Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Жената днес...

Вторник, 09 Юли 2019 / Към себе си
385
  • unsplash.com

Отношението към жените говори за степента на развитост в едно общество

 

Всеки, който смята жената за слабо същество, нуждаещо се неистово от закрила, живее в Средновековието, не в съвремието. Е, разбира се, някои средновековни схващания още съществуват и все още жената трябва да робува на тях, а именно – къщата да е чиста и подредена, децата да са нахранени, възпитани и също подредени, да знае 100 манджи, да е лекар, психолог и да е готова да осинови и мъжа си, ако трябва, защото много често той се превръща в първото й дете. Разбира се, дотук не спират изискванията. Трябва да има прекрасна външност и слабо тяло. Грозни и дебели не се приемат и това, че си родила и натрупала килограми поради тази причина не се счита за оправдание. Интелектуалните възможности никой няма да ти гледа, ако имаш хубав задник, така че задължението да си умна автоматично ти отпада. Едно по-малко, слава Богу!

Жената днес и не само днес трябва да е съпруга, майка, домакиня, работеща жена и с образование, да е поддържана, с всичко да се справя перфектно и ако може един ореол да й връчат, хич няма да е излишно … ей, така за красота просто. И в общи линии май излиза, че жените сме се минали, че сме се родили жени.

Естествено има и изключения - обичаните жени. Жените, за които мъжете се грижат. Жените, които си позволяват да бъдат слаби, защото има кой да е силен вместо тях. Жените, които не са сочени с пръст за грешките си, а разбирани, че всеки греши и винаги има надежда и в най-тежката ситуация. Жените, които са възприемани като красавици заради това, което са, а не заради моделите, които трябва да покриват. Такива жени са щастливки и дано го осъзнават, защото причината да бъдат такива най-вероятно е един прекрасен човек в живота им, който им дава обич и грижа.

И въпреки всичко написано до тук, вярвам, че жената е специално същество, докоснато от Бога, в което Той е вдъхнал неповторима красота и не говоря за външната само, защото всяка жена е красива! Той е вложил в нея любов безусловна. И навярно винаги мненията за жените ще лакатушят между полюсите светица-грешница, но какво да се прави?! Жената носи и греховност в себе си. Заложено й е. Господарка е на желанията си и робиня на страстите си. Ненадмината и в двете състояния. И преди да бъде затрупана с хиляди очаквания от света е добре да се запитаме какво този свят дава на жените. На някои много, на други – нищо.

Във всяка точка на тази Земя отношението към жените е различно и само ще добавя, че отношението към жените говори за степента на развитост в една нация като такава. Не развитата икономика и високият стандарт на живот, а отношението към жените.

 

Вижте още:

Силните жени - какво ги свързва

Магията на желаните жени

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

жена, общество, семейство, отношения

StreetBoard

Евродепутатите подкрепиха СЕТА

Сряда, 15 Февуари 2017 / Общество
Споровете по търговското споразумение между ЕС и Канада остават горещи   Европейският парламент даде съгласието си за прилагане на търговското споразумение с Канада. Евродепутатите подкрепиха СЕТА с мнозинство от почти 60 на сто. За договора за свободна търговия и инвестиции гласуваха [...]

Детските, майките и майките на майки

Четвъртък, 26 Май 2016 / Общество
  Само 18 майки на деца, родили деца, са лишени от помощта. 50 хиляди семейства без брак също изгубиха надбавките за децата си     На площадката, на която често играе сина ми, има няколко семейства, с които се засичаме редовно. Две от майките получават детски надбавки, [...]