Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Илон Мъск смята да победи шизофренията, аутизма и амнезията

Събота, 16 Ноември 2019 / На предела
434
  • YouTube

Американският бизнесмен Илон Мъск заяви, че разработките на неговата компания Neuralink ще помогнат на хората, страдащи от шизофрения, аутизъм или амнезия. В интервю пред Лекс Фридмън предприемачът споделя, че очаква компанията да реши много проблеми, свързани с нарушено функциониране на мозъка.„Предполагам, че Neuralink ще помогне при случаи, свързани с увреждане на главния или гръбначния мозък. Може да се направи много, за да се подобри качеството на живот на хората”, казва Мъск. Целта на проучванията е чрез високочувствителни сензори да се разбере как е устроен и как функционира човешкият мозък. Проектът предвижда в бъдеще да се повиши ефективността на човешкия мозък посредством включването му към компютърни системи.

 През юли Neuralink демонстрира свои разработки за установяването на връзка между човешкия мозък и цифров носител. Тогава Мъск разказа за създадена от компанията връзка, по-тънка от човешки косъм. В бъдеще те ще бъдат използвани за четене на информацията директно от мозъка. Имплантирането им в мозъка ще става с помощта на миниатюрен робот. Neuralink се надява в бъдеще да се научи да чете информация от мозъка с помощта на лазер и без хирургическа намеса. Разработката е позволила успешно на маймуна да управлява компютъра с помощта на мозъка. Такива опити се провеждат и с плъхове.


Новата технология ще бъде използвана за работа с парализирани хора. Едната от възможностите предвижда те да вършат различни неща чрез на електронни устройства, командите до които ще бъдат предавани посредством имплантиран в мозъка чип.

 

Вижте още:

Разкриха тайната на болестта на Стивън Хокинг

Какво е невропластика?

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Илон Мъск, наука, научни изследвания, мозък, заболявания, шизофрения, аутизъм, амнезия, неврология

Street of Hope

Летящият дакел от България

Неделя, 12 Ноември 2017 / Гласът на детето
Българско дете стана посланик на доброто по цял свят   Летящият дакел-еднорог Мури, създаден по дизайн на 10-годишната Мира от България, вече може да бъде намерен в магазините на ИКЕА по цял свят като част от новата колекция плюшени играчки с кауза. Продажбите от играчката ще подк [...]

Време с децата: Да нахраним птичките

Събота, 03 Декември 2016 / Родители
Изработването на хранилка за птици отнема малко време, но е от големите уроци по доброта   Вярвам, че на 3 декември на много места в страната са се появили хранилки за птици, направени от деца, защото много родители харесаха идеята на Влади Фиданова за една добрина на ден до Коледа. По [...]