Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

22 години на път: Аржентинско семейство обиколи 102 държави с античен автомобил

Събота, 12 Март 2022 / Приключения
475
  • facebook.com/Herman Zapp
  • facebook.com/Herman Zapp
  • facebook.com/Herman Zapp
  • facebook.com/Herman Zapp
1 / 4

Съпрузите Херман и Канделария Зап се връщат с четири деца

 

Аржентинско семейство, тръгнало на път за шест месеца за "пътешествието на живота си", го приключва след 22 години утре в Буенос Айрес, като се връща с четири деца, съобщи АФП.

В Гуалегуайчу, на няколко часа и 230 км от Буенос Айрес, Херман Зап се пита дали "мечтата му е свършила", или "дали е изпълнил мечтата си". В крайна сметка това има малко значение. "Беше по-хубаво, отколкото очаквахме", казва той. 
В началото двойката е на 29 и 31 години. Те печелят добре, имат къща в предградие на на Буенос Айрес. Но и двамата мечтаят да пътуват шест месеца от Аржентина до Аляска с 4000 долара. 

След това някой им предлага автомобил от 1928 г. Изминават 362 000 км през 102 държави. 

 

Античният автомобил не може да се движи повече от няколко часа на ден и седалките не са удобни, но им "отваря врати", хората ги приемат с усмивка. Започват и да го разширяват с увеличаването на семейството. Най-голямото им дете е на 19 години и е родено в САЩ, а най-малкото е на 12 и е родено в Австралия. С тях пътуват също куче и котка. Често автомобилът е основното им жилище, като децата спят в палатка на покрива, а родителите в купето. 

"Къщата е малка, но градината е огромна", казва Херман. Най-често обаче хора ги канят да им гостуват - общо 2000 души в целия свят. 

Най-голямото им откритие са хората.

"Не сме си представяли, че хората са толкова красиви. Хората, сред които живеем, са невероятно", казва Канделария, която е на 51 години. Те им предлагат безплатен подслон и храна, поправят автомобила им. "Мнозина ни помагаха, защото искаха да участват в една мечта". 

Разбира се, имало е и проблеми. Отклонявали са ги военни конфликти, кризи. Преживяват птичия грип в Азия, ебола в Африка, треската денге в Централна Америка, Херман се заразява с малария.  

На три години се връщат за два-три месеца в Аржентина, за да видят близките си. След това отново потеглят на път. 
Двамата трудно си представят бъдещето след две десетилетия, които са толкова пълни с преживявания - изпълнили са три книги - "Улови мечтата си", продадени в 100 000 екземпляра. Те отчасти финансират пътуването им. 

Херман говори за "хиляди възможности", иска да обиколи света с платноходка. Малките деца никак не са ентусиазирани да ходят на училище - досега са учили задочно, но курсът им по география е несравним. 

Възможно е да отложат реализирането на нови планове за известно време, защото светът сякаш влиза от криза в криза. За Херман обаче това не е проблем. "Излизаме от Ковид и влизаме в огромна война. Ако чакаме удобен момент, винаги ще имаме причина да не реализираме мечтите си". 

 

Източник: БТА

 

Вижте още:

Живот в миниван

До края на асфалта

Африка пеша: От Западна Сахара до Сенегал

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

пътешествия, приключения, пътуване, Аржентина, Херман Зап

Street of Art

Ямато отново ще свирят у нас

Вторник, 02 Октомври 2018 / Под прожектора
Невероятните барабанисти ще завършат своето европейско турне в България, този път с три концерта     Японските барабанисти Ямато отново ще свирят у нас – този път във Варна, Пловдив и София през ноември. Ако не сте ги слушали, си струва да го направите – шоуто, което п [...]

Започна фестивалът на изкуствата "Аполония"

Четвъртък, 01 Септември 2016 / Под прожектора
Театър, музика и кино завладяват Созопол по случай традиционния фестивал на изкуствата „Аполония”. Той започва днес с концерт на класическа музика и ще продължи до 10-ти септември, съобщи bTV.  По време на празничните дни в града ще се съберат любителите на културата и ще вид [...]