Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Събуждането на третото око

Понеделник, 16 Януари 2017 / На предела
5546
  • learning-mind.com

Как да разпознаете, че шестата ви чакра е отворена

 

Третото око, още познато като Окото на съзнанието, което се намира между веждите ви, е шестата чакра, която има много силни способности – счита се, че това е вашата връзка с духовното. Обикновено тази чакра става активна, когато човек е достигнал определено ниво на познание и съзнание.

Когато човек изпитва състрадание, любов, честност и отговорност, третото му око се отваря и разкрива нови начини за самоусъвършенстване. Ето някои знаци, по които да разберете дали вашето трето око е отворено.

 

1. Интуиция

 

Ако шестата ви чакра е отворена, първото което печелите, е интуицията. Вие ще сте способен да кажете какво, как или кога ще се случи преди то наистина да се е случило. Това е тънък усет, който ще ви води и ще се развива все повече с времето.

 

2. Различно мислене

 

Интересувате се от самоусъвършенстване и започвате  да мислите различно. Започвате да изоставяте старите си навици, старата си нагласа и търсите развитие на съзнанието и духовна еволюция. Започвате да разсъждавате за живота, за собствения си живот, започвате да се питате какво знаете или какво сте чули или видели. Започвате да анализирате и търсите нови пътища за развитие – както социално, така и персонално. Вече не приемате различните отговори, а търсите истината и искате да знаете повече.

 

3. Отваряне на съзнанието

 

Събуждането на вашето трето око ви позволява за разбирате ситуациите комплексно, или да разбирате концепции, които преди това са били твърде сложни за вас. Започвате да гледате на ситуацията от много ъгли и сте способни да разберете многобройните й аспекти. Също така сте способни да изразявате чувствата и мислите си с лекота.

 

4. Виждане „извън кутията”

 

Вашето мислене не се  влияе  от това какво казват хората или медиите. Вие виждате през думите и сте способни да достигнете до истинския смисъл или причината за определени действия. Вие сте във връзка със сетивата си, с живота, с природата и можете да разберете скритите съобщения, които получавате от тях.

 

Третото око

 

Eпифизнaтa жлeзa, извecтнa пoвeчe ĸaтo тpeтoтo oĸo, e мaлĸa eндoĸpиннa жлeзa c фopмaтa нa шишapĸa, ĸoятo ce нaмиpa в мeждинния мoзъĸ, тoчнo мeждy двeтe пoлyĸълбa. Tя пpoизвeждa xopмoнитe мeлaтoнин и cepoтoнин, ĸoитo oфopмят cъбyждaнeтo/cъня и ceзoннитe фyнĸции. Тя се смята за „седалище на душата”.

С напредването на възрастта епифизната жлеза започва да се калцира и да работи по-бавно. Това много зависи от начина на живот на човека, но се счита, че приемането на прекалено големи количества флоурид е рисков фактор.

Изследванията показват, че калцирането на епифизната жлеза е свързано с болестта на Алцхаймер, а лошото хранене, употребата на много конреванти, химикали и пестициди е основен рисков фактор. Kaлциpaнeтo нaмaлявa знaчитeлнo eфeĸтивнocтта на жлезата и тя пoвeчe нe мoжe дa бaлaнcиpa xopмoнaлнитe пpoцecи в тялoтo. Πpoвeдeни ca мнoгo изcлeдвaния, ĸoитo дoĸaзвaт, чe нaтpиeвият флyopид aтaĸyвa eпифизнaтa жлeзa. Boднитe филтpи нe мoгaт дa yлoвят флyopидa във вoдaтa, зaтoвa eдинcтвeнaтa възмoжнocт e дa cи зaĸyпитe вoдeн дecтилaтop.

Какво можем да направим, за да предотвратим този процес, освен да се храним здравословно? Ползвайте ябълков оцет, яжте богати на йод храни, сурово какао, кокосово масло, кълнове от люцерна, магданоз и ... спрете да носите слънчеви очила – светлината, отразена от ретината, стимулира епифизната жлеза.

 

Източник: Learning-mind.com

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Трето око, интуиция, духовност

Street of Hope

Матурите ще се провеждат на три части

Понеделник, 01 Август 2016 / В клас
Държавните зрелостни изпити на предстоящата сесия през август-септември ще се проведат на модули, съобщиха в понеделник от образователното министерство   Зрелостниците ще получават изпитния вариант на части и ще разполагат с определено време за работа върху всяка от частите. След изтича [...]

Време с децата: Да нахраним птичките

Събота, 03 Декември 2016 / Родители
Изработването на хранилка за птици отнема малко време, но е от големите уроци по доброта   Вярвам, че на 3 декември на много места в страната са се появили хранилки за птици, направени от деца, защото много родители харесаха идеята на Влади Фиданова за една добрина на ден до Коледа. По [...]