Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Кризисните години и уроците на живота – трета част

Сряда, 11 Януари 2017 / На предела
4156
  • unsplash.com

Ако не се научим да слушаме вътрешния си глас, следват разочарования и неуспехи

 

Ако преследваме материалното и изгубим връзката си с духовното, може да стане и по-зле. Кои са изпитите в училището на живота и кое е важно във всеки от 7-годишните периоди, през които преминаваме по пътя към себе си?

 

35-42 години

 

Нашата 6-та чакра определя пътя ни през този 7-годишен период от живота ни. Това е времето, в което трябва да осмислим живота си и да станем мъдри.

 

„Каква е разликата между умния и мъдрия човек? Умният човек винаги ще намери начин да излезе от трудна ситуация или проблем, а мъдрият човек няма да попадне в трудна ситуация или да създаде проблем, който има нужда от решаване.“

 

Ние трябва да действаме според светоглед, базиран на законите на природата и да се научим да живеем според мъдростта, която сме получили в живота си досега. Когато достигнете този цикъл вие трябва да сте в състояние да контролирате емоциите и волята си – трябва да сте мъдри в действията си. Трябва да намерите начин мъдро да използвате талантите си в обществото. Ако енергията, която ви е дадена от вашият Висш Аз, се изразходва мъдро, вие имате огромен шанс да бъдете щастливи. Ако започнете да се задоволявате само с физическите и задвижваните от егото потребности, тогава може да изпаднете в беда.

През този период сме склонни да анализираме живота си в предишните цикли и да видим какви решения сме взели или какви действия сме предприели, насочени към изпълнение на нашата мисия в живота. Понякога хората се чувстват наистина самотни по време на този период – те се нуждаят от преосмисляне на вътрешния свят и ценностите си.

Усещането, че просто нямате достатъчно време, за да направите нещо, наистина може да ви изпълва. Това е времето на финалната битка – Мъдрост от сърцето срещу Мъдрост от логиката.

Казано просто, този цикъл ни дава шанса да променим всичко, да се свържем с Висшия си Аз и да живеем умно, водени от интуицията си (ако още не сме го направили). Ако този период бъде изживян правилно, тогава ще откриете нов смисъл и цел в живота си. Някои хора започват всичко отначало или решават да го направят до края на този цикъл. Ако все още не слушате сърцето и интуицията си, тогава трябва да се подготвите да се справите с последиците от това съвсем скоро.

Ако този цикъл е преминал неправилно, това може да доведе до трудно остаряване, ранно пенсиониране и живот, пълен с болести и безсмислени клюки.

Това е трудно време и за тези, които са успели да намерят целта си в живота и се движат бързо, за да реализират истинския си потенциал.

Сега те всъщност трябва да бъдат в съответствие с картината, която са създали. За някои хора може да е много разочароващо да видят дисбаланса между страхотната идея или живота, за който са мечтали и истинския живот, който живеят. Ние просто имаме нужда да използваме мъдростта, която сме придобили. Понякога дори трябва да разчупим стереотипите и да опитаме нови граници. Ако последният изпит от този цикъл бъде преминат успешно, ще бъдем възнаградени с нови начини да общуваме с висшето си аз, да открием света в нова светлина и да видим хората около себе си по нов начин.

 

43-49 години

 

Седмата чакра е тази, която е отговорна за връзката ни с космоса и духовното (Висшият Аз). През тези години ние имаме нужда да установим себе си в нова идеология, насочена към изпълнението на нашия потенциал. Ако все още сме обсебени от материални неща без да използваме таланта си, тогава има голяма вероятност да ни се случат много неприятности, както в социален, така и във физически план. Това е цикълът, в който имаме нужда да открием и установим свой собствен уникален начин на комуникация с нашето самосъзнание и да живеем, водени от интуицията си. Краят на този цикъл е изпитът, с който приключва нашето духовно детство. Много хора са изхвърлени, ако не следват мисията на Висшия си Аз.

