Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Къде е най-големият графит в България?

Четвъртък, 12 Октомври 2023 / Места
208
  • Сн. София Мел

Над 700 часа бяха необходими за осъществяването на арт проекта на София Мел

 

С площ от 3600 m2, деветте силоза на София Мел се превърнаха в най-големия графит в България. Дизайнът е на Стоян Атанасов, спечелил конкурса „От сиво в красиво“, а реализацията се дължи на Fine Art Factory. Над 700 часа са необходими за завършването на арт проекта.

Горди сме от крайния резултат, защото заедно направихме нещо сиво в красиво и разкрасихме градския пейзаж. С всяка своя линия и цвят, този дизайн ни напомня за силата на изкуството, което променя света и създава красота в нашето ежедневие. Благодарни сме на Стоян и на Fine Art Factory за невероятния им принос към този вдъхновяващ проект, който обогати града ни и го направи по-цветен и жив.“ - споделя Весела Пеева, Маркетинг Мениджър на София Мел.

Конкурсът „От сиво в красиво“ стартира през март 2023 г., като целта му е да подобри околната среда на мелницата и да оцвети града. Деветте силоза за зърно да се трансформират в творения на графити артисти, включващи цветове от палитрата на София Мел, които носят послания за щастие, любов и грижа. В проекта участваха десетки арт предложения, които бяха изложени за публично гласуване, а десетте най-добри дизайна бяха оценени от специално подбрано жури, сред което беше и българският street Art художник Станислав Трифонов – Насимо. Близо месец бе нужен, за да се осъществи дизайна на Стоян Атанасов.

 

Най-големият графит в Източна Европа е в Сливен

Нова рисунка на Насимо преобрази бивш завод в пространство за култура

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

графити, рисунки, изкуство, градска среда

StreetBoard

И новата КЗК ще търси картел при горивата

Сряда, 29 Юни 2016 / Общество
  Парламентът избра за председател на регулатора Юлия Ненкова, а за зам.-председател Димитър Кюмюрджиев   С подозрение за картел на пазара на горива и заявка за резултати от проверката пое поста си новият председател на антимонополния орган. Парламентът избра за председател на Ком [...]

Кабинетът отпуска парите за ремонта на „Радецки“

Сряда, 05 Юни 2019 / Общество
Корабът на Ботевата чета ще бъде възстановен в Румъния с 500 хил. лева   Правителството отпуска близо половин милион лева за ремонт на кораба “Радецки”. “Всички се прекланяме пред подвига на Ботев, всички свързваме името му и с кораба “Радецки”. Не случайн [...]