Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Илон Мъск смята да победи шизофренията, аутизма и амнезията

Събота, 16 Ноември 2019 / На предела
188
  • YouTube

Американският бизнесмен Илон Мъск заяви, че разработките на неговата компания Neuralink ще помогнат на хората, страдащи от шизофрения, аутизъм или амнезия. В интервю пред Лекс Фридмън предприемачът споделя, че очаква компанията да реши много проблеми, свързани с нарушено функциониране на мозъка.„Предполагам, че Neuralink ще помогне при случаи, свързани с увреждане на главния или гръбначния мозък. Може да се направи много, за да се подобри качеството на живот на хората”, казва Мъск. Целта на проучванията е чрез високочувствителни сензори да се разбере как е устроен и как функционира човешкият мозък. Проектът предвижда в бъдеще да се повиши ефективността на човешкия мозък посредством включването му към компютърни системи.

 През юли Neuralink демонстрира свои разработки за установяването на връзка между човешкия мозък и цифров носител. Тогава Мъск разказа за създадена от компанията връзка, по-тънка от човешки косъм. В бъдеще те ще бъдат използвани за четене на информацията директно от мозъка. Имплантирането им в мозъка ще става с помощта на миниатюрен робот. Neuralink се надява в бъдеще да се научи да чете информация от мозъка с помощта на лазер и без хирургическа намеса. Разработката е позволила успешно на маймуна да управлява компютъра с помощта на мозъка. Такива опити се провеждат и с плъхове.


Новата технология ще бъде използвана за работа с парализирани хора. Едната от възможностите предвижда те да вършат различни неща чрез на електронни устройства, командите до които ще бъдат предавани посредством имплантиран в мозъка чип.

 

Вижте още:

Разкриха тайната на болестта на Стивън Хокинг

Какво е невропластика?

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Илон Мъск, наука, научни изследвания, мозък, заболявания, шизофрения, аутизъм, амнезия, неврология

StreetBoard

България не е мишена, но може да стане домакин на опасни хора

Вторник, 19 Юли 2016 / Общество
  Предполагам, че няма пряка опасност за страната, но трябва изключително силен контрол от службите за сигурност, казва проф. Антоанета Христова   Зачестяващите терористични нападения в Европа засилват страховете, че и България може да стане жертва на подобна атака. 85% от българ [...]

ЕК ни критикува за финансовия сектор и прането на пари

Сряда, 05 Юни 2019 / Общество
В Брюксел виждат проблеми с оценката на активите и лошите кредити   Събираемостта на данъците в България се подобрява, а постъпленията от тях нарастват, но недекларираният труд и приходите от акцизи остават предизвикателство. Проблеми се виждат и при държавните фирми, които „страд [...]