Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Най-красивата цветна градина в света остана без посетители

Събота, 02 Май 2020 / Места
372
  • BoredPanda
  • BoredPanda
  • BoredPanda
  • BoredPanda
1 / 4

Холандски фотограф засне красивите лалета в Кукенхоф, за да ги покаже на света под карантина

 

Най-известната и най-красивата  пролетна градина в света – Кукенхоф е затворена за първи път от 71 години насам заради мерките за сигурност и социалната изолация в целия свят. Холандският фотограф Алберт обаче решава, че красивите лалета, които цъфтят по това време в родината му, трябва да бъдат видяни и в сътрудничество с Кукенхоф прави своеобразна изложба, за да покаже невеорятните пейзажи.

Всяка пролет в Кукенхоф се събират милиони посетители от цял свят, за да се насладят на красивите гледки. За Алберт обаче тази година е шанс да снима лалетата без посетители.

„Снимам лалетата открай време. Снимал съм ги от всички ъгли, които можете да си представите, но имаше едно нещо, което все пак исках да заснема един път в живота си - Кукенхоф, без други хора“, обяснява фотографът пред BoredPanda. Снимането на силното слънце се оказва предизвикателство, но разходката сред милионите пролетни цветя, съпроводена единствено от птичите песни, е истинско преживяване.

„Понякога просто седях до цветята и водата, наслаждавайки се на природата в продължение на 30 минути. Това беше просто магическо преживяване. Липсата на хора в парка, ми даде възможност да снимам пътеки и ъгли по начин, който обикновено не виждате заради тълпите“, споделя фотографът.

 

Всички снимки от Кукенхоф вижте в галерията.

 

Вижте още:

Кукенхоф - Градината на лалетата

Градината на чудесата в Дубай

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

цветя, лалета, пролет, Кукенхоф, коронавирус, изолация

Street of Hope

Всички ученици ще могат да получават стипендии

Събота, 26 Август 2017 / В клас
МОН обещава да поправи грешката си с промени в наредбата   Учениците от частни училища вече също ще могат да получават стипендии. Това ще се случи от началото на следващата година след промяна в наредбата, съобщи във Фейсбук зам.-министърът на образованието Деница Сачева. „На пъ [...]

Проблемите започват преди раждането

Събота, 30 Декември 2017 / Родители
  Криворазбраната възпитанизация – за модерните общества и повредените деца*     Възпитанието на детето започва от мисълта на двамата му родители за неговото естествено зачатие, които са представители на двата противоположни пола и се намират в детеродна възраст, и сле [...]