Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Приключенски триатлон в парк Росенец

Понеделник, 17 Май 2021 / Приключения
459
  • Lion Heart Utopia
  • сн. Бургас Спорт Фест
1 / 2

Плуване в открити води, планинско колоездене и горско бягане в едно състезание на 24 юли 

 

Първото издание на Lion Heart Utopia ще се състои тази година в парк Росенец. Събитието се организира по инициатива на сдружение СК „Лъвско сърце“ и с подкрепата на сдружение „Активен Живот". Приключенското състезание ще се проведе на 24-ти юли, събота и ще бъде част от първото издание на „Бургас Спорт Фест”. Фестивалът е част от спортния календар на Община Бургас за 2021 година.

 

Състезанието, макар и с по-къси дистанции, се доближава концептуално до Ултра крос триатлона Лъвско сърце – основоположник в серията крос триатлони в страната. Това ще бъде единственото по рода си състезание в България, което добавя приключенски елемент към традиционните за триатлон етапи. Състезанието спада към категория „adventure”, тъй като участниците стартират и финишират на различни места.

Дистанциите, които организаторите предвиждат са: 1,5 км плуване в открити води, като стартът ще бъде от остров „Света Анастасия” с плуване към брега, последвани от 40 км планинско колоездене в местност „Бакърлъка” и 10 км горско бягане в сърцето на парк Росенец.

 

Всеки атлет може да участва в една от двете категории - индивидуално или отборно, като към момента местата са почти изчерпани. При индивидуалното участие един атлет преминава през трите дисциплини напълно самостоятелно и непосредствено една след друга. При отборното участие, всеки отбор може да се състои от двама или трима участници.

Основната цел на събитието е да популяризира спорта на открито, да приобщи природното наследство на Община Бургас и засилване на интереса към спорта триатлон у нас.

Организаторите на събитието приканват всички, които желаят да се включат като доброволци да попълнят кратка анкетна форма на сайта на състезанието.

 

Вижте още: 

Американец прекоси Антарктида за 54 дни

До края на асфалта

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

триатлон, парк Росенец, Света Анастасия, плуване

Street of Hope

Музикотерапията не е точно терапия с музика

Сряда, 07 Февуари 2018 / Гласът на детето
Един от големите проблеми в момента е борбата със самозваните терапевти, казва Лилия Ахтарова   Лилия Ахтарова е сертифициран терапевт в Арттерапевтичен институт-Сан Франсиско, САЩ. Член на Психотерапевтичен институт по социална екология на личността. Член (учредител) на Българска а [...]

Да не можеш да мислиш в картини

Вторник, 24 Септември 2019 / Гласът на детето
Афантазията засяга 2% от хората по света   Някои хора имат прекалено „цветно“ въображение, визуализират всичко до такава степен, че това ги обърква. Още по-объркващо е обаче, когато не можеш да си представиш това, което преди малко си видял. Лицето на любим човек, летният за [...]