Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Забавни акции за спасяване на животни

Петък, 04 Януари 2019 / Приключения
668
  • Daily Express, RSPCA
  • Daily Express, RSPCA
  • Daily Express, RSPCA
  • Daily Express, RSPCA
1 / 4

Странно е на какви места могат да се заклещят домашните любимци или неканените гости

 

От катерици, попаднали в тоалетни чинии, до заклещени кучета и кози – една от най-големите благотворителни организации Кралското дружество за предотвратяване на жестокостта към животните във Великобритания споделя за най-безумните спасителни акции, провеждани от служителите й, разказва историите Daily Express.

Целта на организацията е да покаже, че освен всекидневните прояви на жестокост и небрежност, грижата за животните има и забавна страна. Спасяването на бедстващи диви и домашни животинки нерядко поставя служителите в ситуации, в които им се налага да сдържат смеха си, докато вършат работата си.

Антъни Джойнс се сблъсква с нелеката задача да измъкне йоркширски териер на име Ринго Стар, успял да заклещи главата си в дървен телевизионен шкаф. След като собствените им усилия да го отърват от капана не дават резултат, се налага стопаните на 8-месечното кутре да се обърнат за помощ към организацията. С ловкост и растително масло служителят успява да освободи заклещеното куче.

 

 

Любопитството отвежда сива катерица до студентска квартира в Южен Лондон. Изследвайки помещенията, животинчето в крайна сметка се озовава в тоалетната чиния. От капана го освобождава служителка на RSPCA, която успяла да го подмами извън нея с дръжката на подочистачка. След като е изсушена, катерицата е върната в естествената й среда.

В друг случай, отново в Лондон, любопитна лисица се заклещила в изхвърлена автомобилна гума. Животното изпада в паника и се налага спасителите да действат бързо. Съвестен гражданин и любител на животните осигурява олио за готвене, благодарение на което лисичето е освободено невредимо.

Друга любопитна лисица за кратко влиза в ролята на градинска декорация, след като успява да се заклещи в дървена решетка за увивни растения. Начинът, по който животното се е хванало в необичайния капан, всъщност улеснява служителя на RSPCA Карл Марстън да го улови и освободи.

 

Хванати в кадър

 

Спокойната закуска се превръща в критична ситуация за мъж от Шефилд, открил в кутия си със зърнена закуска близо еднометров царевичен смок. Към момента на появата на служителите на RSPCA, влечугото вече се е плъзнало в съдомиялната машина. Изваждането на смока протича безпроблемно. Най-уплашен в цялата ситуация се оказва домакинът, тъй като последното нещо, което е очаквал да открие в кухнята си, е змия. 

В опит да се спаси от студа премръзнала котка попада в хотел в Лутън и незнайно как успява да "заседне" между две автоматични врати. Служителите на хотела наричат писаната Лени и се обаждат за помощ в RSPCA. На място пристига Кейт Райт, която бързо освобождава заклещената котка.

Друга представителка на котешкото семейство, водена от желанието да открие уединено местенце за кротка дрямка, попада в дом в Бристол, където успява да се заклещи в механизма на разтегателен диван. За щастие стопанинът на писаната разполага с необходимите инструменти за разглобяване на мебелта и съдейства на служителя на RSPCA за освобождаването на питомката му.

 

 

Крадлив язовец, примамен от аромата на зрели сочни сливи, катерейки се към целта си в градина в Лондон, успява да се подхлъзне и да попадне в примката на клоните на дървото с пострадал крак. Висящото стресирано животно е освободено от служител на RSPCA.

Давайки лош пример на отрочето си, коза успява да заклещи главата си между прътовете на метална ограда. На мястото на инцидента, разиграл се в Стоктън он Тийс, след подаден сигнал от съвестни очевидци, се отзовава служителката на RSPCA Емили Уелч, която безпроблемно освобождава стресираното животно.

 

Вижте още: 

Голдън ретривър спаси бебе коала

Лъвски прегръдки

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

забавни акции, спасяване, животни, доброволци, RSPCA

StreetBoard

София празнува заедно с Вярата, Надеждата и Любовта

Неделя, 17 Септември 2017 / Истории от града
В деня на София всички общински музеи и зоопарка са безплатни за посещение    На 17 септември църквата почита паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов и отдава почит на добродетелите. Празник има и столицата на България. Според преданието през втората половина на І [...]

Готвят обвинение и за Симеон Дянков

Вторник, 03 Януари 2017 / Общество
Прокуратурата може да го обяви за общодържавно издирване   Прокуратурата е в готовност да обяви за общодържавно издирване бившия финансов министър от правителството "Борисов" 1 Симеон Дянков. Той не може да бъде открит на адресите му в България, съобщи БНР. Дянков е издирван [...]