Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Морфичните полета и груповото съзнание

Понеделник, 05 Ноември 2018 / На предела
2246
  • Photo by Leonardo Yip on Unsplash

Ние всички сме една енергия и способността да се свързваме с всяка съществуваща концепция е присъща на всички нас

 

Морфичното поле е модел от информационна енергия, който определя как се държи обект или живо същество. Можете да си го представите като линията на кодиране, която определя как функционира софтуерът. Морфичните полета са в основата на организациите на умовете, телата, кристалите, растенията, молекулите, планетите, слънчевите системи, галактиките и т.н. Те дават на нещата тяхната форма, обвивка и организация. Генерират се чрез повторение.

 

От 1920 г. биолози използват термина "морфогенетични полета", за да определят полетата, даващи форма на биологичните системи, а биологът Рупърт Шелдрейк разширява, прецизира и популяризира понятието като "морфологични полета".
„Теорията за морфогенетичните полета предполага, че съществува поле или пространствена структура, която е отговорна за развитието на формите. Полетата са области на влияние в пространството и времето. Тяхното естество е повече модификация на пространството, докато самата материя не е вече фундаментална реалност. Полетата не възникват от материята, но материята възниква от полетата. Шелдрейк предполага, че самите полета еволюират и имат вградена памет. Процесът, чрез който подобните неща въздействат върху следващи подобни чрез пространство и време, той е нарекъл морфичен резонанс. Това е много подобно на идеята на Юнг за архетиповите матрици в колективното несъзнателно“ (beinsadouno.com).

Д-р Шелдрейк смята, че събитията могат да резонират също както звуците резонират. Той обозначава мястото, където такива събития се натрупват като морфично поле, а феноменът на повтарящите се подобни събития като морфичен резонанс.
Всъщност морфичните полета насочват поведението на личността ви. Когато повтаряте същите модели на поведение, вие по същество създавате модел на информационна енергия, който нормализира състоянието ви на съществуване. Ето защо мислите, действате и реагирате по определени начини. Морфичните полета също засягат съзнанието на масово ниво.

 

„Ефектът на стоте маймуни“ показва как повтарящите се действия от много същества могат да засегнат колективното съзнание. Изследовател на поведението на шимпанзетата показва на едно от тях как да измие картофите си преди да ги изяде. Скоро и другите маймуни на острова започнали да правят същото, докато в един момент всички маймуни на архипелага се научили да правят това без да са имали контакт с този остров.

Обяснението е, че маймуните имат общо съзнание, до което всяка една от тях достига, без значение от това къде се намира. Впоследствие учените провеждат сходни опити с хора и винаги резултатът бил този – след натрупването на определена критична маса всички хора започвали да действат по един и същи начин, без да им е показано преди това.

Това е един от многото примери в природата, които доказват, че целият живот споделя общо съзнание. Много хора, които са имали дълбоки духовни преживявания чрез медитация или психеделични лекарства, също ще видят образи/символи от различни култури, които никога не са виждали и биха потвърдили, че са истински, когато се върнат към събуждането на съзнанието.

Това се случва по време на такива преживявания, защото хората влизат в дълбоки умствени състояния (делта/епсилон), които им дават съзнателна връзка с това колективно съзнание. Това колективно съзнание е море от информационна енергия, в която може да се включим. Въпросът е да можем да останем съзнателни в дълбоки състояния на ума и да разберем езика на подсъзнанието.

Със способността да се включите във всяка информационна енергия във Вселената, можете да се включите във всяко поле, като например полето, което произвежда тестостерон или нечие енергийно поле, за да определите как даден човек се чувства в този момент. Можете дори да влезете в информационното поле на някоя случайна скала на плажа (EnlightenedStates).

Ние всички сме една енергия и способността да се свързваме с всяка съществуваща концепция е присъща на всички нас. Точно както е възможно да се създаде поле, което определя нашата личност, така е възможно да създадем или променим морфичните полета сами. „Ефектът на стоте маймуни“ показва как група маймуни създават поле, което засяга съзнанието на маймуните на островите на много мили. Човек може да направи същото с правилните способности.

Теорията на Рупърт Шелдрейк помага да разберем и така наречените съвпадения (известни като „синхронност"), и феномена „групово съзнание" (колективна памет) и архетиповете. Най-важното в теорията му е, че щом морфичният резонанс се разпростре, той се разпространява в цялото пространство и в цялото време. С други думи, ако е оформено морфично поле, то ще окаже незабавно влияние по всички други места и ще предизвика промени по целия свят. 

 

Вижте още:

Eлектромагнитна чувствителност

Действителността не е каквато ни изглежда

Квантовата физика и „излизането от тялото“

Хората могат да обменят енергия като растенията

Физика на съзнанието

 

 

Станете наш благодетел в Patreon 

Дарете на PayPal: office@streetwatch.bg

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

морфични полета, групово съзнание, колективно съзнание, Рупърт Шелдрейк, енергия

StreetBoard

Кинолози настояват за регистър за агресивните кучета

Неделя, 21 Юли 2019 / Общество
Ветеринарите апелират за повишаване на контрола в кучешките развъдници   Киноложки организации настояват за създаването на регистър от специалисти, които да определят дали кучето, е агресивно или не. По закон такъв списък от лицензирани експерти трябваше да бъде въведен още преди десет [...]

Ревизоро поема околната среда

Сряда, 15 Януари 2020 / Общество
Депутатът Емил Димитров беше избран на мястото на Нено Димов   Парламентът избра Емил Димитров за министър на околната среда и водите. Емил Димитров, по-известен с прякора Ревизоро, заема мястото на Нено Димов, чиято оставка беше гласувана преди това. Досегашният екоминистър е в ареста [...]