Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Започна ремонт на магистрала Хемус

Четвъртък, 12 Май 2016 / Общество
872
  • btvnovinite.bg

 

40-годишният виадукт „Елешница“ не е ремонтиран от пускането му

 

Започна ремонтът на виадукт „Елешница“ на магистрала „Хемус“ с осигурените от правителството в средата на април средства за пътища и съоръжения, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ще бъде ремонтирано платното за Варна при 15-ти км на автомагистралата. По време на строителството трафикът ще преминава двупосочно в обновеното през миналата година платно за София. Затвореният участък е 2 километра. Възстановителните дейности започнаха вчера и ще продължат приблизително шест месеца.

 

 

Виадуктът е пуснат в експлоатация през 1979 г. Оттогава до миналата година, когато беше извършен ремонт на платното за София, строително-ремонтни работи на моста не са извършвани. Мостът се приемаше за опасен, тъй като част от арматурата на стълбовете е корозирала, а мазилката е паднала.

Съоръжението е с дължина 646 метра, а най-високият му стълб е 51 метра, а най-ниският – 5 метра. Сега и в платното от София в посока Варна ще бъдат подменени асфалтовата настилка, хидроиозалцията, ще бъдат ремонтирани тротоарните конзоли, ще бъде изградена отводнителна система и ще бъдат санирани стълбовете.

Ремонтът е възложен на държавната компания „Автомагистрали“.

 

 

До края на май ще започнат и ремонти на тунелите „Витиня” и „Ечемишка” на АМ „Хемус”. Започва и възстановяването на виадукта при 41-ви километър на автомагистралата, между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“, където бяха установени разрушения в активната лента преди празниците.

Днес е началото на строителните работи на съоръжението над река Стряма при 136-ти км на АМ „Тракия“, в област Пловдив. Ще се ремонтира платното от Бургас за София. Строителните дейности по АМ „Тракия“ трябва да завършат до средата на юли. Ремонтът на платното от София за Бургас при моста над р. Стряма ще започне през септември, за да не се затруднява трафикът през активния туристически сезон.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

ремонт, магистрали, виадукт

StreetView

Сняг в пустинята в Аризона

Четвъртък, 17 Януари 2019 / Места
Природата предлага понякога сюрреалистични картини и преживявания   Жителите на Аризона и Ню Мексико, са свикнали с агонизираща топлина, но тази нова година започна с хладно време и снеговалеж, който нарисува невероятни картини в пустинята Сонора, разказва BoredPanda.     [...]

Морето край Бургас замръзна

Четвъртък, 12 Януари 2017 / Места
Това не се е случвало над 50 години. Река Дунав също е почти изцяло заледена    След повече от половин век морето край Бургас отново замръзна. Рядкото явление може да се наблюдава на пристанището в квартала "Сарафово", както и край Морска гара, съобщиха от общината. Леденото п [...]