Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Къде е най-големият графит в България?

Четвъртък, 12 Октомври 2023 / Места
395
  • Сн. София Мел

Над 700 часа бяха необходими за осъществяването на арт проекта на София Мел

 

С площ от 3600 m2, деветте силоза на София Мел се превърнаха в най-големия графит в България. Дизайнът е на Стоян Атанасов, спечелил конкурса „От сиво в красиво“, а реализацията се дължи на Fine Art Factory. Над 700 часа са необходими за завършването на арт проекта.

Горди сме от крайния резултат, защото заедно направихме нещо сиво в красиво и разкрасихме градския пейзаж. С всяка своя линия и цвят, този дизайн ни напомня за силата на изкуството, което променя света и създава красота в нашето ежедневие. Благодарни сме на Стоян и на Fine Art Factory за невероятния им принос към този вдъхновяващ проект, който обогати града ни и го направи по-цветен и жив.“ - споделя Весела Пеева, Маркетинг Мениджър на София Мел.

Конкурсът „От сиво в красиво“ стартира през март 2023 г., като целта му е да подобри околната среда на мелницата и да оцвети града. Деветте силоза за зърно да се трансформират в творения на графити артисти, включващи цветове от палитрата на София Мел, които носят послания за щастие, любов и грижа. В проекта участваха десетки арт предложения, които бяха изложени за публично гласуване, а десетте най-добри дизайна бяха оценени от специално подбрано жури, сред което беше и българският street Art художник Станислав Трифонов – Насимо. Близо месец бе нужен, за да се осъществи дизайна на Стоян Атанасов.

 

Най-големият графит в Източна Европа е в Сливен

Нова рисунка на Насимо преобрази бивш завод в пространство за култура

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

графити, рисунки, изкуство, градска среда

StreetInside

Най-сигурното нещо е промяната

Събота, 26 Февуари 2022 / Към себе си
Не е важно какво искаме, а как се чувстваме от този свой избор   Често познати и приятели ме питат: „Милена, не те разбирам! Как е възможно да предпочитате да прекарвате толкова голяма част от времето си високо в планината? Да, там е красиво! Да, няма никакви хора! Да, свобода! Н [...]

Еволюцията и човешкото съзнание: въпроси без отговор

Понеделник, 25 Юли 2016 / На предела
Интелектът възниква в резултат на генетична катастрофа   Това е най-честото заключение сред изследователите, които изучават човешката еволюция. Техните проучвания трябва също да отговорят на въпроса защо мозъкът остава нещо като спящ великан и въпреки всички важни задачи, които изпълня [...]