Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Илон Мъск смята да победи шизофренията, аутизма и амнезията

Събота, 16 Ноември 2019 / На предела
277
  • YouTube

Американският бизнесмен Илон Мъск заяви, че разработките на неговата компания Neuralink ще помогнат на хората, страдащи от шизофрения, аутизъм или амнезия. В интервю пред Лекс Фридмън предприемачът споделя, че очаква компанията да реши много проблеми, свързани с нарушено функциониране на мозъка.„Предполагам, че Neuralink ще помогне при случаи, свързани с увреждане на главния или гръбначния мозък. Може да се направи много, за да се подобри качеството на живот на хората”, казва Мъск. Целта на проучванията е чрез високочувствителни сензори да се разбере как е устроен и как функционира човешкият мозък. Проектът предвижда в бъдеще да се повиши ефективността на човешкия мозък посредством включването му към компютърни системи.

 През юли Neuralink демонстрира свои разработки за установяването на връзка между човешкия мозък и цифров носител. Тогава Мъск разказа за създадена от компанията връзка, по-тънка от човешки косъм. В бъдеще те ще бъдат използвани за четене на информацията директно от мозъка. Имплантирането им в мозъка ще става с помощта на миниатюрен робот. Neuralink се надява в бъдеще да се научи да чете информация от мозъка с помощта на лазер и без хирургическа намеса. Разработката е позволила успешно на маймуна да управлява компютъра с помощта на мозъка. Такива опити се провеждат и с плъхове.


Новата технология ще бъде използвана за работа с парализирани хора. Едната от възможностите предвижда те да вършат различни неща чрез на електронни устройства, командите до които ще бъдат предавани посредством имплантиран в мозъка чип.

 

Вижте още:

Разкриха тайната на болестта на Стивън Хокинг

Какво е невропластика?

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Илон Мъск, наука, научни изследвания, мозък, заболявания, шизофрения, аутизъм, амнезия, неврология

Street of Art

Зеленчуци, който не яде

Сряда, 24 Януари 2018 / Хранене и Здраве
Кои храни ще ни помогнат да сме здрави в сезона на грипа?   Понякога може и да правим компромиси с храненето, но в „сезона на грипа“ грижата за имунитета може да ни спести неприятните симптоми. Трябва да се храним така, че на тялото ни да му липсва нищо, но и да не се прето [...]

Възможно е Принс да е починал от свръхдоза

Петък, 22 Април 2016 / Под прожектора
  Аутопсията на музиканта е насрочена за днес   Шест дни преди смъртта си, известният американски певец Принс, който вчера беше открит в дома си в Минесота, е потърсил медицинска помощ след предозиране с наркотици, съобщава сайтът TMZ, цитиран от БГНЕС. Каква е истинската причина [...]