Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Състезанието на сапунерките

Вторник, 25 Септември 2018 / Приключения
404
  • soapboxrace.redbull.com

Ентусиасти в надпревара със самоделни колички

 

На 30 септември за пета поредна година ентусиасти ще се изправят един срещу друг със своите самоделни колички. Red Bull Soapbox e международно състезание, което обединява хората с бензин в кръвта в еднодневна надпревара с ръчно изработени безмоторни автомобили.

Най-забавната част от състезанието е изработването на количките. Това уникално състезание с безмоторни самоделки е предизвикателство както за начинаещите, така и за опитните състезатели. В него те трябва да измислят и конструират свои собствени, невиждани досега, сапунерки, които използват за гориво гравитацията и силата на отбора си, обясняват организаторите.

Надпреварата ще се проведе по стръмния склон на бул. „Черни връх“ в София от 12 часа.
Red Bull е организатор на над 100 Soapbox състезания по целия свят, първото от които в Брюксел през 2000г. От Австралия до Африка, от Хелзинки до Сейнт Луис, от Ямайка до Италия…от 2014-та и на пълни обороти и в България. 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

състезание, самоделни колички, сапунерки

StreetBoard

Спират строежа на „Златен век“, не бил законен. А досега беше ли?

Четвъртък, 04 Април 2019 / Общество
Дали става въпрос за спазване на закона или за нещо друго?   След като имотният скандал с евтини апартаменти, закупени от една и съща строителна компания доведе до оставките на един министър, двама зам.-министри и председателя на парламентарната група на управляващите, строежът на висок [...]

Гнилите ябълки са превзели държавата

Понеделник, 04 Юли 2016 / Общество
Корупцията в администрацията е на критични нива, показва изследване на ЦИД   Административната корупция е на критично високи нива, отчита доклад на Центъра за изследване на демокрацията, представен на форум с участието на президента и ключови министри.  През последните пет години [...]