Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Най-красивата цветна градина в света остана без посетители

Събота, 02 Май 2020 / Места
732
  • BoredPanda
  • BoredPanda
  • BoredPanda
  • BoredPanda
1 / 4

Холандски фотограф засне красивите лалета в Кукенхоф, за да ги покаже на света под карантина

 

Най-известната и най-красивата  пролетна градина в света – Кукенхоф е затворена за първи път от 71 години насам заради мерките за сигурност и социалната изолация в целия свят. Холандският фотограф Алберт обаче решава, че красивите лалета, които цъфтят по това време в родината му, трябва да бъдат видяни и в сътрудничество с Кукенхоф прави своеобразна изложба, за да покаже невеорятните пейзажи.

Всяка пролет в Кукенхоф се събират милиони посетители от цял свят, за да се насладят на красивите гледки. За Алберт обаче тази година е шанс да снима лалетата без посетители.

„Снимам лалетата открай време. Снимал съм ги от всички ъгли, които можете да си представите, но имаше едно нещо, което все пак исках да заснема един път в живота си - Кукенхоф, без други хора“, обяснява фотографът пред BoredPanda. Снимането на силното слънце се оказва предизвикателство, но разходката сред милионите пролетни цветя, съпроводена единствено от птичите песни, е истинско преживяване.

„Понякога просто седях до цветята и водата, наслаждавайки се на природата в продължение на 30 минути. Това беше просто магическо преживяване. Липсата на хора в парка, ми даде възможност да снимам пътеки и ъгли по начин, който обикновено не виждате заради тълпите“, споделя фотографът.

 

Всички снимки от Кукенхоф вижте в галерията.

 

Вижте още:

Кукенхоф - Градината на лалетата

Градината на чудесата в Дубай

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

цветя, лалета, пролет, Кукенхоф, коронавирус, изолация

StreetInside

Мислите са материални

Понеделник, 15 Август 2016 / На предела
  „Дали мислите, че можете, или че не можете, вие винаги сте прави!”   Неизчерпаеми са въпросите, които си задавате за неизвестното. Но всеки от вас, който се е опитал да работи по-сериозно по някой от изброените по-горе методи, със сигурност е променил някои сфери от [...]

Млада докторантка конструира сгради, устойчиви на взрив

Понеделник, 10 Декември 2018 / Кариера
Галина Соколова получи годишната стипендия на „Карол Знание“   Галина Соколова е новият носител на докторантската стипендия на Фондация „Карол Знание“, реши журито след силно представяне на трима финалисти. Победителят в конкурса е редовен докторант към катедра [...]