 

„Ти си най-добрият, когато си ти

Аз трябва да науча, че не съм обичан от никой. Това е идеал. В нашия свят това не е често срещано. Аз може да съм най-добрата слива на света – зряла, сочна и да се предлагам на всички. Но трябва да помня, че има хора, които не обичат сливи.

Трябва да разбера, че ако съм най-добрата слива на света и някой, когото аз обичам, не обича сливи, имам избора да стана банан. Но трябва да помня, че ако избера да съм банан, ще съм второ качество банан. Трябва да осъзная, че ако избера да съм второ качество банан, поемам риска любимият ми човек да усети този второкачествен вкус и искайки най-доброто, да ме изхвърли. Тогава аз мога да прекарам живота си опитвайки се да съм банан – което е невъзможно, ако съм слива – или мога отново да потърся начин да съм най-добрата слива.

С други думи, ако сте слива, бъдете най-добрата слива, която е възможно да бъдете – Вие сте най-добри, когато сте себе си“.

 

Ако някой се провали на финалния изпит на 49-та си година, Висшето Аз, или Духа, губи своя интерес в човешкото тяло и хората губят своята харизма и желание за живот.

Те започват своето спускане в земята на несбъднатите мечти. Диагностицирането на смъртоносна болест преди или след този цикъл е просто знак, че човек не е изпълнил мисията на духа си.

Този цикъл също е много важен за личните отношения. За някои това би могло да е време за развод след като двамата осъзнават, че вече нищо не ги задържа заедно, за други това е време на възраждане на отношенията и откриване на истинския отговор на въпроса какво ги е задържало заедно през всички тези години.

Хората спират да обвиняват другите за собствените си проблеми (особено двойки, които са преминали заедно през кризисните години) и да започнат да откриват щастие във всеки час, минута и секунда от живота си. Човек трябва да си даде отговор на въпроса - какво е важно за мен в отношенията ми с хората и във взаимодействието с околния свят?

Този цикъл може да се превърне в източник на вдъхновение, креативност и нови идеи, когато видим къде сме необходими и какво можем да предложим на света. Това е уникален цикъл на преоткриване на себе си и света около нас.

Разбира се, животът ни не свършва с края на 7-те цикъла и осъзнаването как енергията от чакрите ни работи наистина. Ние продължаваме да живеем и да учим нови неща. Ние обаче намираме нови учители и нови ангажименти. Нашият живот може да бъде успешен и щастлив само, ако се водим от нашия Висш Аз и през осъзнаването на творческия си потенциал.

Освен това животът ни дава шанс да върнем на света това, което сме научили в 7-те цикъла и да развиваме себе си чрез преподаване. Най-ефективният начин да научиш нещо е да го преподаваш на другите. По този начин, ако сме постигнали успех и истинско щастие в живота си, трябва да намерим начин да помогнем на другите да го достигнат също като нас.

 

Източник: LifeScriptDoctor 

 

Кризисните години и уроците на живота- първа част 

Кризисните години и уроците на живота - втора част 

 

Повече по темата:

Откъде идва енергията на живота и защо я блокираме 

How to Shift From Survival To Living a Healthy and Fulfilling Life of Purpose

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

кризи, житейски цикли, училището на живота, енергия

Street of Art

Уитни, която не успя да обича себе си

Петък, 10 Август 2018 / Под прожектора
Но винаги ще остане в сърцата на феновете, защото избра музиката    „Да се научиш да обичаш себе си е най-великата любов от всички“. Дали Уитни Хюстън не успя да повярва напълно в тези свои думи, или в битката с трудностите изгуби пътя, но остава завинаги обичана и абсо [...]

Лечебна езда

Сряда, 26 Юли 2017 / Хранене и Здраве
Конете отразяват емоциите на ездача, така че хипотерапията има не само физически, но и психологически ефект   Връзката между човека и животните действа успокояващо и лекува и това отдавна е доказано. Хипотерапията и терапевтичната езда е физическа терапия за хора, които имат физически, [...]