Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Красиви плажове

Събота, 01 Юли 2017 / Места
681
  • funklist.com

За какво да мечтае човек на 1 юли? Лято, море и някои от най-впечатляващите плажни ивици

 

Ще ви потопим в морска красота, за да помечтаем заедно. Представяме пет от най – красивите плажове в света.

 

 

Остров Тикехау, Френска Полинезия

 

Красотата на красивия бряг е съчетана само с ярките сини води, които са подходящи за гмуркане с шнорхел. Всъщност, изследователската група на Жак Кусто твърди, че това отдалечено място съдържа най-висока концентрация на риба сред всички други атоли в света.

 

 

Малха залив - Бали

 

Този скрит залив, разположен на полуостров Букит, е бил "открит" около 70-те години на миналия век и оттогава се превърна в топ дестинация за сърфистите благодарение на големите си брегови паузи. Въпреки, че е нараснала популярността му през последните 40 години и новите курорти са се увеличили, той все още запазва своята закачлива девственост.

 

 

 Ботъм Бей

 

Ботъм Бей, Барбадос

 

Див и недокоснат са само някои от думите, използвани за описване на бреговата линия, където фотографите и сърфистите се събират, за да хванат най-добрите вълни.

 

 

 

Севън майлс плаж, Гранд Кайман

 

Разположен на западния бряг на острова, с площ от 75 квадратни километра, 5,5 мили от този плаж е публична собственост. В един следобед можете да вземете обяд от ресторант на океана, да се включите във волейболна игра с местните жители, или да вземете джет ски надолу по плажа.

Голям Кайман е може би най-привлекателният за туристите от Каймановите острови със своите сребърни палми, папагали, костенурки, палмови орхидеи, които може да се видят единствено на този остров и затова са негова емблема. Там е и единствената в света ферма за зелени морски костенурки.

 

 

Заливът Подкова, Бермудски острови

 

Въпреки, че е един от най-популярните плажове на острова, този залив има скрита тайна, плитка местност, идеална за малки деца и драматични скални образувания, които допълват чудесно мекия розов пясък.

 

 

Харбър Айлънд, Бахамски острови

 

Харбър Айлънд е сред популярните дестинации в Бахамите. Известен е с  бледорозовия цвят на своите плажове и е смятан за един от най-добрите плажове на Бахамите. Съставът на пясъка включва  парченца корали, счупени черупки, дребни скални отломки и калциев карбонат, чийто произход е от малки морски безгръбначни. Розовият цвят се получава поради наличието на микроскопични черупчести организми, които живеят в океана.

 

 

Харбър Айлънд е с дължина около 5 километра и ширина около 2 километра. Намира се близо до столицата на Бахамите – Насау и е вторият по големина град след нея с население около 2000 души.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

плаж, залив, море, места

Street of Hope

Оставете децата да бъдат себе си

Събота, 12 Ноември 2016 / Родители
В опитите си да открием формулата за успех, забравяме да научим децата на едно от най-важните неща – грижата за другите   Родителството е трудна работа. От една страна имаш самите деца, а от друга безброй объркващи, дори противоречиви съвети за това как да ги отгледаме щастливи, у [...]

Светът има нужда от най-различни умове

Неделя, 14 Януари 2018 / Гласът на детето
Погледнат през очите на Темпъл Грандин, светът изглежда различно, тя отваря вратата към разбирането на аутизма   Темпъл Грандин е аутист. Поставят й диагнозата на 4 години, когато майка й я води при специалист, защото не говори. Тогава на това разстройство се е гледало като на състояние [...]