особено, когато става дума за здравето ни. Повечето хора все още търсят "панацея", "извор на младостта" или "магически хапчета". Всеки иска да бъде свободен от ограниченията, които здравословните проблеми могат да създадат. Въпреки това, не са много хората, действително готови да се доверят на себе си, собствените си ум и сърце, за да открият истинските причини за тези проблеми.
 
Човекът е много сложна жива система отвъд материалното ниво. Ние всички имаме тела (или обвивки), които съществуват на по-високи нива на съзнание. Чрез съвместната работа на мозъка и сърцето ние сме в състояние да си взаимодействаме с тези тела. Работата им се ръководи от законите на природата, които учим през целия си живот. Неуспехът да се адаптираме към постоянно променящата се среда и излизането извън собствената ни мисия предизвиква деформация на телата ни на по-високите нива на съзнание и в крайна сметка ние получаваме материално доказателство, че законът е нарушен, което идва под формата на болест. Последствията от нарушаването на законите на природата дори могат да имат дълготраен негативен ефект върху членовете на семейството, както и на цялата генетична линия.
 
С други думи, ние сме набор от енергийно-информационни частици, които са обединени от волята на тялото на по-високо ниво на съзнание, което някои хора наричат дух или Висш Аз. Един от основните инструменти, които използваме, за да общуваме с нашия собствен Висш Аз, е умът. Знанието как човешкият мозък взаимодейства с по-високите нива на съзнание може да помогне за отстраняване на нарушенията в нашите собствени тела на висше съзнание и да помогне да се предвидят възможните проблеми, които могат да възникнат в резултат на нашите действия.
 
 
Човешкият мозък може да се сравни с много сложна радарна система, която е в състояние да получава информация от външния свят и да го превърне в енергия. Тази енергия е това, което държи частиците заедно в плътна форма и създава това, което ние познаваме като физическото ни тяло. Енергията протича през биологично активни точки и се концентрира в енергийни центрове, известни като чакри.
 
Мозъкът постоянно трансформира в енергия информацията, която получава от околната среда, за да запази формата на енергийната обвивка (известна като човешка аура) стабилна. Когато енергийната обвивка е стабилна, хората се разболяват много по-малко. Това се случва, защото всички енергийно-информационни частици, които могат да навредят, не са в състояние да достигнат до плътна форма на енергийната обвивка, която е нашето физическо тяло.
 
Известно е също, че човешкият мозък има зони, които са отговорни за специфични функции на човешкото тяло. Всяка мозъчна зона или комбинация от зони, отговаря за речта, паметта, движението на лицето, дишането, както и други функции, които извършваме ежедневно.
 
Ние всички взаимодействаме един с друг чрез тези мозъчни зони. Някои взаимодействия може да ни излекуват, докато други може да доведат до енергийно-информационни наранявания, които в крайна сметка може да доведат до заболяване на физическото тяло. Енергийно-информационна контузия се случва, когато човекът, който го причинява (често подсъзнателно) нарушава схемата на взаимодействие на мозъчните зони на жертвата и използва "откраднатата" енергия за попълване на собствените си мозъчни зони.
 
Енергийното лечение работи на същия принцип. По време на такава сесия енергийният лечител осигурява изображение - еталон на енергийната обвивка чрез резонанс и се опитва да покаже на човешкия мозък на клиента как трябва да функционира, за да запази собствената си енергия в баланс. Ръцете могат да се разглеждат просто като свързващи канали, които получават и предават енергия, както и информация по време на лечебния сеанс. Също така е много важно да се има предвид, че енергийният лечител трябва да се "разкачи" от другия човек след сесията (за съжаление, не много енергийни лечители знаят и извършват енергийно-информационните техники правилно, така че да се "изключват", което в крайна сметка може да има последствия и за двете страни). 
 
Така че, какъв е проблемът със здравето или заболяванията според физиката на енергийното поле? Просто казано, болестта е резултат от недостиг на енергия в мозъчната дейност на човека. Това се случва, когато за да се създаде енергийна обвивка, умът изразходва повече енергия, отколкото произвежда чрез трансформиране на информация от околната среда. За да сме здрави, ние трябва да дадем на мозъка си повече информация, която да обработи. Когато ние се радваме на живота в неговата пълнота, ние усилваме нашата емоционална обвивка, която има за цел да осигури повече информация, преминаваща към човешкия мозък.
 
Когато човек използва картата на енергийно-информационния свят, който е тестван на практика, той или тя може да използва някои изображения или техники за визуализация, за да засили собствената си мозъчната дейност. Ефективната работа на ума заедно със сърцето може да помогне за синхронизиране на тялото на по-високите нива на съзнание и да даде решения на проблемите на материално ниво - здраве, личен и професионален живот.
 
Научаването на Енергийно-информационната карта и мощните техники на Инфосоматиката, които са тествани в практиката, могат да ви дадат отговори на истинските причини за проблемите и да предложат решения на проблемите.
 
 
 
 
 
Можете да видите още: 
 
 
White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

здраве, енергия, мозък, мозъчна дейност, физика, съзнание

StreetView

Скопие – „модерната“ история

Сряда, 28 Юни 2017 / Места
Една от най-спорните забележителности е паметникът на Александър Македонски в центъра на градския площад   Когато отидох в Скопие, бях възхитена от изграденото в последните години, без да влизам в политически и естетически спорове. Имах възможност да разгледам Математическия факултет на [...]

Светлинни кръгове в Рила

Четвъртък, 22 Септември 2016 / Места
  Анонимните художници отправят поредно послание на мир и хармония   Поредна светлинна рисунка засия този път до до едно от Рилските езера. Арт инсталацията се появи точно на мястото, където се играе голямата Паневритмия създадена от Учителя Петър Дънов. Анонимните й автори споде [...]