Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

10 места, които са любими за джебчиите

Събота, 23 Юли 2022 / Места
201
  • pixabay.com

Париж и Рим са най-предпочитани от крадците

 

Британската преса състави 10 места в Европа, където туристите са най-застрашени да станат жертва на джебчии.

Първото място зае Рамбла, оживена пешеходна улица в центъра на Барселона. Второто място е основната атракция на френската столица Айфеловата кула. Между другото, Париж се споменава в челната десетка по-често от други градове: на пето място е базиликата Сакре-Кьор, на осмо Лувъра, а на девето катедралата Нотр Дам.

Рим се споменава в списъка два пъти: третият ред на "антирейтинга" отиде за фонтана Треви, а шестият за Колизеума.

В челната десетка влизат две забележителности на Прага - Карловия мост (четвърто място) и Стария градски площад с прочутия астрономически часовник (седмо място).

Затваря списъка с места, където рискувате да останете без портфейл, друга популярна точка в Барселона - катедралата Саграда Фамилия.

Daily Express препоръчва на туристите да съставят своя маршрут предварително, за да не загубят ценности. Стоейки насред многолюдно място и гледайки телефона си с Google Maps, веднага ще привлечете крадци: те ловят туристи, обръщайки внимание на скъпите им джаджи.

Източник:БГНЕС

 

Туристите в Париж ще трябва да ходят пеша

Символът на Париж на 130 години

Рим търси над 400 млн. евро

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

туризъм, места, джебчии, Париж, Рим

Street of Art

Дрехи от боклуци или как модата може да спаси света

Неделя, 11 Юни 2017 / Стил
Стела Маккартни ще използва пластмасови отпадъци от океаните в новата си модна линия   Известната модна дизайнерка Стела Маккартни ще създаде модна линия, в която ще използва кръгли пластмасови отпадъци от океана вместо тъкани или рециклиран полиестер. Инициативата е част от дългосрочен [...]

Ядем сол с пластмаса

Сряда, 24 Октомври 2018 / Хранене и Здраве
Най-голямо е замърсяването в Азия     Над 90% от изследваните марки сол в световен мащаб съдържат микропластмаси, като най-голямо е количеството им в солта с произход от Азия. Това показва ново изследване, проектирано съвместно от Ким Сеунг-Киу, професор в южнокорейския национале [...]